Maguk az érintettek is szabadulnának már a korlátoktól. A koronavírus elleni védekezés intézkedései közül talán az egyetlen, amely kezdettől a legtöbb bírálatot kapta: az idősek - 65 év felettiek - vásárlási idősávja. Eleinte az volt a vélemény: ha már sikerült meggyőzni az idősebbeket arról, hogy maradjanak otthon, mert rájuk jelent a legnagyobb veszélyt a pandémia, ezért kérjenek segítséget a bevásárláshoz a családtól, fiatalabbaktól vagy az önkormányzattól - ami a legtöbb esetben meg is történt - miért kell akkor kitenni őket a veszélynek, hogy elinduljanak vásárolni. Panaszkodnak az üzletekben, mert a kijelölt idősávban, 9-12 óráig alig lézengenek vásárlók az üzletekben, miközben egymás sarkát taposták nyitástól kilencig a fiatalabbak, hogy még be tudjanak vásárolni, különben malmozhatnak otthon 12-ig, ha az ebédhez szeretnének nyersanyagot venni. Olyan véleményt is hallottunk kereskedőktől, hogy vannak olyan nyugdíjasok, akik az üzletben adnak egymásnak találkát, és...

Forrás: szabolcsihir.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Szó sincs itt már az idősek védelméről. Tudomásul kell venni, hogy egyes ifjabb kereskedőket irritálja az iősb emberek látványa de a pénzük viszont kellene. Kezdődött azzal már évekkel ezelőtt, hogy sokan nem bírták elviselni őket az orvosi rendelőben. Nemegyszer hallottam panaszt mert az ifiasszony sietett, és az idős ember is ott volt a váróban ami őt halálra idegesítette. Most már a boltokban is jobb, ha meg sem szólal az idős mert neki KUSS a neve. Hagyja ott a pénzét, aztán curik... Vajon mi vár még ránk, honnan fognak még kiszorítani???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.