Egyenruhás, bilinccsel, gumibottal, könnygázspay-vel felszerelt iskolaőrök állhatnak szolgálatba már szeptembertől, miközben az iskolai szociálismunkás-hálózat kiépítése – amelynek alapvető feladata lett volna, hogy célirányosan foglalkozzanak a problémás gyerekkel – az ígéretesnek tűnő kezdet ellenére 2011-ben félbeszakadt, mert a kormány sajnált rá négymilliárd forintot. A Fidesz rendpárti – mi több, militáns – politikájának tulajdonképpen szerves része az, […]

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@Málna: nagyszerű okfejtés! Ja, mégsem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Őfélesége kiadja gebinbe a hozzá hasonló túlmozgásos gyermekek fegyelmezését
.
------- Orbán Viktor - Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom
.
www.youtube.com/watch?v=tFQ9yphPsIo&t=213s
.
Elképesztő az, hogy egy szál tulipán elcsenéséért agyba főbe verte a durva apa a gyermekét, de az engesztelésül, székház lóvéból varázsolt bányát a elfogadta!
.
Ez aztán a példamutatás, nincs megállás, hiszen a papi sarja ma már ezzel a pedigrével a legnagyobb foglalkoztató, és a fatornyos falu kitüntetettje --- azt írja az újság, hogy a zsibvásár gazdaságban
.
----- Mészáros Lőrinc lehet az ország legnagyobb munkaadója az állam után

g7.hu/vallalat/20200603/meszaros-lorinc-lehet-az-orszag-legnagyobb-munkaadoja-az-allam-utan/
.
Álságos az egész, mert kivették a pedagógusok kezéből a fegyelmező eszközöket., a szülő gyermekbántalmazásért ma már büntethető, de az erőszakszervezet a lőfegyveren kíyvül mindenféle kényszerítő eszköz alkalmazhat, ha a gombnyomogatók áldását adja erre militarista nevelési módszerre!
Nessy
@tudode: Miért ne adná áldását? Ha nem akarja, hogy kilövési engedélyt adjon ki rá Orbán! Hogy az erőszak erőszakot szül, hogy a látszólagos meghunyászkodás nem azonos a tényleges megváltozással, az már nem az ő problémájuk.
Málna
Gyuri bácsi szánalmas erőlködését olvashattuk...
görbetükör
Ez most a ló túlsó oldala már megint.
Eddig pedagógusok neveltek és mi volt? Gyerekek egymást terrorizálták, tanárokat vertek. Nem hogy fegyelem nem volt, de egyenese kezelhetetlen volt a fegyelmezetlenség.
Persze, lehetne igazi pedagógusokkal, tanárokkal, tanítókkal változtatni a helyzeten, de az igaziak már rég vagy nyugdíjban vannak, vagy külföldön.
Aztán ha a kis terroristát nincs aki megnevelje, bizony jönnie kell a bilincsnek, a gumibotnak.
Vagy elfogadjuk, hogy az életben többet sehol nem lesz közbiztonság.
Gyütt Mönt
@Málna: nagyszerű okfejtés! Ja, mégsem.
Málna
@Gyütt Mönt: Kifejthetem, ha érdekel, de feleslegesen nem koptatom a billentyűzetet.
Gyütt Mönt
@Málna: érdekelne, ugyanis adós maradtál az okfejtéssel. No de talán most...
Nessy
@görbetükör: csak épen nincs aki a "megnevelést" felvállalná! Ugyanis bármilyen hihetetlen de ezt komplexen kellene kezelni, ahogy volt is rá példa. Nem csak a gyerekkel foglalkoztak civilszervezetek, hanem a szülőkkel is. De ezt felszámolták, mert ugyebár a civilek Soros bérencek voltak.
görbetükör
@Málna: Valamit idepöttyentettél, amit aztán nem tudsz megindokolni. De fő, hogy tudod, mikor kinek kell igazat adni. Mert ez a lényeg.
