Az iskolaőrség célja az elrettentés, visszatartás az iskolai erőszak elkövetésétől, de az iskolaőr szükség esetén kényszerítő intézkedést is foganatosíthat – közölte Horváth László miniszterelnöki megbízott pénteken az M1 aktuális csatornán.

Horváth László – aki egyúttal fideszes országgyűlési képviselő – kijelentette:

a legalapvetőbb iskolai követelmény, hogy tanárt megfenyegetni, bántalmazni, megalázni, megfélemlíteni szigorúan tilos, és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania származástól és szociális helyzettől függetlenül.

Abban az iskolában, ahol erőszak van, sem tanítani, sem tanulni nem lehet – tette hozzá.

Szerinte az iskolai erőszak gyökere az elkövető családjában, közvetlen környezetében van, ezért a szülő felelőssége, hogyan viselkedik a gyerek az iskolában. Ha viszont a családnak nem szándéka, hogy gyerekének értékként mutassa be az iskolába járást, nem lehet előrébb jutni a probléma tekintetében – vélekedett.

Horváth László a gyöngyöspatai iskolaüggyel kapcsolatban azt mondta, hogy csütörtökön törvényjavaslatot nyújtott be, miszerint a jövőben a hasonló perekben, ha valakit oktatásban ér hátrány, pénzbeli kártérítés helyett oktatásban és képzésben kell a kártérítést intézni.

Nem fordulhat elő még egyszer, hogy "szegregációra hivatkozva Soros-szervezetek cigány családokat eszközül felhasználva pénzszerzési akciókat indítsanak, felrúgják a társadalmi békét, és olyan modellt díjazzanak, ahol az is kap milliókat, aki nem járt iskolába és aki erőszakos volt" – fogalmazott a miniszterelnöki megbízott.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez az iskolaőr sztori a fideSS legújabb baromsága.
justhpeter
Ez az iskolaőr sztori a fideSS legújabb baromsága.
jesz
aki látott mostanában iskolából kitóduló túlkoros iskolást, valamint rettegve hazainduló pedagógust, az helyesli az iskolarendészet felállítását.
A középiskolai fegyelmezetlenségről annyit, hogy előbb-utóbb olvasni fogunk olyan esetről, ahol az iskolarendőrt "viccelték meg" a jólnevelt fiatal felnőtt(nek látszó)diákok.

Amúgy egy rendőr kevés lesz bármilyen iskoláról van szó. Nem hátrány, ha a rendőrön lenne egy profi testkamera, és ne legyen rajta látható tetoválás, valamint szőrzet az arcán...szóval elegáns legyen az őr...na ez lesz a nagy kihívás.
tudode
A pedagógusok napjára kapnak/tak a tanárok testŐRT, ahelyett, hogy a rezsim megfizetné azokat, akik a jövő nemzedékét nevelik!
.
Hallgassuk meg Sándor Máriát, és a többieket, akiket megalázta a rezsim
.
----- Sándor Mária beszéde és tízezrek csendje a Kossuth téri pedagógustüntetésen
.
www.youtube.com/watch?v=pC_J8rvzDOI
.
Milyen ország lett ez!!!
ómió
Akkor a "liberáliSS oktatásnak csengettek"?
Málna
Nem tudom, mennyit fog érni, de egyetértek az intézkedéssel. A tankötelezettség határát is le kellene vinni 12 évre, aki nem tanulni jár az iskolába, az ne rontsa ott feleslegesen a levegőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.