A járványügyi védekezés idején egyetlen minőségi életév megmentésére százmillió forintot költöttek Magyarországon, miközben "békeidőben" erre csupán 15-15 milliót szoktak áldozni - derült ki Molnár Márk Péter orvos-közgazdász számításaiból. A modellszámítások alapján a koronavírus-járvány elleni küzdelemben egyetlen minőségi életév megmentésére mintegy százmillió forintot költ az ország. Ehhez képest eddig axióma volt az erőforrások korlátossága, nevezetesen, hogy 15-20 millió forintnál többet nem adunk közpénzből egy megmentett életévért. Ezúttal viszont azt tapasztaltuk, hogy bármennyi erőforrást hajlandóak vagyunk arra fordítani, hogy az utolsó Covid-19 áldozatot is megmentsük. Kérdés, miért kezeltük értékesebbként a covidos csoportot, mint azok körét, akikről nap mint nap lemondunk azzal, hogy nem biztosítjuk számukra a túl drágának titulált egészségügyi technológiákat - mondta Molnár Márk Péter.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Nem tudom, hogyan tudta ezt kiszámítani, de nagyon nagy összegnek tartom az eredményt.
Macskaszem
@CsipkeRózsa: Főleg ahhoz képest, hogy ilyen kevés betegből milyen sokan meghaltak. Más országokban ennyi halálesethez tízszer ennyi beteg társul.
Bár szerintem ez azért van, mert a betegek igen súlyos állapotban kerültek kórházba, mert amíg nem voltak fél lábbal a sírban, addig lepattintották őket, hogy otthon kúrálják magukat.
A tesztelés is nehezen ment, sokszor mire kiderült, hogy az illető vírusos, már életveszélyes állapotba került.
Akárhogy is fényezi magát a kúrmány, nem nekik köszönhető, hogy ilyen kevés beteg volt. Mire ideért a járvány, már mindenki tudta más országok példájából, hogy mit kell tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.