Karácsony Gergely főpolgármester politikai döntést hozott, amikor lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az erről szóló sajtótájékoztatót közösen tartotta a négy érintett önkormányzat vezetője, Borbély Lénárd mellett Kovács Péter, a XVI. kerület, Horváth Tamás, a XVII. kerület kormánypárti polgármestere és Bese Ferenc, a XXIII. kerület független vezetője.

Borbély Lénárd közölte: Karácsony Gergely a járvány nyomán kieső bevételekre hivatkozva egyszemélyi döntéssel módosította a főváros 2020 és 2023 közötti útfelújítási programját.

Mindennek nyomán már kivitelezés előtt álló, a szükséges engedélyekkel rendelkező beruházások maradnak el a négy, nem baloldali vezetésű kerületben – tette hozzá.

Csepelen négy útszakasz felújítása, továbbá egy P+R parkoló és egy három kerületet összekötő kerékpárút kialakítása marad el

- mondta.

Így nem lehet vezetni a nemzet fővárosát – jelentette ki –, ezért azt kérik Karácsony Gergelytől, hogy egy kerületet se rekesszen ki a fejlesztésekből.

Kovács Péter arról számolt be, hogy a XVI. kerületben két, a szükséges engedélyekkel már rendelkező beruházás marad el. Hangsúlyozta: reméli, hogy a főpolgármester "észhez tér", és visszatér a szakmai alapú munkához.

A Fővárosi Közgyűlésben kérni fogja a döntés felülvizsgálatát – közölte.

Horváth Tamás arról számolt be, hogy Rákosmentén lámpás csomópontok, valamint a kamionforgalmat a sűrűn lakott területről elterelő összekötőút megvalósítása marad el.

A döntés annál inkább fájdalmas, mert az önkormányzat már elköltött 150 millió forintot a beruházás tervezésére – fűzte hozzá.

Bese Ferenc szintén úgy vélekedett, hogy szakmaiatlan döntést hozott a főpolgármester, ami visszaveti Soroksár fejlődését, ezért személyes egyeztetést kezdeményezett Karácsony Gergellyel.

Borbély Lénárd kérdésre válaszolva azt mondta:

Tarlós István úgy adta át a fővárost, hogy megvolt a forrás a Lánchíd felújítására; nem érti, hogy hová lett a pénz.

Kovács Péter, arra a felvetésre, hogy mindeközben a Bajnai Gordon volt miniszterelnök XII. kerületi villájához vezető út megújul, úgy reagált: valószínűleg "a haverok hátsó szobákban, félhomályos világítás mellett összedugták a fejüket".

Forrás: MTI

Címlapkép: Facebook/Borbély Lénárd

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
És? A kormány meg lenullázza a nem fideszes városvezetésű önkormányzatokat. Kölcsönkenyér visszajár! Ennyi!
Qqberci
Keveritek a szart, de miután kiforgattátok az önkormányzatok zsebeit, nem lehet mindent Karácsony nyakába varrni...
olivetti
Aha, csak hogy a nem fidesznyik önkormányzatok stikában - főleg vidéken és más jogcímen! - sorban kapják vissza a rezsim által elvett összegeket!
Lásd Zalaegerszeg!
CsipkeRózsa
A kormány az erre a célra fordítható összeget is elvonta az önkormányzattól. Gondolom, a cikk írója tisztában van ezzel.
Qqberci
"Tarlós István úgy adta át a fővárost, hogy megvolt a forrás a Lánchíd felújítására; nem érti, hogy hová lett a pénz."

