Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány – közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Iskolaőrséget hoz létre a kormány
Fotó: Pixabay

Gulyás Gergely azt mondta, az intézkedés mintegy 500 iskolát érint, ebből körülbelül 140-150 szakiskola.

Az iskolaőr része lesz a tantestületnek, állandó jelleggel jelen lesz az iskolában – azokban az intézményekben, ahol a legsúlyosabb fegyelmi problémák vannak –, és nagyrészt vélhetően korábbi rendőrök töltik majd be a posztot.

Az iskolaőrnél fegyver nem lesz, de más kényszerítő eszközök lehetnek nála, és intézkedési jogosultsága is lesz.

Kibővítik továbbá azoknak a bűncselekményeknek a körét, amelyeknél a büntethetőség alsó korhatára 12 év, és a pedagógusok sérelmére elkövetett összes bűncselekmény ebbe a körbe tartozik majd – közölte a tárcavezető.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@tudode: Ostoba! Mikor a tanárokat bántalmazták a diákok, akkor habzó szájjal orbánt köpködtétek,de most már lesz védelem az iskolákban és a gimnáziumban is mi a baj akkor mit Horthyzol te barom!! Amerikában is bevett szokás az iskolában lévő biztonsági őrök itt ahol állandóan a tanár diák konfliktusokról lehet olvasni miért ne lenne!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ágimami
@ElizabethVU77: A te anyukádnak biztos!!! Ki kéne mosni a szádat sósavval!!! Hihetetlen hogy mi mindent meg lehet itt csinálni a propin minden következmény nélkül!!! :DDD
@Alissica: Értékeltesd egy szex-oldalon, EZ NEM AZ!!!
UNDORÍTÓ amit itt műveltek!!!
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem biztos, hogy nagy spórolás lenne, a szibériai börtön bérléséért is kellene fizetnünk.
CsipkeRózsa
@Shikari: Ezt csak egy utókalkulációval tudhatnánk meg.
ómió
Nem nevelni és civilizált viselkedést tanítani, elvárni kéne?
Eladott Ország
Javaslom az óvodaőröket. Időben szokjon hozzá az a büdös kölök, hogy az élet nem habostorta. Még a végén elfajul, oszt libsi lesz belőle. Bebaszna! Meg amúgy kell a beépített szerv mindenhová. A nagy testvér szelleme még a végén nem jut el valahová. Abból lesz csak kupleráj. Normális országokban nem iskola rendőrség van, hanem iskola pszihológus, aki segíti a problémás gyerekeket. Nálunk már ott is rendőrség lesz, bár az is igaz, hogy felemelték a rendőrök nyugdíjkorhatárát és egy 60 fölötti rendőr már nem nagyon tud a bűnözők nyomába eredni. Erre kitalálták az iskolarendőrséget, ami duplán hasznos, mert munkát ad az idős rendőröknek és ellenőrzi a tanárokat is, hátha nem elég nemzethyek. A gyerekek itt is csak másod vagy harmadrangúak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.