Havi 1,2 millió forintért ad tanácsokat Kásler Miklósnak az Alkotmányvédelmi Hivatal volt vezetője. Balajti László megbízására az Emmi frissen feltöltött szerződéslistájából derült fény – szúrta ki a HVG. Balajtit, elmondása szerint, Kásler tanácsadója, Kollár Lajos érsebész ajánlotta be az Emminek.

Rekordnak számító, 1,2 millió forintos megbízási díjjal szerződtette a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) volt vezetőjét. Balajti László szerződése a Kormány.hu táblázatában, az áprilisi szerződéslistán látható – írta meg a Hvg.hu.

A dokumentáció szerint a megbízás tárgya „Szakértői tevékenység a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatos biztonsági és adminisztratív kérdésekben". 

Az AH volt vezetőjének megbízása 2020. április 13-tól érvényes és nem ért véget a járvány lecsengésével:

egészen 2020. november 30-áig szól.

A HVG megkereste Balajtit, aki elmondta: szakértőként vett-vesz részt a védekezést irányító állami szervek, köztük a belügyminisztérium, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkájának összehangolásában, amiben nagy segítségére volt, hogy ismeri a belső nyelvezetet és belső mechanizmusokat, illetve, hogy bár 8 éve nyugdíjas, a korábbi rendészeti-nemzetbiztonsági kapcsolatai megmaradtak.

A feladatra Balajti Lászlót állítása szerint egyébként egy, az egészségügyi szervek munkájának összehangolásáért felelős orvosprofesszor barátja ajánlotta Kásler Miklós figyelmébe. Bár az illetőt nem nevezte meg, a hvg.hu kérdésére elismerte, hogy a miniszter tanácsadójáról, Kollár Lajos érsebész professzorról van szó.

Kollár egyébként nincs az Emmi szerződéslistáján, cége, a Pécsi Poliklinika Kft. viszont igen, amely 2020 márciusától novemberig kapott megbízatást, havi 700 ezer forint körüli összegért.

Forrás: HVG, Index, 24.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Sokan vannak, akik mindenhez értenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
És nem a bolsevik jósdát választotta? "Abcúg"!
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Balajti Laca, az AH volt vezetője leginkább a pénzszerzéshez és a seggnyaláshoz ért.
Túlkompenzálnak az elvtársak, az ő nagyonkeresztény-tyúdekonzervatív' hevületükben. Csak a seggek változtak...Alapjaiban változott meg a magyarországi seggnyalási piac az elmúlt évtizedekben. A korábban megbízhatónak tartott seggnyalási technikák elavultak, az addig decentralizált piac centralizált lett. A piac szereplői mindebből két dolgot észlelnek: egyrészt azt, hogy képtelenek már diverzifikálni az erőforrásaikat, másrészt azt, hogy amíg korábban sokfelé lehetett kis seggeket nyalni, addig mára egy helyen van az összes nyalható segg és ez, az egyélőisten Orbán Viktoré lett. A felerősödött verseny miatt ma tényleg csak a legjobb seggnyalók tudnak talpon maradni. De egy valami biztos: ha ezen a piacon próbálkozik ma valaki, még a kétségekkel együtt is nagyobb esélyekkel juthat feljebb, mintha olyan tevékenységet végezne, amire a többség klasszikus értelemben vett munkavégzésként tekint.
Elvesztette miniszterelnök jellegét:
https://uploads.disquscdn.com/images/c0ad5854...
https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2...
https://uploads.disquscdn.com/images/51dcba61...
https://uploads.disquscdn.com/images/64ed5b35...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. July 6., 12:19
Páratlan megtiszteltetés érte Elton Johnt
Nagyvilág - 2020. July 6., 11:35
Összeütközött két repülőgép