Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány – közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Iskolaőrséget hoz létre a kormány
Fotó: Pixabay

Gulyás Gergely azt mondta, az intézkedés mintegy 500 iskolát érint, ebből körülbelül 140-150 szakiskola.

Az iskolaőr része lesz a tantestületnek, állandó jelleggel jelen lesz az iskolában – azokban az intézményekben, ahol a legsúlyosabb fegyelmi problémák vannak –, és nagyrészt vélhetően korábbi rendőrök töltik majd be a posztot.

Az iskolaőrnél fegyver nem lesz, de más kényszerítő eszközök lehetnek nála, és intézkedési jogosultsága is lesz.

Kibővítik továbbá azoknak a bűncselekményeknek a körét, amelyeknél a büntethetőség alsó korhatára 12 év, és a pedagógusok sérelmére elkövetett összes bűncselekmény ebbe a körbe tartozik majd – közölte a tárcavezető.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@tudode: Ostoba! Mikor a tanárokat bántalmazták a diákok, akkor habzó szájjal orbánt köpködtétek,de most már lesz védelem az iskolákban és a gimnáziumban is mi a baj akkor mit Horthyzol te barom!! Amerikában is bevett szokás az iskolában lévő biztonsági őrök itt ahol állandóan a tanár diák konfliktusokról lehet olvasni miért ne lenne!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Kezdjenek már gyermek korukban is rettegni!
.
Ilyen még a Horthy rendszerben sem fordult elő!
.
!!!
Qqberci
Azt tudjuk, hogy a pedagógus már nem lesz közalkalmazott. És az iskolaőr?...
rokker33
@tudode: Ostoba! Mikor a tanárokat bántalmazták a diákok, akkor habzó szájjal orbánt köpködtétek,de most már lesz védelem az iskolákban és a gimnáziumban is mi a baj akkor mit Horthyzol te barom!! Amerikában is bevett szokás az iskolában lévő biztonsági őrök itt ahol állandóan a tanár diák konfliktusokról lehet olvasni miért ne lenne!!
Nessy
@rokker33: Ha úgy tudnak majd konfliktust kezelni, hogy előveszik a kényszerítő eszközeiket, akkor remek eredmények lesznek! Mint a "tantestület része" a pedagógusokat is megrendszabályozzák ráérő idejükben? Esetleg még a régi szép emlékű "hangulat jelentést" is elkészítik?
Mint ahogy eredetileg a kórház parancsnokok sem szólhattak bele szakmai ügyelbe, most meg már olyanban is ők döntenek, hogy szükség van e egy szakorvosi szerződésre, hogy hol lehet majd beszerezni a műszereket, ki javíthatja meg ha elromlott. Ezek után, miután vannak a kancellárok és ők, felesleges az orvosigazgató, a gazdasági vezető, a műszaki vezető! Aztán ami eddig működött, annak is befellegzik! Halleluja!
CsipkeRózsa
Remélem, csak őrök lesznek, és nem katonák, akiket mindenki fölé helyeznek.
tudode
@rokker33: .
Szerencse, hogy nem minden rokker bunkó!
.
Esetleg a cikkhez nincs mit hozzászólnia!
kissé felnőttem
a parlamenti bajuszos alá fognak tartozni köz alkalmazottként.ahelyett,hogy a diákok szarvát nyirbálnák lejjebb.200 ezres mobilokkal villognak mert apukának telik rá, Pecsétes kabátban az alulfizetett pedagógusok. a politikus és a pedagogus az másképp látja a tényeket..Makarenkói egy pofon kellő időben!!!.nem hogy verik meg késelik a tanárokat. Csikágóban sem divat.Kitiltani akivel nem lehet együtt dolgozni mert renitens. Tartsa el az anyja apja ne legyen kötelező iskolába járni ilyennek max privátba kemény valutáért.Iskolaparancsnok lesz a neve avagy levente oktató ?
Kapanyél
Mán alig várom, hogy lögyön munkásőrség is! Lehet jelentköznék, de csak ha adnak pufajkát is!
kissé felnőttem
@Kapanyél: dobtárashoz is ragaszkodol? ajaj, meg derékszijhoz is? nem sok et ja vizhatlan bakancs is vót.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@rokker33: Mit védenek te nagyon okos? Minden tanár mellé beállitanak egy iskokaőrzővédőt? Hogy fogják megvédeni bármelyik tanárt is, ha óra közben feláll egy jól nevelt diák és lekever egy nagyot a tanárnak? Mi értelme van az egésznek?
Gyütt Mönt
Ez is része a munkahelyek létrehozásának.
jesz
@Kapanyél: már van, és adnak pufajkát is.
jesz
mint tudjuk az általános iskolában is vannak igen vicces fiatal"férfiak", hát még a szakközépiskolákban.
Ha nem az első naptól kap felhatalmazást a az iskolaőr arra, hogy a renitenseket lenyugtassa, akkor ezt megérzik a gyerekek, másnap jár baszhattyák az iskolaőri eszmét...

