Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány – közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Iskolaőrséget hoz létre a kormány
Fotó: Pixabay

Gulyás Gergely azt mondta, az intézkedés mintegy 500 iskolát érint, ebből körülbelül 140-150 szakiskola.

Az iskolaőr része lesz a tantestületnek, állandó jelleggel jelen lesz az iskolában – azokban az intézményekben, ahol a legsúlyosabb fegyelmi problémák vannak –, és nagyrészt vélhetően korábbi rendőrök töltik majd be a posztot.

Az iskolaőrnél fegyver nem lesz, de más kényszerítő eszközök lehetnek nála, és intézkedési jogosultsága is lesz.

Kibővítik továbbá azoknak a bűncselekményeknek a körét, amelyeknél a büntethetőség alsó korhatára 12 év, és a pedagógusok sérelmére elkövetett összes bűncselekmény ebbe a körbe tartozik majd – közölte a tárcavezető.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@tudode: Ostoba! Mikor a tanárokat bántalmazták a diákok, akkor habzó szájjal orbánt köpködtétek,de most már lesz védelem az iskolákban és a gimnáziumban is mi a baj akkor mit Horthyzol te barom!! Amerikában is bevett szokás az iskolában lévő biztonsági őrök itt ahol állandóan a tanár diák konfliktusokról lehet olvasni miért ne lenne!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Kezdjenek már gyermek korukban is rettegni!
.
Ilyen még a Horthy rendszerben sem fordult elő!
.
!!!
Qqberci
Azt tudjuk, hogy a pedagógus már nem lesz közalkalmazott. És az iskolaőr?...
rokker33
@tudode: Ostoba! Mikor a tanárokat bántalmazták a diákok, akkor habzó szájjal orbánt köpködtétek,de most már lesz védelem az iskolákban és a gimnáziumban is mi a baj akkor mit Horthyzol te barom!! Amerikában is bevett szokás az iskolában lévő biztonsági őrök itt ahol állandóan a tanár diák konfliktusokról lehet olvasni miért ne lenne!!
Nessy
@rokker33: Ha úgy tudnak majd konfliktust kezelni, hogy előveszik a kényszerítő eszközeiket, akkor remek eredmények lesznek! Mint a "tantestület része" a pedagógusokat is megrendszabályozzák ráérő idejükben? Esetleg még a régi szép emlékű "hangulat jelentést" is elkészítik?
Mint ahogy eredetileg a kórház parancsnokok sem szólhattak bele szakmai ügyelbe, most meg már olyanban is ők döntenek, hogy szükség van e egy szakorvosi szerződésre, hogy hol lehet majd beszerezni a műszereket, ki javíthatja meg ha elromlott. Ezek után, miután vannak a kancellárok és ők, felesleges az orvosigazgató, a gazdasági vezető, a műszaki vezető! Aztán ami eddig működött, annak is befellegzik! Halleluja!
CsipkeRózsa
Remélem, csak őrök lesznek, és nem katonák, akiket mindenki fölé helyeznek.
tudode
@rokker33: .
Szerencse, hogy nem minden rokker bunkó!
.
Esetleg a cikkhez nincs mit hozzászólnia!
kissé felnőttem
a parlamenti bajuszos alá fognak tartozni köz alkalmazottként.ahelyett,hogy a diákok szarvát nyirbálnák lejjebb.200 ezres mobilokkal villognak mert apukának telik rá, Pecsétes kabátban az alulfizetett pedagógusok. a politikus és a pedagogus az másképp látja a tényeket..Makarenkói egy pofon kellő időben!!!.nem hogy verik meg késelik a tanárokat. Csikágóban sem divat.Kitiltani akivel nem lehet együtt dolgozni mert renitens. Tartsa el az anyja apja ne legyen kötelező iskolába járni ilyennek max privátba kemény valutáért.Iskolaparancsnok lesz a neve avagy levente oktató ?
Kapanyél
Mán alig várom, hogy lögyön munkásőrség is! Lehet jelentköznék, de csak ha adnak pufajkát is!
kissé felnőttem
@Kapanyél: dobtárashoz is ragaszkodol? ajaj, meg derékszijhoz is? nem sok et ja vizhatlan bakancs is vót.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@rokker33: Mit védenek te nagyon okos? Minden tanár mellé beállitanak egy iskokaőrzővédőt? Hogy fogják megvédeni bármelyik tanárt is, ha óra közben feláll egy jól nevelt diák és lekever egy nagyot a tanárnak? Mi értelme van az egésznek?
Gyütt Mönt
Ez is része a munkahelyek létrehozásának.
jesz
@Kapanyél: már van, és adnak pufajkát is.
jesz
mint tudjuk az általános iskolában is vannak igen vicces fiatal"férfiak", hát még a szakközépiskolákban.
Ha nem az első naptól kap felhatalmazást a az iskolaőr arra, hogy a renitenseket lenyugtassa, akkor ezt megérzik a gyerekek, másnap jár baszhattyák az iskolaőri eszmét...

