Úgy tűnik, nem minden egészségügyi dolgozónak jár a bérkiegészítés.

Kásler Miklós szerint nem tettek semmi különlegeset a gyógyszerészek a járvány alatt, ezért nem kapnak pluszpénzt

Bár Orbán Viktor azt ígérte, hogy a koronavírusjárvány alatti helytállásáért "minden" egészségügyi dolgozónak jár a bruttó félmillió forintos bérkiegészítés, Kásler Miklós, az egészségügyet is felügyelő miniszter a Demokrata című periodika alákérdezésére most elmagyarázta, hogy miért nem kapja meg mégis az összes egészségügyi dolgozó.

A cikk amúgy a maga nemében kordokumentum, a szerző, Franka Tibor (atyaég, mást is meglepett e név újbóli felbukkanása?) az egy bekezdésnyi interjút felvezető három bekezdésnyi eszmefuttatásában azt, hogy a Magyar Orvosi Kamara is felszólalt például azért, hogy a gyógyszerészek is megkapják a megígért bérkiegészítést, azzal tudja le, hogy „[a] Kincses Gyula vezette orvoskamara – a kibicnek semmi sem drága elv alapján – azonnal amolyan balkézről igyekezett a gyógyszerészek mellé állni, és saját politikai érdekei szerint velük együtt követelni az egészségügyi dolgozók egyenlőségét”.

De ezzel se sikerült felülmúlnia magát a minisztert, Kásler ugyanis kifejtette, hogy

- a gyógytornászok, idősotthonok dolgozói és a házi segítségnyújtók azért maradtak ki, mert őket egyházak, vállalkozók, egyesületek, önkormányzatok alkalmazzák, ezért az ő értelmezésében nem tartoznak "kifejezetten az egészségügyi dolgozók" közé;

 - a gyógyszertárak közül meg sok külföldi tulajdonban van, és különben is csak "azt tették, amit járvány nélkül is tettek volna".

Forrás: 444

Kép: MTI/Bruzák Noémi

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Hány féleképp fogja még megmagyarázni a megmagyarázhatatlant???

hvg.hu/itthon/20200608_kasler_gyogyszeresz_dijazas_jarvany

UNDORÍTÓ az egész bagázsával együtt!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Igy van!! Be voltak szarva . Össze vissza engedték be a pácienseket a gyógyszerztárakba.
CsipkeRózsa
Mészáros, Tiborc és a többi, milliárdokkal jutalmazott személy, milyen különlegeset tettek a járvány alatt?
Nessy
Többet tettek, mint a miniszter, aki most őket is semmibe veszi! Igyekeztek megoldani a felvásárlási láz időszakát, segítettek a hozzájuk forduló pacienseken, és akinek nem tudtak segíteni, annak nem ártottak!
simmering73
@fergeteg: Ne beszélj többesszámban, mert én több patikában is voltam és semmiféle összevisszaságot nem tapasztaltam.
Nessy
@simmering73: Én sem! De ő biztos hallotta a szomszédasszonytól, akinek a piacon mondta egy asszony!
ágimami
Hány féleképp fogja még megmagyarázni a megmagyarázhatatlant???

