Felfüggesztették, majd elbocsájtották azt a két egészségügyi dolgozót, akik súlyos műhibát vétettek, amikor összecseréltek két üveget egy műtét előtt a szigetvári kórházban. A 42 éves nő a műhiba miatt maradandó szervi és lelki sérüléseket szenvedett.

Felfüggesztettek, majd el is bocsátottak azt a két dolgozót, akik a szigetvári kórházban összecserélhették a sóoldatos palackot egy fertőtlenítős üveggel

- értesült az ATV Híradója.

Az egyik dolgozót azóta kórházban kezelik, mert összeomlott.

A 42 éves csurgói nőn eredetileg nőgyógyászati műtétet kellett végrehajtani. A beavatkozás során a feltárt szakaszt sóoldattal szerették volna átmosni, ám helyette erős fertőtlenítőt használtak véletlenül.

Az ATV korábban azt közölte az ügyről, hogy a műtéti a beavatkozást nem a központi, hanem az úgynevezett kisműtőben végezték el. Ide nem akarták levinni a 8 literes fertőtlenítős flakont, ezért ebből egy keveset egy üvegbe öntöttek, és nem írtak rá hogy mi van valójában benne, így keveredett a sóoldatok közé. Ezeket az aldehid fertőtlenítő szereket általában a műtők fertőtlenítésére és a műtéti eszközök sterilizálásánál szokták használni.

A nőt válságos állapotban az egyik pécsi klinikára szállították, azóta is az intenzív osztályon kezelik.

Forrás: atv.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
De gyorsan cselekedtek, túl gyorsan.
Biztos, hogy az igazi hibásokon csattant az ostor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.