Két lépésben, júniusi és januári emeléssel megduplázódik a kistelepüléseken szolgáló lelkészek, papok, rabbik kiegészítő jövedelempótléka – közölte az MTI szerint Balog Zoltán. Ezzel körülbelül négyezer pap, lelkész jövedelme emelkedik, erre idén plusz 1,6 milliárd forintot, a jövő évtől összesen 5,2 milliárd forintot fordít a kormány. A miniszterelnöki biztos szerint a közösségek alapvetően önfenntartók, a hívek adják a lelkészi fizetések nagy részét, de van olyan a közösség, ahol ez az önfenntartó erő „már kevés”. Az elnéptelenedő kelet-magyarországi, észak-borsodi, baranyai településeken sokat jelent, ha van egy lelki vezető, aki kulturális, lelki segítséget ad az ott élőknek. Soltész Miklós azt mondta: a vidéki lelkészek támogatását követően, várhatóan a jövő héten dönt a kormány a külhonban szolgálatot teljesítő papok, lelkészek jövedelempótlékának emeléséről. Nagyságrendileg 2800 külhoni lelkész pótléka emelkedik majd, ugyancsak a duplájára, ebben az évben 60 százalékkal,...

(Forrás: magyarhang.org, Északi által)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Nyilván része ez is a koronavírus elleni küzdelemnek.
CsipkeRózsa
Mi közünk van a kint élő lelkészek fizetéséhez, miért kellene nekünk fizetnünk, ráadásul a megemelt fizetésüket?! Miért nem fizetnek adót a lelkészek?
Az egyéb munkakörökben dolgozók miért nem adómentesek, miért lehet kivételezni emberekkel, kinek a joga megállapítani, hogy egyik fizet, másik nem?

Most jut eszembe, a kaszinók pedig csökkentett adókulccsal fizethetnek.
tudode
Térdre csuhások(k) a fizetség ellenében Tarcsa Marcsát játszva!
.
Fújj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. July 16., 07:04
Videó: lavina söpört végig Budapesten
Szórakozás - 2020. July 16., 06:31
Weisz Fanni és férje bejelentették, hogy szakítottak
Itthon - 2020. July 16., 06:01
Vihar érkezik