Nyílt levelet intézett Orbán Viktorhoz Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. 

A magyar orvos gyorséttermi órabért kap – levelet írt Orbánnak a kamara elnöke
Fotó: Youtube/ATV

Kincses mielőbbi bérrendezést szorgalmaz az orvostársadalom számára. Mint fogalmaz, a magánegészségügy önmagában nem megoldás, hiszen az milliók számára nem hozzáférhető lehetőség.

Úgy véli,

 "a magyar emberek egészségének védelmét nem lehet tovább – a gyorséttermi dolgozókéval megegyező 900 forintos orvosi és a szakmunkásokétól is elmaradó – 1700 forintos szakorvosi nettó órabérre építeni".

A kamara elnöke szerint az orvosi bérek rendezése nélkül nem állítható meg az orvosok elvándorlása, nem garantálható az egészségügyi közellátás működése, a járvány elleni hatékony védekezés, nem számolható fel a hálapénz-rendszer, valamint az egészségügy megindult átalakításához nem nyerhető el az orvosok együttműködése sem.

A fáradt, végletekig túlterhelt orvostársadalomból a hivatására koncentráló nemzeti erőforrást kell alkotnia az ország vezetésének" – fogalmazott Kincses.

Bemutatott egy bértáblát is, ez alapján

az általános orvosnak 2500 forintos, a szakorvosnak 4300, a pálya végén lévő szaktekintélynek 7000 forintos nettó órabér járna, ami elősegítené azt is, hogy megszűnjön a hálapénz.

Az elnök úgy véli, a héten benyújtott 2021-es költségvetésben a gyógyító-megelőző eljárásokra tervezett 9,6%-os emelés nem fedezi az egészségügy betegbiztonságot garantáló és a járványveszély miatt megnövekedett költségű működését, és nem tartalmazza az egészségügyi dolgozók pályán- és itthon tartásához szükséges bérek fedezetét sem.

"Miniszterelnök Úr, most az Önök kezében van a változtatás lehetősége: egy élhető, mindenki számára hozzáférhető és a fiatal szakemberek itthon maradását biztosító egészségügyi rendszer életre hívása"

