Szerintük a Fidesz megosztásra fogja használni az ünnepet.

Üzent az ellenzék: nem lehet kisajátítani Trianont

A nemzet tovább nem osztható, nem lehet kisajátítani a nemzeti ünnepeinket, sem a nemzeti gyásznapot – mondta a szocialista Molnár Zsolt hétfői online sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának MSZP-s alelnöke szerint a Fidesz a közelgő nemzeti gyásznapot megosztásra és saját céljai érvényesítésére akarja használni. A Fidesz meg akarja osztani a nemzetet, és saját céljait akarja szolgálni akkor, amikor nemzeti konszenzus helyett egypárti diktátumként nyújtja be a parlamentnek azt a határozatot, amelyet a Kárpát-medencei képviselők 100 százaléka elfogadott – mondta.

Trianonnak, a nemzeti tragédiának nincs pártpolitikai hovatartozása, ahogy a vírusnak sincs pártpolitikai kötődése. Trianonnak van viszont helyes értelmezése – mondta Molnár Zsolt, hozzátéve: Trianon nem természeti katasztrófa volt, hanem egy igazságtalan háborút lezáró igazságtalan békediktátum.

Molnár Zsolt szerint "Trianon sebei a múltba vezetnek", az MSZP politikusai azonban elsősorban jövőorientáltan állnak a kérdéshez, és szerintük a megoldást a jövőben kell keresni. Értékelése szerint a sebek gyógyítására erős, belső határok nélküli Európára van szükség, amely közös fizetőeszközre épül és amely tiszteletben tartja a népek önrendelkezési jogát, az anyanyelvhasználatot, a kulturális autonómiát.

Az MSZP-s képviselő kitért arra is, támogatják Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezését, hogy június 4-én fél 5-kor mindenki, egy percre megállva közösen emlékezzen Trianonra.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Vasvári Tamás 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Nem bizony! Hisz' abban Kun Béla efftárs is benne volt! Könyékig!
silber13
@ómió: Felesleges kúnbélázni, mikor a háború és a bukás egyértelműen z uralkodó osztály és a jobboldali csőcselék ( ún..politikusok) sara volt 1000 %-ban.
ómió
@silber13: Ne hamukázz! Amit a Habsburg szatír (és nem a "zuralkodó osztály meg a jobboldali csőcselék") "elvetett", azt Kun Béla efftársatok és bolsi tetübandája "learatta"! De facto! Akárhány %-ban hazudnád is másra!
Csizmás Kond
...Huba...és szameg..." Trianon nem természeti katasztrófa volt, hanem egy igazságtalan háborút lezáró igazságtalan békediktátum."
..igazságtalan háború ???...és melyik volt igazságos háború...valaha is ???
csak úgy....
@Shikari: neked mitü fáj trianon,te kódis? ott vótak a birtokaid? :)
Shikari
Üzenünk az ellenzéknek: takarodjatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.