Az alapvető élelmiszerek – gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, pékáru – áfájának öt százalékra csökkentését kezdeményezi a Lehet Más a Politika, mert ezeket a termékeket a párt álláspontja szerint a magas áfa miatt nem tudja mindenki megfizetni.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján kiemelte: nem engedhető meg, hogy az áfateher miatt egyre dráguló alapvető élelmiszereket ne tudják megvenni az emberek. A párt ezért – már harmadik alkalommal – kezdeményezi az áfa öt százalékra csökkentését – mondta.

Egy tollvonással olcsóbb lehetne a tej, kenyér, zöldség, gyümölcs

Hozzátette: éttermi fogyasztás után ötszázalékos, ezzel szemben zöldség és gyümölcs vásárlásakor 27 százalékos áfát kell fizetni.

A képviselő hangsúlyozta, hogy az élelmiszerek drágulása csak az áfa csökkentésével kerülhető el, ezért felszólította a kormányt, hogy támogassa javaslatukat.

Csárdi Antal arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatt idén százezrek vesztették el munkahelyüket, megjegyezve, a javaslat segítheti a gazdaság talpra állását is.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ez már többször téma volt, Orbánék nem fogják megvalósítani. Nem vehetjük ki a pénzt az ő zsebükből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómidióta: Hogy világválság idején adót emelnek, az nem ok, de mikor a ,,dübörgő" gazdaságban, mikor csökkenteni is lehetne, még emelnek rajta, azzal már nincsen bajod. Azzal sem volt, hogy 2010 óta közel megduplázták az adónemek számát a világelső áfa mellé.
Ti tényleg nem vagytok különleges anyagból gyúrva, csak mezei sz@rból.
Bárki bármit csinál az szar, ha az efftársaid még tesznek rá egy lapáttal, az tetszik. Hú, bakker, te elmebeteg vagy.
ómió
@Aki Én: Hol volt itt "világválság" 94-98. között, bolsevik tetüfi? Rendezett nekünk egyet Bokros efftársad! Egy "különbejáratút"! Az elmaradhatatlan efftársi népzsebivel egybekötve! A 2010-ben a következő kormányra hagyatékolt efftársi államcsőd meg maga lenne a "dübörgő gazdaság"? A bolsi aljasságlexikon így hazudja? Az önmagad tetü bolsiságának az állandó másikra hazudási kisérletein kívül a valóságra se ártana pillantanod, szarkupac! Mert majd még a vaksi szargolyó szemeidet is kiveri!
Aki Én
@ómidióta a hazug bolsi: Figyu már tetüfi bolsi efftás. Egy qrva mondatot meg nem értettél, ahogy az már lenni szokott.
Mondom én, hogy agyadra ment az újjáalakuló munkásőrség visszautasítása. Látod balek, még oda sem vagy elég jó, pedig bolsinak bolsi vagy.
ómió
@Aki Én: Na! Már a bolsi fekában fuldoklasz, tetüfi? Csak a hazug mocskot bírod köpködni, önmagad tetves bolsiságának a kétségbeesett másikra hazudási kísérletei mellett? De szarkupacságod legalább elénekelte már a mai Internacionálé kvótáját?
nevemnick
@ómió: június 10. 10:01 - te okos tódi, Bokros csomagnak semmi köze nem volt a 2008-09-es gazdasági válsághoz. Abból a csomagból a te imádott istentelened húzta ki a legtöbbet, mivel már 2000-ben nagyobbrészt hozta az eredményét, amit mindjárt szét is osztott a duce a haveri körben (pl. simlicska), és 2002-ben már egy árva fitying sem maradt belőle.
Ha hülye vagy valamihez, akkor ne dumálj bele.
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Mondom én, hogy agyadra ment az újjáalakuló munkásőrség visszautasítása. Látod balek, még oda sem vagy elég jó, pedig bolsinak bolsi vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.