Azután sem árulja el, hol dolgozik az MSZP hétvégi videójában mentősként bemutatott nő, hogy az Országos Mentőszolgálat közölte, sem náluk sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában nem szerepel a neve.

A koronavírus-járvány miatt a kórházból hazaküldött és meghalt betegekről súlyos állításokat tett asszony hátterét nem ellenőrizte az MSZP. Korózs Lajos, a párt országgyűlési képviselője pedig ígérete ellenére nem közölte a cég nevét, ahol az asszony dolgozik. Az ellenzéki párt törölte a videóját, a botrány dagad – írja a 24.hu.

Egyre kínosabb történet kezd kibontakozni a Magyar Szocialista Párt (MSZP) hétvégén bemutatott, és azóta törölt videójából, amelyben egy mentősként bemutatott asszony tett nagyon súlyos állításokat a koronavírus-járvány miatt a kórházból hazaküldött és meghalt betegekről. Németh Athinával az MSZP országgyűlési képviselője, Korózs Lajos készített interjút. Ebben a nő azt állította, hogy tíz hazaküldött beteg ápolását vállalta el, akik közül kilencen kínok közt hunytak el otthonukban.

Csakhogy az Országos Mentőszolgálat hétfőn azt közölte, hogy a mentősként bemutatott nő nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Sőt a Szamaritánus Mentőszolgálat is tagadta, hogy náluk dolgozna a riportban szereplő nő.

A 24.hu ezért megkereste Németh Athinát, aki kérdésünkre nem árulta el, hogy hol dolgozik, mondván, nem kapott arra engedélyt, hogy ezt közölje. Annyit árult el, hogy főállásban végzi a mentős tevékenységet, és mellette – munkáltatója megbízásából – hospice ellátással is foglalkozik. Kérdésünkre közölte, hogy 1983-ban mentőtiszti főiskolát végzett Budapesten. Ugyanakkor az MSZP videójában azt mondta, hogy 43 éve dolgozik mentősként, tehát nem 1983 óta, hanem állítása alapján 1977 óta.

Korózs Lajost is megkereste a 24.hu az ügyben (az MSZP képviselőjét még a párt videójának törlése előtt értük utol, utána már nem vette fel a telefont). A politikus kérdésünkre elmondta, semmilyen módon nem ellenőrizte Németh Athina hátterét. Mint mondta, arcát és nevét vállalta az asszony, ezért nem „nyomozgatott” utána. Ő egyébként úgy tudta, hogy eseti megbízással dolgozik mentősként Németh, a hospice ellátást pedig szerinte egyéni vállalkozóként végezheti. Tehát ebben eltérően nyilatkozott a politikus és a mentősként szerepelt asszony.

A nő hétfőn este az ATV Egyenes beszéd című műsorában is szerepelt, ám Rónai Egon műsorvezető kérdéseire, melyek az ő és az OMSZ kapcsolatát firtatták, sem adott egyértelmű választ. A nő jellemzően kurta, egyszavas válaszokat adott Rónai kérdéseire.

(24.hu)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
a bűnügyi nyílvántartást nézte valaki?
ómió
Kamu mamu, avagy bajai "kampányvideo" 2.0!
Sziszifusz
@Shikari: 13:37
Igen ott vannak! Ott vannak mind a 36-an.
Ürgebőrbe bújva még földalatti alagutat is ástak, az őket becsempésző kamionok átjutásának biztosítása érdekében.
csak úgy....
@Shikari: mondjuk a te adódból nem sok jutna a határ védelmére...,mikorra tervezed tibim,hogy dógozni mész? te csak egy nagypofájú munkakerülö és léhüttök gyöngye!
Sziszifusz
@Shikari: 07:55
Az elvtársak nálatok vannak !
A Fidesz, szélkakasként forgolódó, ex kommunisták gyűjtőhelye, ezt te is tudod. Az internet nem felejt.
Egyébként pedig elmondom neked, nem vagyok elkötelezett híve egyik pártnak sem. Úgynevezett "haspárti" civil vagyok.
Ez okból, ellene vagyok annak a pártnak, amelyik nem az átlagpolgár, hanem csupán a saját potentátjai, illetve rokonai gyarapodása érdekében tevékenykedik.
Sziszifusz
@Shikari: 10:46
" Az nevet igazán, aki utoljára nevet ! " Hidd el semmi sem tart örökké, így az Orbán rendszer sem. Előbb-utóbb, jön majd a fekete leves és akkor lesz lapítás az olyanoknak mint te is vagy. Ismerve a fajtátokat, akkor majd letagadjátok korábbi megszólalásaitokat és kerestek magatoknak új s...get, amit nyalni lehet. "Mert hajrá Magyarország, hajrá magyarok."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.