A bérfejlesztésből a gyógytornászok mellett a gyógyszerészek és a szociális szférában dolgozók is kimaradtak.

Levélben fordult az emberi erőforrások miniszteréhez a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága, amiért nem szerepelnek a bérkiegészítési listában a közfinanszírozott ellátásban dolgozó gyógytornászok és gyógytornász-fizioterapeuták – írja a HVG. Levelükben arra hívják fel Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének figyelmét, hogy a járványügyi helyzetben ők is kivették a részüket, végezték a fizioterápiás kezeléseket, gyógytornát.

Ezen kívül

végezték a lélegeztető gépről levett betegek mozgásterápiáját, illetve légzési fizioterápiáját, részt vettek az operatív sebészeti, traumatológiai, ortopédiai, nőgyógyászati osztályokon a posztoperatív betegek fizioterápiás ellátásban, a kardio-vaszkuláris betegek légzési fizioterápiás és mozgásszervi fizioterápiájában, az akut neurológiai betegek, kiemelve a stroke-s betegek akut rehabilitációs kezelésében, a központi idegrendszeri sérült csecsemők akut fizioterápiás kezelésében és a járóbeteg ellátás fizioterápiás ellátási folyamatában.

A társaság kiemeli, a Magyarországon dolgozó valamennyi gyógytornász, gyógytornász-fizioterapeuta nevében kéri Kásler Miklóst, hogy vegye fontolóra az egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatás kifizetését részükre is.

Korábban a gyógyszerész- és az orvosi kamara is tiltakozott, miután kiderült, hogy sok egészségügyi dolgozónak nem jár az 500 ezer forint plusz juttatás.

Orbán Viktor még áprilisban ígérte meg először, hogy az egészségügyi dolgozók – mint utóbb kiderült: bruttó – 500 ezer forintot kapnak a járványhelyzet miatt, illetve mert a járvány miatt bevezetett intézkedések miatt sokan jelentős bevételi forrásoktól estek el. Május 25-én a parlamentben azt mondta, a juttatást július 1-ével fizetik ki.

Kásler Miklós elmondta:

ez az egyszeri bérkiegészítés 160 ezer embert érint.

Forrás: HVG

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
Így vágnak át ezek mindenki !!!
POFÁTLAN TOLVAJ BANDA !!!
majd rétvári megindokolja, hogy miért nem
jár nem jár nekik !!!
DE A FEHÉROROSZOKNAK KÜLDIK A 186 MILLIÓT !!!
vacsi
Nyilván nem juthat mindenkinek, holott mindenki örömmel venné! De nem kapnak a szemetesek, postások, bolti alkalmazottak, vasutasok, stb. holott mind érintkezhet munkája során a vírussal! Annak kell örülni, hogy legalább az egészségügyi dolgozók kapnak - de sajnos, az emberek mohók és kapzsik.
ágimami
@vacsi: Én ezt nem mohóságnak és kapzsiságnak mondanám, mivel az elején arról volt szó, hogy MINDEN egészségügyi dolgozó megkapja a btto. 500 ezer Ft-ot.
Azzal egyetértek, hogy rengeteg szakmabeli ember érintkezett a vírussal, de tényleg mindenki nem kaphat!!
Annak én is örülök, hogy legalább az eü. dolgozók megkapják.
Gyütt Mönt
@Józsipapa: Lukasenko ellenértéket is adott, egy névre szóló pólót. Rohadtul megérte.
ómió
Na! Efftársilag már ők is a "víruselhárítás bajnokai" lettek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.