Remélem nem lesz nagy hasa, magasabb lesz 150 centinél, nem megy öt percenként az udvarra dohányozni, és nem fog alkoholtól bűzölögni. Ha még a beszéde is összeszedett, (a magyartanár nem tépi szét a diplomáját mikor vele beszél), érti is, ami a szolgálati szabályzatban leírtak, valamint áll mögötte egy hatalom, ami nem ugrik el, ha a diák elmegy panaszra...mert ha éles helyzetben a diáknak adnak igazat(az utcán várakozó száz fős család kérésére), akkor is baszhattyák a tekintélyt..

Csak szólok, hogy nagyon vékony jégre teszik ezeket a szerencsétlen, alulfizetett iskolaőröket, és be is szakad az első ütközetnél. Nagyobb összegben fogadnék, hogy már a harmadik nap jogtalan incidenstől fröcsög a hírfolyam..és természetesen nem az őrnek hisznek.(hanem a bézbólütős anyukának)
Kapanyél
@jesz: Nabasz! Hogy mirű marattam lé! Oszt tényleg! demokrata.hu/magyarorszag/feltamadt-a-munkasorseg-205331/ Hijjába, haladni kő a korral, én mög lémaradtam!
Designer
Nagyon helyes! Következő lépés legyen az iskolakommandó! Az iskolarendőr nem elég már!
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
ágimami
@CsipkeRózsa: Nem katonák,
"nagyrészt vélhetően korábbi rendőrök töltik majd be a posztot."
Azt hiszem, ez azért túlzás!!!:DDD
Györe-Juhasz Eva
Szòval màr az iskolàkat is teljes mèrtèkben elfoglalja a fideSS.
Lassan mindent totàlisan elfoglalnak,lefoglalnak.
A diàkok megfèkezèsère nem ez a megfelelő mòdszer.
De amilyen az otthoni nevelès ,olyan a gyerek.
ElizabethVU77
А helуi anуukáknаk anonim szexге vаn szüкségüк!
Сsак üzenеt, és kérjе meg, hоgу baszd mеg!
-----
ki​​s​sia​​.cl​ub
justhpeter
Lehetnék én iskolaparancsnok vagy az alsó tagozat kancellárja ?
1magyar
Nagyon jó döntés, kb. ilyeneket kell hozni egy normális kormánynak.
Van pótolnivaló még bőven.
Csak az a baj, hogy olyan lassan esik le a kormányoknak, hogy ők miért vannak ott ahol.
ágimami
@ElizabethVU77: A te anyukádnak biztos!!! Ki kéne mosni a szádat sósavval!!! Hihetetlen hogy mi mindent meg lehet itt csinálni a propin minden következmény nélkül!!! :DDD
@Alissica: Értékeltesd egy szex-oldalon, EZ NEM AZ!!!
UNDORÍTÓ amit itt műveltek!!!
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem biztos, hogy nagy spórolás lenne, a szibériai börtön bérléséért is kellene fizetnünk.
CsipkeRózsa
@Shikari: Ezt csak egy utókalkulációval tudhatnánk meg.
ómió
Nem nevelni és civilizált viselkedést tanítani, elvárni kéne?
Eladott Ország
Javaslom az óvodaőröket. Időben szokjon hozzá az a büdös kölök, hogy az élet nem habostorta. Még a végén elfajul, oszt libsi lesz belőle. Bebaszna! Meg amúgy kell a beépített szerv mindenhová. A nagy testvér szelleme még a végén nem jut el valahová. Abból lesz csak kupleráj. Normális országokban nem iskola rendőrség van, hanem iskola pszihológus, aki segíti a problémás gyerekeket. Nálunk már ott is rendőrség lesz, bár az is igaz, hogy felemelték a rendőrök nyugdíjkorhatárát és egy 60 fölötti rendőr már nem nagyon tud a bűnözők nyomába eredni. Erre kitalálták az iskolarendőrséget, ami duplán hasznos, mert munkát ad az idős rendőröknek és ellenőrzi a tanárokat is, hátha nem elég nemzethyek. A gyerekek itt is csak másod vagy harmadrangúak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.