A DK ezért azt követeli a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza a kiskereskedelmi különadót.

A kormány nemcsak forrásokat von el például az önkormányzatoktól, de különadóval is sújtja az országot, emiatt pedig emelkednek az árak

– mondta a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján.

A DK szerint a kormány különadója miatt emelkednek az árak

A DK szerint míg a régió és Európa kormányai mindent megtesznek azért, hogy a koronavírus-járvány okozta válság hatásait valamennyire csökkentsék, addig Orbán Viktor nemcsak a legkisebb,

válságkezelésnek csúfolt csomaggal állt a magyarok elé, hanem semmit sem ad a munkájukat elvesztő embereknek, a családoknak és a nyugdíjasoknak.

A párt szerint az egészségügyi veszélyhelyzet alatt bevezetett kiskereskedelmi különadó miatt az elmúlt három hét alatt a benzin literenkénti átlagára 47 forinttal drágult. Ez pedig nemcsak az autósokat sújtja, de a fuvarozókat, a beszállítókat is, rajtuk keresztül pedig mindenkit.

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Tamás

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@ómió: Még szerencse, hogy pártunk és kormányunk fix árassá tette a gázt, így amikor a világpiacon 23%-kal olcsóbb lett, mi akkor is, és azóta fizetjük a fix árat. Meg az Unió legmagasabb, 27 %-s ÁFA összegét.
Emlékszel még a "rezsicsökkentés"c. nagy eposzra? A számla összegéből csak magának a gáznak az árát "csökkentették", az összes többi költség maradt! Tehát nem a számla végösszege csökkent 20%-kal!
Béla333
@ómió: 09.14
Ha csökkenthetné vagy 20-30-50 %-al, de nem teszik, az ugyanúgy az én károm, mint ha emelné a gázárat.
Pl.: Ha most 100-at fizetek, de lehetne 70-et is fizetni az bizony nekem kár.
Ha meg 70-et fizetek, de megemelik 100-ra, az ugyanakkora kár - nekem és mindenkinek.
Ugye nem vagy te ilyen hülye, csak úgy teszel...

"Efftársilag!"
ómió
@Nessy: És melyik országban is csökkentették 23%-kal a gáz árát, Nessy efftárs? És melyik országban is azonos a lakossági gázár a világpiacival, Nessy efftárs? Ide azért egy igen öblös hazugság szükségeltetne, nem gondolod? De azért egy "mankót" említek: nálunk az "emúttnyócév" évi kétszeri gázáremelései után, 2010-et követően a rezsicsökkentéssel 25%-kal csökkent a gáz ára, pedig ezt itt akkor semmiféle "világpiaci árcsökkenés" nem indokolta! Na, erre köss efftársi csomót!
ómió
@Béla333: És mondd csak, Béla efftárs, melyik országban is csökkentették a gáz árát 20-30-50%-kal? És melyik országban is azonos a lakossági és a világpiaci gázár alakulása? Gazdagítsd már az efftársi "teoretikát" egy ütős hazugsággal! Amikor itt efftársilag évente 2x emeltétek a gáz árát, miközben a "világpiaci ár" ezt éppen nem indokolta, olyankor efftársilag "hány óra is volt"? Te meg, úgy látom, nagyon hülye vagy, még, ha nem is teszel úgy, akkor is! "Efftársilag"!
Nessy
@ómió: És mennyivel csökkent jelenleg is a gáz világpiaci ára? Miből is lett a MET-nek milliárdos nyeresége? Mikortól is lett minden terméknek és szolgáltatásnak 27%-s ÁFA tartalma?
Ettől függetlenül minden különadó beépül az árakba, azaz áremelkedést indukál. Ez mezei gazdaságtani alapismeret, pártfüggetlen.
ómió
@Nessy: A gáz világpiaci árának csökkenését - ha van olyan - te figyeled! Miért tőlem kérded? De milyen lakossági gázár-mérséklést is eredményezett ez az egyes országokban (nemcsak nálunk!)? Semmilyet! Akkor mi ez a harang-félreverés? Mikortól lett 27% az ÁFA? Amióta az efftársi "kormányzás eredményeként" évekig az "ország ajtaja" előtt tanyázott az államcsőd, miközben kölcsönt - mivel az adósság már a fülünkön folyt ki - már senkitől se kaptunk! Pontosan azóta! Azelőtt meg 25% volt! Utána a 2% emelés lett a "sors csapása", mig korábban Bokros efftársék "ténykedése" következtében az élelmiszerek addig 12%-os ÁFA-ja 25%-ra emelkedett, méghozzá "haladó baloldali sikolyok" nélkül, és az rendben volt?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. July 4., 11:49
Singh Viki elmondta, mikor jöhet a baba
Itthon - 2020. July 4., 11:44
Kisteherautóban hagyta a kutyáját egy férfi
Szórakozás - 2020. July 4., 09:55
Visszatér Kulka János