Több mint felére esett vissza az orvos-betegtalálkozások száma az onkológiai páciensek esetében – derült ki egy csütörtökön azon a zártkörű online sajtóbeszélgetésén, ahol a szakemberek a mell-rákszűrésre hívták fel a figyelmet.

Jelentősen csökkent az onkológiai ellátást kérők száma, és ez nagyon aggasztó hír

A rendezvényen ismertették azt az onkológusok körében végzett minapi felmérést, amelyben a gyógyítók jó része arról számolt be, hogy jelentősen csökkent az ellátást kérő új betegek száma – írja a Népszava.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy kevesebb lett a daganatos beteg, hanem azt, hogy sokan nem jutottak diagnózishoz – az ellátórendszer kényszerű leállása miatt.

Az orvosok most arra számítanak, hogy a következő hónapokban tömegesen kerülhetnek a rendszerbe az ellátásra szorulók.

A betegszervezet is tart attól, hogy olyan orvos-beteg találkozások is elmaradtak, amelyek indokoltak lettek volna, azaz lehetnek olyan rákbetegek, akiknek romlottak az életkilátásaik.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ez bizony így van...egy marhaság miatt bedöntötték az amúgy sem szárnyaló egészségügyet is...
Qqberci
Félnek, hogy Káslerhez kerülnek...
Nessy
Elmebeteg Kásler! Ha nem volt járóbeteg szakellátás, diagnosztika, szűrővizsgálat akkor mit tudott csinálni a kedves beteg??? Telefonon nem lehet CT, MRI vizsgálatot, biopsziát csinálni! Most meg először az elmaradt időpontokat igyekeznek behozni, aztán majd jöhet a többi! Olyan könnyen kimondja, hogy ellátás nem maradt el, hogy senkit nem érintett hátrányosan az elmaradt kezelés, hogy beteget nem küldtek haza, hogy első naptól volt védőfelszerelés. Az egészségügyi dolgozók sem a védőfelszerelés, és teszt hiány miatt betegedtek meg, hanem saját hibájukból! És ezt ma "történelmi tettnek" nevezik kis hazánkban!
Most meg azt mondja van kapacitás! Hol??? Normál körülmények között is a CT, MRI vizsgálatot megcsinálták, aztán napokig kellett várni a leletre, mert nem helyben leleteztek. Már egy mezei rtg eredményre is ha sürgős volt, két - három órát kellett várni!
simmering73
Ismerősöm ma vérvételre június 22.-re kapott időpontot egy Budapest közeli egészségügyi centrumba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.