Akkor TaplóPisti miért is nem kezdte el a felújítást? Miért érvénytelenítette a tendert? Miért volt minden ajánlat drágább, mint amennyit szánt rá? Ismerte egyáltalán ez az egyszer-volt-mérnök a műszaki tartalmat?...
tothjani
Mert a fasisztáknak csak az "uralom és hatalomakarás" a lényeg, a Fasiszták csak az Árja FidSS fajt támogatják, és nem az egész országot képviselik a Kormányban. :(
Bár tény hogy a fasiszta vezéreket rajongásig szerette a nép, de mégsem maradt fent egy rendszer sem !! :(
tudode
Nevetséges/szomorú az ami ebben az országban folyik szinte minden szinten:
.
Miért is?
.
Amiatt, mert
.
""""A II. világháború végén a visszavonuló német hadsereg felrobbantotta maga mögött. Az újjáépített, némileg kiszélesített hidat első felavatásának 100. évfordulóján nyitották ismét meg. Legutóbb 1986–1988 között újították fel. A pilonok boltívein lévő régi Kádár-címereket a koronás államcímerre 1996-ban cserélték vissza. A budai hídfő jobboldali oroszlánjának talapzatára a Széchényi család címere került, rajta a család latin jelmondatával „(Si) Deus pro nobis, quis contra nos” (Ha Isten velünk, ki ellenünk?). A hidat a nyári hónapok hétvégéin és bizonyos ünnepi alkalmakkor lezárják a járműforgalom elől, átadva a gyalogosoknak."""
.
Populista vélemény lehet, de a betonszarkofágokra költött milliárdokból hány hidat lehetett volna felújítani:
.
www.google.com/search?q=stadionokra+k%C3%B6lt%C3%B6tt+p%C3%A9nz&oq=Stad&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0l5.6033j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Korrektebb lett volna a fideszes polgármesterektől az, hogy a főpolgármesterrel kellett volna közös nevezőre jutni, és nem égetni azt, akinek a kezét, lábát megkötni álllamitkárral, és másokkal, kised óvóvá téve a fővárost!
csak úgy....
azért az beszarás,hogy a fidesz több pénzt költ az ellenzék ellehetenítésére ,rágalmazási hadjáratokra,plakátokra ,becsület sértési perekre,külföldi templomokra,foci akadémiákra ,mint a benszülött magyarokra! itt valaki nagyon zizi...
namihami
Ha egyébként se maradhat helyben a gépjárműadó, akkor utat se kell felújítani az autóknak, nem? Ezt a pénzt a Karácsony majd hozzácsapja a fővárosi vírusvédelemhez. Volt kitől tanulnia...
silber13
@namihami: És majd lehet akkor kínai bóvlit vásárolni
kissé felnőttem
Apátok ám kasszás tőle rijjatok ki milliárdokat
ott a pénz nem a főpolgármesternél.
illene már tudni.alapból, Amugy meg az utak állagáért vetették ki ránk ezt a sarcot
csak puszta malaszt lett meg el is vonja ?? kissé üres lesz az autósok zsebe. Adózzanak + káraikat + emelt biztositást meg majd a kátyuzást is kiterhelik ? tán az uthasználókra? + Benzinadó ? igazságtalanság maximálisan, Semmi. csak a vak nem látja.
Józsipapa
mit sivalkodnak ezek a fideSS- es csicskák ...
éveken keresztül csak ész nélkül költekeztek,
mert ha mínuszba mentek a kormány kifizette
helyettük az adósságot...
UNDORÍTÓ FÉRGEK EZEK EGYTŐL - EGYIG !!!
mert ugye tudjuk, hogy mit csináltak a kerületeikben az ilyen kocsis máté,sára botond,
borbély, nagy gábor láng zsolt bácskai félék ...
és a többiek ...
tahó pista is most ossza az észt híd ügyben;
mikor ott volt, akkor csak sunnyogott !!!
ómió
Biztos kellett a pénz az efftársi csókosoknak!
csak úgy....
@ómió: te vagy a gyogyós efftárs a légnyomásos ?
vitriol
Borbély L, Kovács P. Horváth T, és Bese F. négy erősen méltatlankodó fideszes polgármester panaszára gyógyír lehet egy szintén fideszes polgármester: Szita károly orbánhoz rendkívül lojális magyarázata, miszerint ő helyesli azokat az elvonásokat, amit orbán minden önkormányzattal csinál. Beszéljék meg egymásközt a helyzetet. Csak aztán nehogy azt tapasztaljuk, hogy ezeknek suttyomban visszapótolja a nagyfőnök!
vitriol
Borbély lénárt jól informált csepeli polgármester szóvá teszi, hogy tarlósnál megvolt a pénz a Lánchíd teljes felújítására. Úgy tűnik Borbély L. tud legtöbbet a témáról, hát kérdezze már meg tarlóst, hogy ha ez igaz, akkor miért nem fogott hozzá a felújításhoz? Sokan kíváncsiak rá, nem érdemes felelőtlenül hülyeségeket állítani!
ómió
@csak úgy...:Tükörbe nézvést mindig ilyeneket állapítasz meg? És kapcsiból rám is hazudná "pajkos bolsiságod"?
evacica
@ómió: Na azért ne hagyjuk ki a kis családot sem!!!
Yoda69
Mondja ezt a fideSS, aki lenullazta egesz Budapest felujitasi keretet. Meg egy elcseszett tuzijatekra is tobbet kolt O1G, mint peldaul a Lanchid felujitasara, ami mint bizonyitott a tuzijatekoknak IS koszonhetoen felujitasra szorul.
simmering73
@Shikari: Te már kora reggel ilyen hülye vagy, bozgor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.