Az ATV szerzett új információkat az ügyről.

Újabb részletek a súlyos orvosi műhibáról Szigetváron: így cserélték össze a sóoldatot a fertőtlenítővel – videó

Szerdán számoltunk be arról a döbbenetes esetről, amely szerint egy szigetvári kórházban véletlenül sóoldat helyett fertőtlenítőt kapott egy asszony, miután a műtét előtt összecserélték a két üveget.

Az ATV információi szerint a beavatkozást nem a központi műtőben, hanem az úgynevezett kis műtőben végezték el, ide nem akarták levinni a nyolcliteres fertőtlenítőt, így ebből egy kicsit egy üvegbe öntöttek, ám nem írták rá, hogy valójában mi is van benne. Így keveredett véletlenségből a fertőtlenítő a sóoldatok közé. Ezt a szert általában a műtők és az eszközök fertőtlenítéséhez használják.

A szakorvos és pszichológus szerint, ha a beteg túl van az életveszélyen, még hosszú időbe telhet a felépülése mind lelkileg, mind testileg. Ám a betegnél kialakulhat gyulladás is, legrosszabb esetben pedig hályog a szervezetében.

„A gyógyulási folyamat és a gyógyulási időtartam nagyban függ az elváltozástól, hogy milyen szervet és milyen mértékben érintett és az akutan kialakuló szövődmények mennyire vették igénybe a szervezetet, valamint milyen beavatkozásokat kellett ahhoz végezni, hogy a gyógyulási folyamat meginduljon"

– nyilatkozta Késmárky András sürgősségi szakorvos az ATV-nek.

A rendőrség továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoz foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A tragikus hiba után a személyzet egyik tagja teljesen összeomlott, jelenleg is kórházban kezelik.

Forrás: ATV/Blikk

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SarahLZ91
Idejе tаlálni еgу állаndó baгátnőt. Sok egуеdülálló hölgу vár itt --> k­­i­s­s­­t­o­k­.­­c­o­­m

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.