- írta a MOK elnöke.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Zsopiale: Meg kell tanítani az orvosokat focizni!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsopiale
Azok keményen hajtó szorgos, okos (egyre kevésbé) fiatalok... ne becsüljük le őket kérem, sőt... álljunk ki az gyorséttermi dolgozókért is, ne csak az orvosokért..!!!
Qqberci
@Zsopiale: Meg kell tanítani az orvosokat focizni!...
peterkelemen
Magyarország egészségügyi rendszere a LEGUTOLSÓ Európában! Szégyen és gyalázat, hogy hova rohasztotta le Orbán és bűnbandája a magyar egészségügyi rendszert. Orbán parancsára ezidáig több, mint 800 milliárdot herdáltak el sportlétesítményekre és ebben még nincs benne mennyi milliárdot dobtak ki az ablakon falábú focistákra. Európa: Egészségügyi Index országonként 2020 - Íme a lista >>> www.numbeo.com/health-care/rankings_by_country.jsp?title=2020®ion=150
simmering73
Tisztelt Kincses úr! Ugye Ön sem gondolja komolyan, hogy egy olyan ember, aki tíz éve rohasztja le az egészségügyet, majd az Ön nyílt levele hatására magához nyúl és kinyitja a bukszát.
csak úgy....
@Qqberci: ...különben labdába sem rúghatnak egy focialista ,munkaalapu társadalomba.
csak úgy....
@simmering73: erröl jut eszembe, miért nem csinál az ellenzék is egy "nemzeti konzultáció"?
Eladott Ország
A járvány alatt megszerzett lakossági szimpátia lebontása már megkezdődött Kásler miniszter felelősségtologatási Sokoban játékával. Már az orvosok ingatag egységét is sikerült ezzel megbontani. Rájátszik ezzel a Miniszterelnökség kommunikációja az egyszeri 500 ezer forintos juttatás és a szakdolgozók (nem az orvosok) számára beígért 20%-os béremelés finom összemosásával, ami a lakosság szemében az orvosi bérkövetelést, mint „pénzéhséget” fogja beállítani. Annak ellenére, hogy köztudott volt: a MOK bértárgyalásban van a minisztériumokkal, és az is látszik, hogy a Pénzügyminisztérium egyáltalán nem számolt a jövő évre vonatkozóan orvosi bérrendezéssel.
ómió
"Túlfizetve" itt bezzeg akkor voltak, amikor - Kincses efftárs lapítása közepett - Böszmefi lenyúlt tőlük egy havit! Azóta meg évi százezres fizetésemelésekkel "rohasztották" őket!
justhpeter
Számomra Kincses elvtárs kicsit naivnak tetszik. Biztosan előnyére fog válni, ha elolvassa a 2021 évi költségvetés tervezetét. A tisztánlátását javítani fogja.
Eladott Ország
@Horizont: A Propi is csatlakozott a KESMA-hoz.
kolnidre
@peterkelemen: Az Ön hozzászólásai magasan a legjobbak,de ha csak én látom így az sajnos kevés.Grarulálok!
tudode
Gond egy sem!
.
Azt írja az újság, hogy a címzettnek egy emelet van fenntartva, mindenféle kütyüvel
.
www.google.com/search?sxsrf=ALeKk02fP80B7sOL2uPGcx0Ggfg-2OTlWg%3A1590920806755&ei=ZobTXsfRLcrrrgSPgIuQDQ&q=egy+emelet+van+fenntartva+Orb%C3%A1nnak+Gr%C3%A1zban&oq=egy+emelet+van+fenntartva+Orb%C3%A1nnak+Gr%C3%A1zban&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzoFCCEQoAE6BwghEAoQoAFQ7WJY-bcBYNu7AWgEcAB4AIABlwGIAZIWkgEEMC4yMpgBAKABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjHnLXs8d3pAhXKtYsKHQ_AAtIQ4dUDCAw&uact=5
.
Ettől függetlenül csak ellenzékben volt számára fontos zrikálni mindazon feladatokat, amely a tagország feladatkörébe tartozik, ma már kisebb gondja is nagyobb ezeknél, mivel azon mesterkedik, hogy
.
--- Mészáros Lőrinc a koronavírus-járványból is nyertesen kerülhet ki
.
merce.hu/2020/04/06/meszaros-lorinc-a-koronavirus-jarvanybol-is-nyertesen-kerulhet-ki/
.
g7.hu/vallalat/20200406/kormanykozeli-cegek-lehetnek-a-nyertesei-a-koronavirust-koveto-felvasarlasoknak/
.
"""A válsággal fellépő pénzhiány előkészítheti a terepet a kormányközeli vállalkozók további gazdagodásának – írja hétfői elemzésében a G7. """
---------------------------
.
Punktum!
Zsopiale
@Eladott Ország: 4. akik készülődnek a forradalomra... ;)
cikicakk55
Nem tudom mi van a Propival. nekem évekig a kedvenc online újságom volt. Eleinte a cikkek is olvshatóak voltak,nem húztak jobbra. Az utóbbi kb 1 évben viszont teljesen megváltozott. Már egyre több a jobboldalt dicsőítő cikk,egyre nehezebb a barátaim hozzászólását lájkolni. Többször is észre vettem,hogy a beírásom eltűnt.A másik,hogy emailben megkaptam,hogy XY. válaszolt a hozzászólásomra,rákattintottam és az jött ki,hogy a cikk már nem érhető el,törölve van. Persze,ha beléptem,akkor a profilomban megtaláltam a cikket és a keresett választ is.Csak azért nem Hagyom itt a
Propit,mert nagyon sok jó emberrel ismerkedtem itt meg,úgy hogy csak egymás véleményét,felfogását ismerjük,de az nagyon passzol.A másik,hogy itt nem divat (szerencsére) a K. anyázás,egymás sértegetése. Persze megy az is,de ott mindig meg van aki elkezdi. Én nem szoktam felvenni a kesztyűt,így én még nem lettem lemocskolva. Amennyiben ez megtörténik,akkor már tényleg csak egy szép emlék marad a propi a számomra. A cikkhez is hozzá szólva,sajnos a Magyar emberekbe,már mélyen bele ivódott,hogy csak a hálapénz adásával törődnek a betegekkel igazán. Ez nem az orvosok hibája,mert egyre több főleg a fiatal,frissen végzett orvosok körében,hogy nem fogadnak el hálapénzt. Büntetni kéne azt is aki adjja és azt is aki elfogadja.
ittott
a gyerekem a Semmelweiszen végzett. végig jeles volt, és az ösztöndíja a 30 ezer körül volt. Soha sem több 32-nél, de volt amikor 26. Jeles eredménynél az ország legjobb egyetemén. egy aztalos tanuló ettől ztövvet kapott. a kurva anyjját annak, aki ezt létrehozta.
és diagnózisával emberek sorsáról dönt.
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
jesz
az orvosi kamara levelet írt Orbánnak...És? Most mi leesz? Semmi.
A kamarai választási kampányban mindent megígértek, aztán tessék...levelet írnak. Ezen rágódtak néhány hónapig, hátha ütősre sikerül...
Minden ígéretük elveszett a politika szemétdombján. Pont úgy tudnak hablatyolni, mint az előző elnök, csak itt többen vannak.
Nem bírnak el Káslerrel, mert múltbeli érdemei vannak, főleg a magyarság eredetkutatásában..és az most fontosabb, mint holmi beteghazazavarás...

Szóval minden marad a régiben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.