Márciusban a bruttó átlagkereset 400 ezer 400 forint volt, 9,0 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

KSH: 400 ezer forint fölött volt a bruttó átlagkereset
Fotó: Pixabay

Az első negyedévben a bruttó és a nettó átlagkereset is 9,1 százalékkal nőtt éves összehasonlításban, 384 ezer 200, illetve 255 ezer 500 forintra. A reálkereset 4,6 százalékkal emelkedett a fogyasztói árak első negyedévi, 4,3 százalékos növekedése mellett

- jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A koronavírus-járvány gazdasági következményei a vizsgált időszakot még csak részben érintették, így hatása az adatokban csupán részlegesen jelenik meg – tették hozzá.

A márciusi rendszeres (prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélkül számított) bruttó átlagkereset 366 100 forintra becsülhető, ami 7,7 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 409 ezer 400 forint volt, 8,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 266 ezer 300 forint, a közfoglalkoztatottak nélkül 272 ezer 200 forint, a kedvezményeket is figyelembe véve 275 ezer 700 forint volt, 9,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset a meghatározott szakágazatokban dolgozók bruttó béréből fizetendő járulékok átmeneti mérséklésével, illetve mentesítésével ennél nagyobb mértékben is emelkedett – fűzte hozzá a KSH.

Márciusban az alkalmazásban állók létszáma 67 ezerrel kevesebb volt az egy évvel korábbinál, 2,1 százalékkal csökkent, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 48 ezres, 1,5 százalékos csökkenést mért a KSH.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hol??? Ja ebben benne vannak a haverok napi milliós jövedelmei is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kapanyél
Nemtom mér, de valahogy Churchill jutott hirtelen eszömbe! “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”
tudode
Az állam az aranyat tojó tyúk:
.
---- 250 millióért szerveztetnek Ádernek konferenciát

24.hu/belfold/2019/07/18/250-millioert-szerveztetnek-adernek-konferenciat/
.
Az államfő Kék Bolygójának cégvezére lett Lázár János egykori jobbkeze.
A Magyar Narancs szúrta ki a közbeszerzés.hu-n az Áder János által alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány felhívását, amely szerint 250 millióért keresnek rendezvényszervezőt.
.
Hogy mik vannak a vírus hetében
.
A Kormány 1260/2020. (V. 27.) Korm. határozata a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealapról A Kormány a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tevékenységének bővítése és Magyarország környezet- és klímavédelmi céljainak elérése érdekében
1. egyetért a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap (a továbbiakban: Tőkealap) létrehozásával; 2. egyetért azzal, hogy a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1013 Budapest, Döbrentei utca
.
2., cégjegyzékszám: 01-10-140361, a továbbiakban: Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt.) összesen 5 000 000 000 forintot tőkeként biztosítson a Tőkealap részére;
.
3. felhívja a pénzügyminisztert, hogy a 2. pontban foglaltak megvalósítása érdekében a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt. részére a) 2020-ban a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény 1. melléklet XV. Pénzügyminisztérium fejezet, 25. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 7. Egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok alcím, 3. A 2007–2013. évek közötti operatív programok visszaforgó pénzeszközeinek felhasználása és kezelése jogcímcsoport fejezeti kezelésű előirányzat terhére 2 500 000 000 forint, b) 2021-ben a központi költségvetés XV. Pénzügyminisztérium fejezet, 25. Fejezeti kezelésű előirányzatok cím,
.
4. A 2007–2013. évek közötti operatív programok visszaforgó pénzeszközeinek felhasználása és kezelése alcím fejezeti kezelésű előirányzat terhére 2 500 000 000 forint nem visszatérítendő támogatást
...
Nessy
Hol??? Ja ebben benne vannak a haverok napi milliós jövedelmei is!
Gauntlet
Mese habbal! Közben vidéken sírnak az emberek kenyér, víz meg gyufa után !!!
ágimami
Nagyon unalmas, hogy mindig a KSH adataival jönnek, hisz ép eszű ember tudja, hogy itt a több-milliós fizetések is szerepelnek, tehát VALÓTLANOK a számok!! Nem kellene ilyen adatokat közölni, semmi értelme!!!
peterkelemen
Azért ekkorát hazudni nem kellene. A KSH mára egy teljesen megbízhattlan kormány által meghatározott statisztikai adatokat ad ki. Szégyen!
kissé felnőttem
ez a 400 ezres átlag azért érdekelne kinek hogy jőtt ez össze átlag akkor 2 éves az unoka nagyapó 82 ugyebár az 84 átlaguk korban 41 stimmel de az egyikük sem DUGNI az egyik még nem
a másik már nem na ennyit az átlagotokról kőmives hazavisz 200 ezret épitésvezetö 4 milliót átlagoljátok !! akkor egyformán jól megél vajon mindegyik családja?? röhögjek de sirni kéne inkább. mivé lett az országunk szégyen lassan ami van meg még mi várható?
Joker
itt ? Most ? Shoha ! vlamit nagyon el ...nem tudtok kiszámolni . Kizárt ! 2040 es adat :-(((((((((((((((((((((
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
teuton
Nemzetközileg összehasonlitani csak a minimalbert lehet, a vasarloi kosar (arak) figyelembevetelevel, minden mas torz es hamis. A minimalber az, amiböl barki meg kellene tudjon emberi modon eljen ugy, hogy minden letszüksegre futja belöle, termeszetesen luxus nelkül. Meg kell nezni az EUROSTAT adatait, nem a KSH propagandahivatalnak hinni!
De lenne egyszerübb bizonyitek is, hol vannak azok, akik messze az atlag FELETT keresnek, jelentkezzenek!
ómió
Ennek terhére "a mi Böszménk" már elég ütős népzsebit rendezhetne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.