Még decemberben történt az eset, de a videó csak most látott napvilágot.

Félelem és pánik: itt a videó a veresegyházi oroszlánszökésről

"Tisztán emlékszem, percek alatt kitört a pánik."

- mondta egy ott dolgozó állatgondozó Vágó Richárd a Blikknek.

„Én éppen a hiúzok kifutójánál voltam, tettem a dolgomat, amikor az igazgató segítséget kért tőlem. Később egy rémült édesanyát is hallottam, aki segítségért szólongatott. Ő éppen a kisgyermekével és a barátnőjével gyönyörködött az oroszlánokban, amikor észrevette, hogy az egyik a kerítésen kívül, a látogatók között sétálgat…”

- idézte fel a férfi a történteket.

A protokoll szerint az állatkert nyitásánál kiengedik az állatokat a területükre sétálni, de valakinek nem volt elég türelme, ugyanis két oroszlán a boxban maradt.

„A két bent maradt oroszlán összeveszett és morgott. Elképzelhető, hogy a hangzavartól nem tudtak beszélgetni, így az igazgató kinyitotta az egyik zsilipet, hogy az állatok menjenek ki. De az igazgató rossz zsilipet nyitott meg, és bement hozzájuk a legnagyobb hím oroszlánunk, aki szinte rögtön megtámadta a két bent lévő oroszlánt. Ekkor meghúzott egy másik kart is, de az sem a szerencsés választás volt, ugyanis az meg kinyitott egy ajtót, ami az etetős folyosóra vezet. Ott pedig, mivel takarították a boxot korábban, nyitva hagyták az ajtót és a lányoroszlán kiszaladt rajta és már kint is volt a látogatók között a kiserdőben…”

Az állatot a történtekkor altatólövedékkel ártalmatlanították, szerencsére személy sérülés nem történt, azonban emberi mulasztás igen.

Forrás: Blikk/Ripost

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@görbetükör: 14:51 Mi a környéken lakunk, kB 3 km-re a medvefarmtól, mondjuk nem megnyugtató, hogy olyan emberek dolgoznak ott, akik nem tudják, hogy melyik kifutóhoz melyik felhúzható rács tartozik. Azért az jó dolog, hogy a máshonnan kipaterolt medvék, farkasok, oroszlánok, mosómedvék, sérült gólyák sok hektáron szabadon élhetnek. Csak a kezdetekhez viszonyítva baromi drága lett
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.