Ausztriában a köztársasági elnök bocsánatot kért, miután a rendőrség rajta kapta, hogy megszegi a járványügyi szabályokat. Nagy-Britanniában lemondott a kormány egyik államtitkára a kormányfő tanácsadójának szabályszegése miatt. Magyarországon a miniszterelnök mutatta meg, hogy kedvenc focistája nem tartja be a szabályokat, a rendőrség nem kapkod az ügyben.

Dzsudzsákra kihívó nyíltsággal nem vonatkoznak a járványügyi jogszabályok?

A rendőrség egy hete nem árulja el, vizsgálják-e, hogy Dzsudzsák Balázs megsértette a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályokat – írja a index.hu.

A labdarúgó május 6-án érkezett vissza Magyarországra, 14 napig nem hagyhatta volna el kijelölt lakóhelyét, de ezt nem tartotta be; 12 nappal hazaérkezése után egy Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött fotó mutatta meg, hogy Dzsudzsák egy budapesti étterem teraszán kávézik.

Hazatérése után Dzsudzsák még egyértelműen látta, mit fog csinálni a következő 14 napban:

Most, hogy hazaértem, két hétre karanténba vonulok. Megérkeztem a budapesti otthonomba, a következő tizennégy napban ki sem teszem a lábam a kerítésen kívülre.

- idézte a labdarugót az index.hu.

A rendőrségnél május 21-én délelőtt érdeklődtünk, hogy vizsgálódnak-e az esettel kapcsolatban. Kérdésünket a BRFK továbbította az ORFK-nak, ahonnan hamarosan vissza is írtak, hogy fogadták a megkeresésünket, folyamatban van az ügyintézés. A rendőrség egy hete nem válaszol a portálnak.

Az Index cikkének megjelenésével nagyjából egy időben, csütörtök reggel élesedett a 24.hu címlap-vezető anyaga, amely címe és ajánlója így szól:

Furcsa körülmények között osztottak 200 ezres bírságokat a kijárási korlátozások megsértéséért - Vasszigorral sújtott le a rendőrség három huszonéves fiatalra, a rájuk kiszabott bírság összege meghaladja a havi fizetésüket. Pedig azt mondják, egyikük édesanyját látogatták meg vidéken, és nem is ott igazoltatták őket, amit a hatóság állít.

Cikk- és címlapkép: Orbán Viktor közéleti FB-oldala

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Hiába gazdag a 'diplomata' faxi, azzal együtt nem nő az ész, mert akkor tudná, h mi a különbség az élek valami előnnyel vagy visszaélek azzal. Jellemzően NER felfogás, buta bunkó mind.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Hiába gazdag a 'diplomata' faxi, azzal együtt nem nő az ész, mert akkor tudná, h mi a különbség az élek valami előnnyel vagy visszaélek azzal. Jellemzően NER felfogás, buta bunkó mind.
Yoda69
Mint ahogy pityin vagy a E.Koreai diktator kegyeltjeire se vonatkoznak.
Diktaturakban ez mar csak igy mukodik
Nyírfa
Aggasztó a rendőrség jelenlegi társadalmi hozzáállása. Védelem, biztonság helyett fenyegetettséget jelentenek.
A tegnapi minneapolisi eset után felmerült bennem a kérdés, hogy a mieink mi mindenre lennének kaphatóak. Nem csak egyesek, hanem szervezetileg. És mennyi nő van köztük! Tapasztalatom szerint, ha egy éretlen nő hatalmat kap a kezébe, brutálisabb mint egy éretlen férfi.
Őszintén aggódom, úgy érzem, a társadalom jó fele nem számíthat a saját rendvédelmi szerveire. Sőt, ha valaki figyelemmel kíséri a járványhelyzetben betöltött szerepüket, akkor egy sokatmondó időutazásban lehet része.
volvós
Ez a kis k.cs.g úgy gondolta, hogy a buzikat nem fenyegeti a koronavírus...
Cicamama55
Ma hallottam,. hogy a szurkolók minden 4. széken ülhetnek a meccsek alatt. Szijjártó miniszterrel és gyermekeivel egymás mellett ültek a fotón a meccs alatt, szájmaszk nélkül, vigyorogva! Nyilvánvalóan rájuk semmi szabály nem vonatkozik, amiért a keményen dolgozó kisembereket megbüntetik!:(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.