Málna
@Gyütt Mönt: Nem megyek végig, csak pár példa egyelőre:
"A Fidesz rendpárti – mi több, militáns – politikájának tulajdonképpen szerves része az, hogy a gyerekek mielőbb megtanulják: már az iskolai konfliktusok kezelését is egyenruhás, bilinccsel, gumibottal, könnygázspay-vel felszerelt iskolaőrökre bízzák – ez derül a napokban benyújtott törvénymódosításból. "
Mi ezzel a gond? Nem a diákok közötti kis súrlódásokba fog beavatkozni a rendőr, hanem a tanárok elleni komoly erőszakot igyekszik megakadályozni. Vagy védje meg magát a tanár, ha tudja?

"Az „iskolarendőr” a tanulók közötti erőszakhoz vezető okok feltárásában – amely egyebek mellett a társadalmi különbségekből, valamint a különleges nevelési igényű, tehát nehezebben kezelhető gyermekek jelentette problémákból fakad – aligha fog jeleskedni."
Nem is ez lesz a feladata.

"Viszont mindenki megtanulja, mi a rend
Hiszen az iskolaőr a biztonságot sértő vagy veszélyeztető tevékenység megszakítása érdekében testi kényszert alkalmazhat, mi több, bilincselhet, gumibotozhat, illetve könnygázzal fújhatja le a retinens diákot a tervezet szerint. Lehet, hogy jogászi szőrszálhasogatásnak tűnik, de ki mondja meg, mi a biztonságot sértő vagy veszélyeztető tevékenység? A gyerekek közötti sajnos szokásos lökdösődés? Esetleg egy elcsattant pofon?"
Tényleg szőrszálhasogatásnak tűnik, mert ezt minden felnőtt ember el tudja dönteni. Nyilván egy kis lökdösődés és egy elcsattant pofon miatt senki nem fog gumibotozni. Ám ha valakit többen vernek, és ezt felszólításra sem hagyják abba, akkor már igen.
Most mennem kell, de később tudom még folytatni, ha van rá igény...:-)
Málna
@görbetükör: Miközben ezt írtad, épp megcáfoltalak. Bocsi.:-)
Gyütt Mönt
@Málna: Köszönöm, várom hogy visszatérj, folyt. köv. :)
Málna
@Gyütt Mönt: Addig nyugodtan leírhatod, hogy Te hogy látod...
Gyütt Mönt
@Málna: a lehető legtömörebb megfogalmazást Nessy írta fentebb, de ezt még jobban érthetővé kéne tenni, részemről meg is teszem. E témakörben elsősorban a roma családokat érinti az iskolarendészeti intézkedés, tehát rájuk koncentrálva írok. Emlékezzünk rá, hogy amikor mi adtuk az EU soros elnökségét, bemutattunk valami fantasztikus roma felzárkóztatási programot. Zengett a taps, mindenki el volt ragadtatva. Költői kérdés, hogy ebből mi valósult meg? SEMMI! A terv alapjában véve nem volt rossz, a családi nevelést célozta meg, valamint az iskolai oktatást, a képzést, illetve szakképzést.
Emlékezzünk arra is, hogy Tianon után Klebersberg Kúnó volt az egyetlen józan ember, aki nem az irredentizmusban látta a kitörés lehetőségét, hanem abban, hogy mi legyünk Európa kultúrközpontja, ehhez nem szükséges semmi nyersanyag, egyszerűen az oktatás színvonalát kell a legmagasabbra emelni. Tehát nem az elveszett terület, bányák és erdők miatt kesergett, hanem felül tudott emelkedni az anyagi problémákon. Egykor Széchenyi azt mondta, hogy a tudományos emberfő mennyisége a nemzet igazi hatalma. Ez nézet ma is megállja a helyét. Folytatom később, mert túl hosszúra nyúlik,bocs.
Gyütt Mönt
@Málna: Folytatom. Tehát a felzárkóztatási program zátonyra futott, gondolom te is elismered. Az oktatás szanvonala nemhogy nem emelkedett, hanem épp ellenkezőleg. Ezt igazolják a pisai mérések is. Kormányunk csökkentette a tankötelezettség korhatárát, ami tovább rontotta a helyzetet. eközben demagóg szöveget nyomott, hirdetve a munkaalapú társadalmat. Összeszerelő ország lettünk, az innováció a háttérbe szorult. Nyilván tudatában vagy, hogy nyelvoktatásunk milyen színvonalon áll :((. Most már ott tartunk, hogy nyelvvizsga nélkül adunk ki diplomákat, így meghekkeljük a statisztikát. Folytatom...
