Orbán teljhatalma nem változik, csak a díszleteket állítják vissza. Ahogy Orbán a felhatalmazási törvény előtt is gyakorlatilag korlátlan hatalmat gyakorolt az országban, és a törvények felett állt, ugyanez az állapot áll vissza, csak visszakerülnek a hazug díszletek. Minderre azért kerül sor, mert Orbánnal formálisan és informálisan is közölték: ha a járványra vonatkozó megszorító intézkedéseket feloldják, de a nyílt diktatúrát jelentő felhatalmazási törvény hatályát fenntartja, nem kap Magyarország uniós pénzeket. Orbán ezt már akkor tudta, amikor a felhatalmazási törvényt tárgyaló európai parlamenti ülésre nem ment el, s maga helyett Varga Juditot küldte, hogy adjon egy kis cirkuszt a magyar népnek...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
"Orbán teljhatalma nem változik, csak a díszleteket állítják vissza. Ahogy Orbán a felhatalmazási törvény előtt is gyakorlatilag korlátlan hatalmat gyakorolt az országban, és a törvények felett állt, ugyanez az állapot áll vissza, csak visszakerülnek a hazug díszletek. Minderre azért kerül sor, mert Orbánnal formálisan és informálisan is közölték: ha a járványra vonatkozó megszorító intézkedéseket feloldják, de a nyílt diktatúrát jelentő felhatalmazási törvény hatályát fenntartja, nem kap Magyarország uniós pénzeket. Orbán ezt már akkor tudta, amikor a felhatalmazási törvényt tárgyaló európai parlamenti ülésre nem ment el, s maga helyett Varga Juditot küldte, hogy adjon egy kis cirkuszt a magyar népnek. Ebből nem lett semmi, mert az EP méltóságát megőrizve odáig már nem süllyedt, hogy Orbán dirigáljon és átírja az EP szabályait. Az ülésen csak állam- és kormányfő szólalhatott volna fel.

Az ülésen is egyértelműen elhangzott: itt van a határ. Ha Orbán a nyílt diktatúra törvényét nem vonja vissza, az Európai Unió megvonja a támogatásokat Magyarországtól. Mivel a tényleges korlátlan hatalom a törvény nélkül is fennáll, Orbán inkább lemondott a diktatúra deklarálásáról és visszatért a demokráciának álcázott diktatúra modelljéhez. Az uniós pénzek nélkül Magyarország összeomlana. Ez olyan súlyos következményekkel járt volna, beleértve az effektív éhezést is, hogy Orbán inkább lemondott arról a forgatókönyvről, hogy majd mindent Soros és az EU nyakába varrnak. Ilyen mértékű gazdasági csőd esetén a népet már nem érdekelte volna a sok hazugság, fellázadtak volna az országot uraló bűnszervezet ellen. Orbán ezt nem vállalta, ezért visszatáncolt a formális domokrácia hazug díszletei közé.
A szomorú az, hogy az Európai Uniónak ez is elég, megelégszik a látszattal is. Ezzel együtt is, ez volt az első olyan eset, amikor az Európai Unió megmutatta, hogy lett volna és lenne olyan eszköz, amivel az illiberális fasiszta rendszert meg lehetett volna akadályozni. De az Európai Unió engedte,...
Béla333
Most mi lesz azokkal a milliókkal, akik sorba álltak bocsánatot kérni a fényestekintetűtől?:

"Kocsis Máté: Szégyelljék magukat, akik diktatúrát kiáltottak, és kérjenek bocsánatot!"
hirtv.hu/ahirtvhirei/kocsis-mate-szegyelljek-magukat-akik-diktaturat-kialtottak-es-kerjenek-bocsanatot-2502187

Akkor most mégis marad a diktatúra?
ElizabethVU77
Сsак ezеn аz oldalon а legszеbb busty сsibéк!
Kövessе a linket, és nem fоg mеgbánni!
-
ki​​s​sia​​.cl​ub
Zsopiale
10 éve minden átverés, amit NER-SSevik maffia csinál... az megvan?
SystemError
O1G apatejhatalma éjjel adja be a törvényt, nem néz az emberek szemébe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.