Remélem nem lesz nagy hasa, magasabb lesz 150 centinél, nem megy öt percenként az udvarra dohányozni, és nem fog alkoholtól bűzölögni. Ha még a beszéde is összeszedett, (a magyartanár nem tépi szét a diplomáját mikor vele beszél), érti is, ami a szolgálati szabályzatban leírtak, valamint áll mögötte egy hatalom, ami nem ugrik el, ha a diák elmegy panaszra...mert ha éles helyzetben a diáknak adnak igazat(az utcán várakozó száz fős család kérésére), akkor is baszhattyák a tekintélyt..

Csak szólok, hogy nagyon vékony jégre teszik ezeket a szerencsétlen, alulfizetett iskolaőröket, és be is szakad az első ütközetnél. Nagyobb összegben fogadnék, hogy már a harmadik nap jogtalan incidenstől fröcsög a hírfolyam..és természetesen nem az őrnek hisznek.(hanem a bézbólütős anyukának)
Kapanyél
@jesz: Nabasz! Hogy mirű marattam lé! Oszt tényleg! https://demokrata.hu/magyarorszag/feltamadt-a... Hijjába, haladni kő a korral, én mög lémaradtam!
Designer
Nagyon helyes! Következő lépés legyen az iskolakommandó! Az iskolarendőr nem elég már!
Maria26
https://getmeets.com... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
ágimami
@CsipkeRózsa: Nem katonák,
"nagyrészt vélhetően korábbi rendőrök töltik majd be a posztot."
Azt hiszem, ez azért túlzás!!!:DDD
Györe-Juhasz Eva
Szòval màr az iskolàkat is teljes mèrtèkben elfoglalja a fideSS.
Lassan mindent totàlisan elfoglalnak,lefoglalnak.
A diàkok megfèkezèsère nem ez a megfelelő mòdszer.
De amilyen az otthoni nevelès ,olyan a gyerek.
ElizabethVU77
А helуi anуukáknаk anonim szexге vаn szüкségüк!
Сsак üzenеt, és kérjе meg, hоgу baszd mеg!
-----
http://ki​​s​sia​​.cl​ub...
justhpeter
Lehetnék én iskolaparancsnok vagy az alsó tagozat kancellárja ?
1magyar
Nagyon jó döntés, kb. ilyeneket kell hozni egy normális kormánynak.
Van pótolnivaló még bőven.
Csak az a baj, hogy olyan lassan esik le a kormányoknak, hogy ők miért vannak ott ahol.
ágimami
@ElizabethVU77: A te anyukádnak biztos!!! Ki kéne mosni a szádat sósavval!!! Hihetetlen hogy mi mindent meg lehet itt csinálni a propin minden következmény nélkül!!! :DDD
@Alissica: Értékeltesd egy szex-oldalon, EZ NEM AZ!!!
UNDORÍTÓ amit itt műveltek!!!
Shikari
Nem őrség kell, hanem példát kell statuálni! Az első három tanárverő öt éves szibériai börtönbüntetése után tudná az összes mocsok, hogy kell viselkedni! Megspórolhatnánk ezzel az őrzésre szánt pénzt!
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem biztos, hogy nagy spórolás lenne, a szibériai börtön bérléséért is kellene fizetnünk.
Shikari
@CsipkeRózsa: Az valószínűleg sokkal olcsóbb lenne, mint a bűnözőknek fizetni kártérítést, mert hidegen kapták az ebédet!
Ha lenne is fizetni való érte, minden forintot megérne szibériai börtönbe küldeni az erőszakos bűnözőket!
CsipkeRózsa
@Shikari: Ezt csak egy utókalkulációval tudhatnánk meg.
ómió
Nem nevelni és civilizált viselkedést tanítani, elvárni kéne?
Eladott Ország
Javaslom az óvodaőröket. Időben szokjon hozzá az a büdös kölök, hogy az élet nem habostorta. Még a végén elfajul, oszt libsi lesz belőle. Bebaszna! Meg amúgy kell a beépített szerv mindenhová. A nagy testvér szelleme még a végén nem jut el valahová. Abból lesz csak kupleráj. Normális országokban nem iskola rendőrség van, hanem iskola pszihológus, aki segíti a problémás gyerekeket. Nálunk már ott is rendőrség lesz, bár az is igaz, hogy felemelték a rendőrök nyugdíjkorhatárát és egy 60 fölötti rendőr már nem nagyon tud a bűnözők nyomába eredni. Erre kitalálták az iskolarendőrséget, ami duplán hasznos, mert munkát ad az idős rendőröknek és ellenőrzi a tanárokat is, hátha nem elég nemzethyek. A gyerekek itt is csak másod vagy harmadrangúak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. July 14., 08:41
Vasvári Vivien bugyija szinte semmit sem takar
Itthon - 2020. July 14., 08:10
Elhunyt a magyar zenész