Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga.

A K&H ifjúsági indexének idei első negyedéves adatai szerint

a fiatalok 55 százaléka rendelkezik megtakarítással, ez a két évvel ezelőtti 41 százalékos mutatóhoz képest jelentős növekedés.

A megkérdezettek 30 százalékára jellemző a legtudatosabb megtakarítás, amikor a hónap elején félretesznek egy előre meghatározott összeget, és csak 17 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy jelenleg egyáltalán nem tud félretenni semmit havi jövedelméből.

Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak

A felmérés szerint

a fiatalok megtakarításainak átlagos 404 ezer forintos összege a 2019-es adatokhoz képest enyhe visszaesést mutat, de így sem nevezhető csekélynek.

Hozzátették: ez az összeg csak a megkérdezettek 55 százalékának átlagát jelenti. A maradék 45 százalék semmilyen megtakarítással nem rendelkezik – emelték ki. Kiderült az is, hogy a fiataloknak csupán 31 százaléka képes fél évnél tovább fenntartani magát megtakarításaiból, 34 százalékuk pedig kevesebb mint egy hónap alatt felélné összespórolt pénzét.

A megtakarító fiatalok közel fele lakáscéllal tesz félre, 22 százalékuk tanulmányaira spórol, 36 százalékuk pedig nem említett konkrét megtakarítási célt a pénzintézet felmérése szerint.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a célzott megtakarítás mindig nagyobb ösztönzőerővel hat, mintha csak alkalmanként tesznek félre az emberek, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy az idő haladtával se fognak hozzányúlni a spórolt pénzükhöz. A K&H Vigyázz, kész, pénz pénzügyi vetélkedő szervezői tizedik éve dolgoznak azon, hogy már kisiskolás kortól pénzügyi tudatosságra neveljék a fiatalokat – tették hozzá.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Úgy tűnik,ide is beleszámolták pénztáros lölő gyerekeinek a bevételét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kapanyél
Kukkancsunk ezöknek a statisztikai fölmérésöknek mögibe! Minek is van rájuk szükség!? Netán arra kíváncsi a mögröndölő, hogy egy esetlegös nyögdíjválság esetin a kölök el tudja é tartani a kedves fődönfutóvávált szülőket? Mer ez alapján vígan...
tudode
Megérne egy misét az, hogy a takarékos fiatalok "átlagosan" 404 ezer megtakarítással rendelkeznek (kijelentő módban)!
.
Ahhoz annyit, hogy akik "lakásra" gyűjtenek,őszszakállúak lesznek mire összejön a megtakarításuk egy kutyaólra!
.
Ne nem úgy, ahogy őfélesége un. nem is lakásügyi előadóként ingyér kapott a Ferencsvárosi tanácstól ingyér lakást, amelyet kézen, közön eladott több min átszázezer ruppóért, aztán hírtelen a Svábhegyen rakott fészket!
.
Nem lehet tőle tanulni, mert ingyér lakás nuku, élet végéig tartó kölcsön ellenében yes:.

----- FÉSZEKRAKÁS ORBÁN MÓDRA
.
http://www.hocipo.hu/content/view/128_feszekr...
.
Hol van már az, hogy egy családnak egy lakása, egy nyaralója lehetett, amúgy jogosan!
Eladott Ország
A magyar háztartások megtakarítása:
http://pctrs.network.hu/clubpicture/2/1/8/_/k...
Matolcsy pedig mutassa ki, hogy a magyaroknak háztartásonként 10 millió forint megtakarítása van. Azt nem mondta, melyik családokban igaz ez. Igen lehet, hogy a nagy büszkeség a Matolcsy, a Mészáros, a Tiborcz és a hasonszőrűek cihájában lapul. Nemzethy' pénzlopók ciha projektje. Szélhámosok. Pedig szakértők megerősített véleménye szerint a magyar emberek több, mint felének nincs spórolt pénze: vagy felélik és kifizetik a rezsit, vagy még azt sem tudják. Ezért kullogunk Európa hátsó fertályában, akkora a szegénység.
https://cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lo...
Élelmiszerárak emelkedése Európában:
https://cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lo...
Az elnök magányos kedvessége – Áder megmossa Áder János lábát Áder Jánosok előtt
https://cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lo...
Maria26
https://getmeets.com... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
Gyütt Mönt
@ágimami: szívem, ez csak a havi megtakarítás :))
Eladott Ország
@Yoda69: tegnap, 08:42; Ez egy hőszigetelt szekcionált garázskapu induló ára, árkedvezmény idején. Másik nagy kérdés, hogy ez hány év alatt jött össze?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. July 4., 11:49
Singh Viki elmondta, mikor jöhet a baba
Itthon - 2020. July 4., 11:44
Kisteherautóban hagyta a kutyáját egy férfi
Szórakozás - 2020. July 4., 09:55
Visszatér Kulka János