hvg.hu/itthon/20200608_kasler_gyogyszeresz_dijazas_jarvany

UNDORÍTÓ az egész bagázsával együtt!!!
görbetükör
Járvány idején bizony tettek különöset, akár a bolti dolgozók. Merthogy járvány van és ilyenkor MINDENKI különöset tett, aki a betegeken segített.
Persze, egy magyar keresztény ezt másként látja és láttatja.
Mary
Én meg nem adnék csak azoknak akok a koronásokkal foglalkoztak!
Beszéltem egészségügyben dolgozó ismerőseimmel: nos, amikor bejött a korona vírus, gyakorlazilag megállt minden rendelés, a kórházakból akit lehetett haza küldtek
A nővérek, orvosok ott ücsörögtek tétlenül a rendelőkben, kórházakban
Szinte üresek voltak a kórházak, nem is volt munka
A háziorvosok telefonos ügyeletet tartottak, volt, hogy fel sem vették a telefont sem
Ezt úgy mondom, hogy kórházi dolgozó voltam, nem élek otthon, de s virus alatt kimmunikáltam régi kolléganőkkel, akik azt mondták, hogy unatkoznak, nincs mit csinálni, minden afminisztrációt be tudtak pótolni, mert nem volt rendelés és beteg sem
Amit említettem, azok ak akik a koronásoknál helyt álltak minden tiszteletem!!
namihami
Mostanáig, most éppen a többi mellett, ezek lettek kirúgva a brancsból. De senki ne csüggedjen, messze még a július elseje. (akkora igérik a kifizetéseket--de igérni a koldus is tud, annyira ezek se szegények, hogy igérni ne tudnának)
cikicakk55
Azért annál jóval többet tettek a gyógyszerészek,mint Kasler,pedig neki + emelés nélkül is 5x annyi a fizetése mint a gyógyszerészeknek.Ők is ugyan olyan veszélynek voltak kitéve,mint a boltokban dolgozók, Mint a rendőrök,Nagyon sok embernek köszönhetjük,hogy egyenlőre ennyivel megúsztuk,bár ha az igazi statisztikát írnák meg és nem a kormány által lediktált számokat,azért jóval több ember halt meg a korona vírus miatt.Elég lenne csak a tavalyi halálozási adatokat összehasonlítani az ideivel,pedig tavaly 3000 ember vesztette az éleét az influenza járvány miatt,vagy annak szövődményeibe. Persze az nem volt világjárvány,így a 3000 halott nem olyan kirívó adat. Épp úgy mint az évi 34.000 kórházi fertőzésben elhunyt betegék sem,ugye Kasler kevésbé sem úr?Nem a kormánynak köszönhetjük,hogy ennyivel megúsztuk,hanem a civil szervezeteknek, az emberek becsületének,akik betartották a karantént,akik maszkkal közlekedtek A kormány az egész korona vírust csak saját hatalmának megerősítésére fordította. A telj hatalom alatt olyan törvényeket hoztak,amiket már el sem lehet törölni,csak ha életbe lépne egy új alkotmány.
cikicakk55
@Mary: Tévedsz. Egyetlen egy nővér sem lógatta a lábát. Az igaz,hogy az embertelen miniszter kiürített 36.000 ágyat arra hivatkozva,hogy kell a korona vírusosoknak,mikor Ő maga is tudta,hogy a kzelébe nem fog járni a vírusos betegek száma az kiürített ágyakéhoz.Azok a nővérek,akik addig ott dolgoztak,a kiürítés idejére át lettek sorolva másik osztályokra. nem egész kórházakat ürítettek ki,csak osztályokat szüntettek meg. Sok volt a korona vírus gyanús eset és nekik ott is helyt kellett állni. Bár a szakrendelések nem működtek,de az életveszélyben lévő betegeket a mentők vitték a kórházakba,az élet nem állt meg. Azt se felejtsd el,hogy sok nővér kiesett a munkából,mert kontaktban volt koronás beteggel,vagy éppen az iskolás gyermeke miatt nem tudott bemenni dolgozni,így helyettük azok dolgoztak,akik egészségesek voltak. Sajnos már a kezdet kezdetén rossz lépést tett a kormány.Legelőszőr az egészségügyi dolgozókat kellett volna megszűrni,hisz Ők ápolták a legyengült immunrendszerű betegeket. Nem véletlen,hogy a kórházakból és a szociális otthonokból került ki a legtöbb koronás beteg és Ő köztük volt a legtöbb halott. Minden egészségügyi dolgozó megérdemli a + pénzt,hisz állandó készültségben kellett lenniük. Úgy a takarítónők,mint a konyhások, és a műszakiak is.
Qqberci
Kakásler, Kakásler, jobb lenne, ha csendben elkullognál!...
emerencia
Filléres magyar munkaerővel varratott sima maszkot méregdrágán lehet a patikában megvásárolni. Magyar a magyart tudja kizsigerelni a legjobban. Hatalmas biznisz a patika, nem véletlen, hogy tele a város velük és mindegyik remekül megél. A fertőzés elleni biztonságukat nagyon irigylem de azt a pénzt amit most követelnek nem tartom helyesnek közpénzből finanszírozni, hiszen profitszférás kereskedelmi magánvállalkozásokról van szó. Ilyen alapon bármelyik versenyszférás kereskedelmi alkalmazott követelhetné a br. félmilliót az államtól mert az üzletek végig nyitva voltak/vannak. Egy patikában soha nem kell pl. átvészelni egy szabadon beáramló kuponkódos tömeget akiktől nem válasz el a világon semmi. Rosszabbul fizetve, fárasztóbb, fertőzőbb munkakörülmények között keressük meg azt a sok-sok pénzt, amit otthagyunk a patikában azért, hogy legalább annyira legyünk egészségesek, hogy valahogy bírjuk húzni az igát. A patikatulajdonosok remekül megélnek a magas árrésből úgyhogy az alkalmazottaknak össze kellene fogni és saját vezetőiktől kikövetelni a jussukat! Hajrá patikusok, bátorság!!!
ómió
Csakhát ez efftársilag "nem jön le"! Egy havi fizulenyulás azonnal "lejönne"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.