Nemcsak a koronavírusról fog szólni a konzultáció, hanem a gazdaság újraindításának intézkedéseiről is. Természetesen a Soros-terv is elő fog kerülni a kérdőíven.

Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az MTI híradása szerint.

Közölte: a kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítják a konzultációt.

Orbán még a járványról is nemzeti konzultációt indít

Fotó, címlapi kép: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

Jelezte, arról a "Soros György-féle tervről" is meg fogják kérdezni az embereket, amely "adósrabszolgaságot eredményező", lejárat nélküli "örökkötvények" kibocsátásáról szól.

A kérdőívet postán küldik el, a kormányfő pedig arra kért mindenkit, töltse ki és juttassa vissza – olvasható az MTI hírében.

Volt egy diktatúra, kiszorítottuk a szovjeteket – Orbán a rendszerváltásról

A hirado.hu cikke szerint Orbán az elmúlt 10 évnyi Fidesz-kormányzásról azt mondta, hogy 1990-ben nem sikerült olyan változást elérni Magyarországon, ami meg tudta változtatni az országot és ő ebből tudta, hogy 2010-ben mást kell csinálni.

Volt egy diktatúra, a szovjeteket kiszorítottuk és utána a magyarok a saját kezükbe vették az ország jövőjét

– mondta el a rádióban.

Beszélt arról is, hogy a kommunisták nem tűntek el, hanem újjászervezték magukat, velük indult el egy hosszú harc. Mivel a környező kelet-európai államok 3-4 éven belül új alkotmányt hoztak létre, ezért érezte azt Orbán is, hogy 2010-ben ezzel kell kezdeni a munkát.

És bár 2010-ben egy gazdasági válság kellős közepén indult el a kormányzása, Orbán azt mondta a rádióban, hogy nem akarta ezt úgy kezelni, mint a szocialisták előtte.

Én azt gondoltam, lehet ezt másként csinálni, bár a közgazdászok 90 százaléka nem így gondolta. Akkor a liberális közgazdászok fején volt a korona, erre Matolcsy György lebillentette a fejükről a koronát és bebizonyította, hogy lehet másként is csinálni

– mondta.

Sikeresen védekezett az ország, mert gyorsak voltunk

A rendkívüli jogrend bevezetését az elmúlt 10 év legjobb döntésének nevezte, mert egy világjárvány idején szerinte a legfontosabb a gyorsaság. 

Arra is kitért, hogy lesz második hulláma a járványnak, erre fel kell készülni, 

"ezt nevezzük járványügyi készültségnek, amely most életbe léphet nálunk a rendkívüli jogrend után."

Szerinte az ország azért tudott sikeresebb lenni a nyugat-európai államoknál, mert gyorsabban tudott reagálni a kihívásokra a rendkívüli jogrendben. 

Azt is elmondta, arra is fel kell készülni, hogy egy lokalizált térben – kórházban, idősotthonban – felszaporodhatnak a fertőzések.

Létrehozunk egy bevetési törzset, és ha bárhol ilyen eset merül fel, az az egység megjelenik ott és lokalizálja a fertőzést

– fogalmazott.

Hozzátette: a járványügyi készültség lényege, hogy az operatív törzs működése folytatódik, az országos tisztifőorvos megerősített jogköröket kap, a kórházak irányítási rendszere fennmarad – olvasható a hirado.hu cikkében.

Szerinte

- az időben meghozott döntéseknek,

- az összefogásnak, egymásra és önmagukra is vigyáztak az emberek,

- és hogy kiváló szakemberei vannak Magyarországnak az egészségügyben,

köszönhető, hogy az ország jól vészelte át a járvány első hullámát.

2021 fantasztikus lesz

Szerinte fantasztikus éve lehet 2021 Magyarországnak, de kitért arra is, hogy állítása szerint az EU 30 évre szóló hitelt adna a járványhelyzetből való kilábalásra, erre 750 milliárd euró van elkülönítve, de például közös visszafizetési garancia lenne az uniós tagállamokra.

Olyan útra lép az európai történelem, amit eddig nem jártunk, nem ismertünk, ez az Európa-kötvény konkrét megvalósulása. Mivel 30 évre akarják felvenni, még az unokáink feje felett is felmerül a lehetőség, hogy nekik kell esetleg majd mások helyett visszafizetni. Nem utasítom el ezt a lehetőséget, de alaposan át kell gondolni

- fogalmazott a rádióban.

(MTI, hirado.hu)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@nezelodo: Nálunk nem lesz "adós rabszolgaság" az unió felé! A kormány már titkosította is a generációkon átívelő orosz és kínai hiteleket, melyek ráadásul nem is igazán fognak számunkra megtérülni. Viszont per ma jól keres rajta a kegyenc gárda!
Abban is igaza van, hogy a kommunisták nem tűntek el, ma narancsszínű köpenyben képviselők, CÖF vezérek, lovagkeresztes újságíró, stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Hiába! A "mindentudás" talentuma - "demokratikusan" - csak efftársilag adott! Orbán, viszont - efftársilag eléggé el nem ítélhető módon - képes megkérdezni a plebset! Ez maga a bolsevik abcúg!
nezelodo
Lehet, hogy a konzultáció előőrse az a "közvélemény kutató cég akinek a nevét elhadarta a hívó, beszédhibás hölgy, biztosítva arról, hogy az adataim védelme tökéletes, A nyilvános tel. számomon kívül csak a születési évemre, és az irányító számomra volt a végzettségemen túl kiváncsi. Ez utóbbi után elmondta, hogy ilyen végzettségű véleménye nem kell nekik, csak a Farkas Flórival együtt diplomázottak megnyilatkozása a mérvadó. Most nem lévén választás, nem mondta, mint az önk. választás előtt név szerint, hogy ugye nem rá szavazok... Hát az a "kutató" sem nyert hangszórót, ahogy a fővárosban is megkapták Orbán kívánsága szerint a kellemes Karácsonyt.
csipetke
Érdekes,hogy EU-s hitelről zagyvál,de azt a 8 milliárd euró vissza nem térítendő pénzt sehol nem említi egy szóval se.Lehet,hogy már gondolatban szét is osztotta?A töklámpás vejkó,garancsi,pénztáros lölő,és a többi haver között?Ez olyan irgalmatlan nagy pénz,hogy nyugodtan visszaadhatná az önkormányzatoknak az elvont pénzeket.De ebben orbán tobzódik,valószínűleg erre gerjed piszokmód,hogy az ellenzéki önkormányzatokat fojtogatja.Ugyanakkor eszébe nem jut,hogy azok,akiket most izélget,2 év múlva nem fognak rászavazni.Ezt a témakört mé' nem teszi be az idióta konzultációjába?Hogy fojtogassa-e tovább az önkormányzatokat?
evacica
Meddig fog rágódni Orbán a Sorsozáson?! Még nem unja? Mert minden normális ember hócipője tele van evvel a hülyeséggel! Habony barát kitalálhatna már valami mást !A Sorosozás, migráncsozás már dög unalmas! Ja meg a Gyurcsányozás is meg az elmúlt nyoc év is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.