A Hableány tragédiájára, a 28 áldozatot követelő dunai hajóbaleset áldozataira emlékeztek hajós kegyeleti szertartás keretében, a tragédia évfordulóján pénteken Budapesten.

A kegyeletadás alkalmával a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Hajózási Társaság Millennium I. nevű hajójáról egy koszorút helyeztek a vízre a baleset helyszínén, a Margit hídnál, 28 szál gyertyát gyújtottak, illetve 28-szor kondult meg a hajó harangja az áldozatok emlékére.

Hableány-baleset: 28 szál gyertyát gyújtottak a budapesti megemlékezésen

Figler Zoltán, a Panoráma Deck Hajózási Társaság kreatív igazgatója, a Személyhajósok Szövetsége főtitkára, Tóth Mihály, a Panoráma Deck Kft. szóvivője és Sztankó Tamás, a Panoráma Deck Hajózási Társaság értékesítési igazgatója koszorút helyeznek el a Hableány sétahajó egy évvel ezelőtt történt tragédiájának évfordulóján a Margit hídnál 2020. május 29-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Ezt megelőzően ökumenikus szertartást tartottak az áldozatokért. A szertartáson Tóth Mihály, a Panoráma Deck szóvivője emlékeztetett arra, hogy hármas tragédia történt a hajózást hivatásuknak tekintők számára:

odaveszett egy hajó, a legénysége, és ami a legfájóbb, odavesztek az utasok is.

Ezért tartják szükségesnek, hogy a hagyományok szerint az évfordulón is megemlékezzenek az áldozatokról – tette hozzá.

Azt is elmondta: szeretnék, ha a megemlékezés a hajózás szeretetéről is szólna, vagyis felhívná a figyelmet arra, hogy azoknak, akik a hajóznak, minél jobban oda kell figyeljenek egymásra.

Kérdésre válaszolva emlékeztetett arra, hogy már a balesetet követően felajánlották a Hableány orr-részét egy műemlék megvalósításához. Úgy tudják, hogy a hajó orra és a harangja használható fel erre a célra – tette hozzá.

A Hableány sétahajó 2009 május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Az ügyben az ügyészség a Viking Sigyn szállodahajó ukrán hajóskapitányát teszi felelőssé a tragédiáért.

A férfival szemben tavaly novemberben emelt vádat az ügyészség vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt.

Ugyanakkor a kapitány ellen folyó per a koronavírus-járvány miatt várhatóan csak szeptemberben kezdődhet el.

Az évfordulón, pénteken 11 órától a Magyar-Koreai Baráti Társaság is megemlékezik a koreai és magyar áldozatokról a baleset helyszínén.

Nemzeti színű szalaggal átkötött és a társaság nevével feliratozott virágtálat helyeznek a vízre, mécseseket gyújtanak, végül virágszirmokat szórnak a Margit hídról a folyóba.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KarenHW75
Szeгetnél alkаlmi szexеt?
A punсijom аz Ön гendelkеzésérе áll!
Itt mеgtaláljа рrоfilоmаt telеfonszámmal > http://ki​​s​sia​​.cl​ub...
Gyütt Mönt
Ez az ügy 1000 sebtől vérzik, olyan mint egy állatorvosi ló.
jesz
emlékezés az egy kiemelkedően szép dolog...a svájci cég, és az alkalmazottja még hallani sem akar a figyelmetlenségből megölt 28 ember haláláról.

Ez így nagyon nem jó, de mégis meg lehet csinálni. Érdekes, a cigányok által elkövetett két fiú megölése miatt ezrek vonultak fel égő fáklyákkal, a 28 vétlen áldozat miatt csak gyertyát gyújtanak?

Hogy van ez?
SarahLZ91
Сsаk ezеn az oldalon a legszеbb busty csibéк!
Кövessе a linket, és nеm fоg mеgbánni!
-
http://k­­i­s­s­­t­o­k­.­­c­o­­...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.