Több mint felére esett vissza az orvos-betegtalálkozások száma az onkológiai páciensek esetében – derült ki egy csütörtökön azon a zártkörű online sajtóbeszélgetésén, ahol a szakemberek a mell-rákszűrésre hívták fel a figyelmet.

Jelentősen csökkent az onkológiai ellátást kérők száma, és ez nagyon aggasztó hír

A rendezvényen ismertették azt az onkológusok körében végzett minapi felmérést, amelyben a gyógyítók jó része arról számolt be, hogy jelentősen csökkent az ellátást kérő új betegek száma – írja a Népszava.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy kevesebb lett a daganatos beteg, hanem azt, hogy sokan nem jutottak diagnózishoz – az ellátórendszer kényszerű leállása miatt.

Az orvosok most arra számítanak, hogy a következő hónapokban tömegesen kerülhetnek a rendszerbe az ellátásra szorulók.

A betegszervezet is tart attól, hogy olyan orvos-beteg találkozások is elmaradtak, amelyek indokoltak lettek volna, azaz lehetnek olyan rákbetegek, akiknek romlottak az életkilátásaik.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Ez bizony így van...egy marhaság miatt bedöntötték az amúgy sem szárnyaló egészségügyet is...
Nessy
Elmebeteg Kásler! Ha nem volt járóbeteg szakellátás, diagnosztika, szűrővizsgálat akkor mit tudott csinálni a kedves beteg??? Telefonon nem lehet CT, MRI vizsgálatot, biopsziát csinálni! Most meg először az elmaradt időpontokat igyekeznek behozni, aztán majd jöhet a többi! Olyan könnyen kimondja, hogy ellátás nem maradt el, hogy senkit nem érintett hátrányosan az elmaradt kezelés, hogy beteget nem küldtek haza, hogy első naptól volt védőfelszerelés. Az egészségügyi dolgozók sem a védőfelszerelés, és teszt hiány miatt betegedtek meg, hanem saját hibájukból! És ezt ma "történelmi tettnek" nevezik kis hazánkban!
Most meg azt mondja van kapacitás! Hol??? Normál körülmények között is a CT, MRI vizsgálatot megcsinálták, aztán napokig kellett várni a leletre, mert nem helyben leleteztek. Már egy mezei rtg eredményre is ha sürgős volt, két - három órát kellett várni!
simmering73
Ismerősöm ma vérvételre június 22.-re kapott időpontot egy Budapest közeli egészségügyi centrumba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.