A volt miniszterelnök szerint Trianont nem kell és nem is lehet elfelejteni, de már nem az elveszett nemzetet kell siratni, hanem a meglévőt naggyá és sikeressé építeni.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Nem kellett volna hadat üzenni Szerbiáak és így ezért a háború kirobbantói lettünk, amit elbuktunk. Ezért kárvinnyogni Trianonért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Az I. és a II. vh.-ban is egy olyan politikai és eszmei (lásd mai jobboldal IS) irányzat miatt lettünk a vesztes oldalon, amivel ma pénzt és voksokat lehet szerezni. Ma is van egy stabil, a múltba révedő réteg, amelyik azt hiszi, hogy a ma problémáinak gyökere is és a megoldása is a ""történelmi határok"" állandó szajkózásával javítható.
Az 1848-as szabadságharc első és talán legnagyobb bűne az a nemzetiségpolitika volt, ami a nemzetiségek elnyomásán és az erőszakos elmagyarosításán alapult. Az elfoglalt területek számbeli arányában ritka kivételnek számított az a település, ahol a magyarajkú lakosság számszerint többségben volt. Persze, hogy ezek a falvak inkább a magyarok ellen fordultak és a harc bukásáért szorítottak. Ha az orosz cár nem is áll az osztrákok mellé, ez a szabadságharc akkor se lehetett volna győzedelmes, mert a harcban résztvevő nemzetek tagjainak számaránya és összetétele nem a magyar sereg felé lejtett.
És ez a hibás, főúri, erdélytvissza, jobboldali politika hajszolta bele az országot az első, majd a második vesztes és a gazdaságát évekre tönkrevágó kárpótlást fizetendő háborúba. És ennek köszönhető ( a jáltai háromhatalmi megállapodás mellett) a szovjet megszállás is. Az is tény, hogy a három győztes már előre felosztotta Európát a saját érdekszférájává. És ez a szovjetek részéről, ha nem is jó nekünk, de érthető. Hiszen, tetszik-nemtetszik, de a háború fő terheit ők viselték. És vajon ki hihette vagy józan ésszel gondolhatta azt, hogy majd elérnek a Szovjetunió határáig és ott megállnak? A többi már csak egy szimpla ""trianoni kesergő"" és az is marad. Vagy üzenjünk hadat a románoknak, szerbeknek, horvátoknak, osztrákoknak? Esetleg még az olaszoknak is? Jöhet a második Piave és Isonzó. Hogy a többi, csupa vesztes csatahelyet ne soroljam...
Eriksson
@namihami: Én másmilyen történelemkönyveket olvastam. S ahányat, mind másképpen mutatta.
Bár azt mondják a történelmet győztesek írják, de a lényegét, a következményeit a vesztesek jobban el tudnának mesélni.
kokopelli
@namihami: Amikor a "hódító" kap a pofájára,akkor az soha nem megy igazságos keretek között! A történe-
lem meg az, amiben a utókor megegyezik,ill a veszteseknél utána a polgáraiknak beadnak!A fő kérdés,hogy miért
is menetek oda? Lásd pl. a német szélsőjobbot?..Mesértődött bagagge,mert a Wehrmacht kapott a pofájára!
( pedig csak a hülye megy át a szomszédokhoz pofonokért?!)
namihami
@Eriksson: 13.27: Én megpróbáltam a saját nézeteimet (ami lehet vegyes is) és nem történelemkönyvet idemásolni. És, tetszik-nemtetszik, de a régi mondás szerint is:: A győztesnek mindig igaza van. Vagy csúnyábban:: Mindig az erősebb kutya b...ik.
És ahogy @kokopelli: is írta:: Minek mentünk oda? Annak az orosz, tatár, stb. katonának/muzsiknak (előtte szerb, olasz, stb.) a hazáját megtámadó magyar katona agresszornak minősült. Nehogy már felrójuk nekik, hogy pofánvágták a hazájukra támadót. Nem emlékszem, hogy bárhova hívták volna a magyar hadsereget ""felszabadítani"". Egyik hely se lehetne bedumálni a ""Szent Haza védelmét"". És mindezt a Kárpátok bérceitől 2-3.000 km-re.
Eriksson
@namihami: 17:29
Akárhogy is nézzük, a történelemhez nem sok köze van a te nézeteidhez. A történelem folyt nélküled, nélkülem, a mai nemzedék nélkül is. Mi legfeljebb haszonélvezői vagy kárvallottai vagyunk a múlt történéseinek.
A minek mentünk oda nézeteid is furcsák annak fényében, hogy egyetlen katona sem megy sehová csak úgy. Minden háború háttérben a nagyhatalmak jól megszervezett konspirációi húzódnak. Hosszas egyeztetések, stratégiai tervek következményeként vezényelték őket innen oda, onnan ide.
S azt se felejtsd el, hogy a XX. sz mindkét nagy háborúja világháború volt, melyeket egyik esetben sem a magyarok vezényelték le.
Sámannus
Dehogynem a pohos putyinkája segít nekünk a szarkavarásban azé. Pedig igazad van, tényleg semmi értelme még a magyar föld is terhére van ennek a rendszernek, hát még a külhonunk. Csak pofázásilag fontos, mert úgy is csak a focira fussa ennek a debil (50 IQ) társaságnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.