Gyütt Mönt
@Málna: A probléma GYÖKERÉT tehát a családi nevelésben látom. Az iskola feladata a tárgyi tudás plántálása az agyakba, míg a család feladata a gyerek NEVELÉSE. Ez sajnálatos módon háttérbe szorult, illetve kevés figyelmet kapott. Nevelés alatt azt értem, hogy a gyerek számára példamutató módon meg kell tanítani a másik ember elfogadását és tiszteletét, továbbá a másik ember tulajdonának sérthetetlenségét. Személyes példamutatás többek között a mindennapi munka, legyen az akár közmunka is! Sajnos negatív példa erre a Híd a munka világába project, melyet Farkas Flórián neve és "munkássága" fémjelez. A roma integrációra szánt pénz elvesztette közpénz jellegét.
Újabb csapás volt a gyöngyöspatai eset, azt hiszem ezt fölösleges kommentálni. ennek a folyománya az iskolarendészet, mely még nem került teljesen kidolgozásra. Summa summárum, a családi nevelés a kulcskérdés, ebben szerepet kapnának a civil szervezetek is, amennyiben nem tartanának a kormány retorzióitól. Nos, ha nem is teljesen, de kifejtettem nézetemet. Kérlek ne haragudj ha feltartottalak, remélem nem voltam tolakodó és megalázó. Üdvözlettel.
Gyütt Mönt
Ettől féltem :(( Úgy néz ki, hogy kisajátítottam a propit. Ha legközelebb azt kérik, hogy fejtsem ki a véleményemet, inkább privátban teszem.
csak úgy....
a tanártól elvették a pofánbaszarántási jogot ,erre most,- egy született bunkó az iskola alkalmazásában akár a fogait is kiverheti a csemetének,ha az nem úgy viselkedik! ?
azt hittem,reméltem,hogy a szarra már nem kötnek csomót de úgy néz ki,hogy sikerüllni fog.!
@Málna: te ,hogy reagálnál arra,ha én iskola fölügyelö címén a szerintem rossz magaviseletü kölköd ,egyszerüen laposra verném!? nem vagyok pedagógus nem vagyok senki,csak egy iskolai verölegény? a jelenlegi terrort az iskolákban a tanarak becsületének visszaállítása jelentösen növelné és nem csak az anyagiak! egy pedagógus ,szerintem legyen jogosult havi 3 marha nagy pofonra,hogy a takony kölykök is érezzék a törödést és ,hogy tudjád hol a határ!
Málna
@Gyütt Mönt: Na, vagyok, folytatom. Illetve reagálok.
Igen, az elmúlt évtizedekben az összes felzárkóztatási program zátonyra futott - tudtommal. Ennek legfőbb okaként én az akarat hiányát látom a romák részéről. Nem lehet senkit megerőszakolni, hogy tanuljon, dolgozzon. Meg valahol röhejesnek is tartom, hogy felnőtt embereknek - akik ugyanabban az országban születtek és élnek, mint én, és ugyanolyan jogai vannak - könyörögni kelljen, hogy normálisan éljenek. Hogy dolgozzanak, járassák iskolába a gyerekeiket.
Az oktatás színvonala olyan, amilyen, de itt most nem is erről van szó, hanem a normális viselkedésről. Ebben ki és mi akadályozza meg őket? (Azért azt hozzátenném, hogy aki akar, az tanul. A nyelvoktatásról pedig annyit, hogy az én gyerekem letette a középfokú nyelvvizsgát 17 évesen. Előtte volt egy 4 hetes intenzív nyelvtanfolyamon, melyet az állam ingyenesen biztosított mindenkinek, de ezen kívül csak az iskolai oktatásra támaszkodott.)
Az miért baj, hogy csökkentették a tankötelezettség korhatárát? Miért kellene erőszakkal az iskolában tartani olyan gyerekeket, akik nem tanulnak, és csak a többiek kárára vannak? Én a 16 évet is soknak tartom. Nagyon.
Málna
@Gyütt Mönt: 18:49 Annyit írsz ide, amennyit akarsz. Hely van bőven, akit meg nem érdekel, az nem olvassa el. Én is mindig átugrom a számomra rendkívül unalmas kommenteket.
