A koronavírus-járvány előtti időszakra jellemző tömeges jogellenes határátlépés visszatért a korábbi, "aktív szakaszába" – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bakondi György arról, hogy a pünkösdi hosszú hétvégén több mint 430 migránst tartóztattak fel a magyar határnál, azt mondta:

nincs olyan határszakasz, ahol ne próbálkoznának az illegális bevándorlók.

Ezért több katona és rendőr teljesít szolgálatot a határoknál, ők komoly technikai háttérrel, kamerarendszerrel, éjjellátó készülékekkel, hőkamerákkal őrzik Magyarországot.

Hozzátette: sokan próbálkoznak bejutni Magyarországra például Hercegszántónál, ahol a mocsaras területen nem lehet kerítést építeni, és külön kockázata van a folyókon való átjutási próbálkozásnak is, úgyhogy a honvédség és rendőrség csónakokkal is járőrözik.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint összesen több mint tizenegyezren érkeztek idén a magyar határokhoz a szerb, horvát és a román szakaszon. Arról is beszámolt: idén már 125 embercsempészt fogott el a rendőrség, alapvetően olyan külföldieket – afgánokat, szíreket –, akik átmeneti oltalmazotti státuszba kerültek valahol Európában és most igyekeznek az eddigi embercsempészek szerepét átvenni

Bakondi György figyelmeztetett: a balkáni útvonalon vannak olyan embercsoportok, amelyek a koronavírus miatt az útvonal valamelyik országában – például Görögországban, Szerbiában vagy Bosznia-Hercegovinában – rekedtek. Ahogy a járvány miatti intézkedéseket feloldják, ez a több mint százharmincezer ember újra útnak indul – mondta.

Kiemelte: nemcsak a magyar határon fokozták a készenlétet miattuk, hanem a szlovénok is további, mintegy ezer rendőrt küldtek a horvát határra, és a horvátok is létszámban, technikai támogatásban "erősítettek" a bosnyák határon.

A belbiztonsági főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt hangsúlyozta: a balkáni útvonal országaira 2015 óta változó intenzitással, de nyomás nehezedik.

A rádióműsorban kitért a Földközi-tengeri útvonalra is, ahol újra nagyobb számban indulnak el migránsok Európa felé. Annyi változott, hogy többségük már nem Líbiából, hanem átjutva a szomszédos Tunéziába, onnan vág neki a tengeri útnak – mondta Bakondi György.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
ómió
Pedig efftársilag "migráncs nincs is"!
Aki Én
@ómidióta a bolsi migráncs: Hogy ne lenne? Te vagy rá a bizonyíték, hogy van. Szerencséje van a fidesznek a magadfajta képzetlen, tájékozatlan, IQ negatív, uszítható és hülyíthető véglényekkel
szegfue
"Boritékolható" volt, hogy mulóban a járvány, kinyitott több áruház, strand, cukrászda, stb, igy valamivel ujra fenn kell tartaniuk a "rettegést"... már akiknél ez bejön.
ómió
@Aki Én: Bolsiék fajkreténje! Eddig tagadtátok a migráncs létezését, ahogy a Soros tervet is, most meg már rám hazudnád a migráncslétet is? A bolsi "teoretika" változott, netán a hazugságlexikon "frissült", vagy az elmebajotok súlyosbodott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.