Málna
@csak úgy...: Te már megint nem nagyon vagy képben. Senki nem fogja laposra verni senkinek a gyerekét. Ezért lesz ez a rendszer.
Málna
@csak úgy...: És nincs félnivalóm, jólnevelt gyerekem van. És neked?:-)
Málna
@Gyütt Mönt: Ezt most találtam, csak úgy érdekességképpen belinkelem, hátha elolvasod. Nem is gondoltam, hogy vannak olyan romák, akik még magyarul sem tanítják meg a gyereküket. De mi törjük magunkat, hogy integrálódni tudjanak...
24.hu/belfold/2020/06/09/orokbe-fogadok-egy-ovit-tiszavasvari-ovoda-adomany-hatranyos-helyzetu-gyerekek/
Gyütt Mönt
@Málna: elolvastam, köszönöm. Tudatában vagyok a helyzetnek, nagyon sok a tennivaló, de úgy látom, te inkább elfordulsz és lemondasz a felemelésükről, ezt tette Farkas Flórián is. Persze ez a könnyebbik út. Elszörnyedtem, amikor soknak találtad a 16 év tankötelezettségi korhatárt, ezek után nincs miről beszélgetnünk. Bye
Málna
@Gyütt Mönt: Te is menekülsz az érvek elől?
Rockxy
a magyargyörgy csak csókolgassa a bűnözőket és intézzen nekik sok milijó forintot a valakik pézibűl.
csak úgy....
@Málna: nekem jólnevelt és sikeres a gyermekem,aki még arra is képes,hogy használja az eszét!
pld. sosem politizálna úgy mint te és a jólnevelt gyermeked! gyakorlatilag te nem is politizálsz,te csak gondolkodás nélkül tapsikolsz valakinek .
félnivalóm nekem sincs,-viszont van egy csomó félteni valóm!
jesz
Magyar sokoldalú, nagytudású jogász...de fingja sincs, milyen is tanítani..pontosabban órát tartani húsz-harminc sni-s, nagyon buta, egymást ugrató fiatal fiúkat, nameg lányokat, pláne koedukált osztályban..ráadásul úgy, hogy nem hagyhatja ott a tanári pályát, mert ötven kilométeres körzetben még közmunka sem lenne..ha tetszik, ha nem, minden reggel be kell mennie (ha reszketve is) órát tartani...ami rosszabb, mint az ügyvéd által nehezményezett börtönviszonyok..
csak úgy....
@Málna: "@csak úgy...: Te már megint nem nagyon vagy képben. Senki nem fogja laposra verni senkinek a gyerekét. Ezért lesz ez a rendszer. " :)
ha a politika csak arra képes,hogy egymás ellen uszítson, gyülöletet keltsen és nem megoldást keressen,akkor ebben nem lennék biztos! a lenézettek a megalázottak elöbb-utóbb ,mint most az usa.ba lázadozni fognak . azt tudtad,hogy annál az embernél nincs félelmetesebb,mint akinek nincs veszíteni való?
Málna
@csak úgy...: Én nem politizálok, hanem véleményt mondok. Ha a gyereked normális, akkor meg minek hisztizel? Azért hoznak ilyen intézkedéseket, hogy a normálisakat megvédjék. Vagyunk jópáran, akik biztonságot akarunk, addig is, míg ők eldöntik, hogy hajlandóak-e integrálódni vagy nem. Egyelőre a bántalmazott tanárok, diákok vannak megalázva, ideje, hogy ez megváltozzon.
csak úgy....
@Málna: te buta mint a segg? szerintem, te buta vagy mint a segg! csak szerintem vagy buta mint a segg? szerintem kizárt,hogy csak szerintem vagy buta mint a segg! te mikor fogsz integrálódni ?
szerinted,ha én naponta alázlak és gúnyollak,akkor te mikorra illeszkedsz be? mikor fogadod el tölem a szerinted elfogadhatatlant? te cigány ?te nigger? mi vagy te? honnan származol? a fehér böröd ellenére is lehetsz rettentö buta és ezt igyekszel naponta bizonyítani!
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
Málna
@csak úgy...: Te nem vagy normális.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.