Eredetileg Csepelen akarta volna elhelyezni a hajléktalanokat, de az ottani Fidesz közbeszólt.

Döntött a kormány: nem nyithat hajléktalanszállót Karácsony Gergely a belváros közepén

Nem nyithat Karácsony Gergely főpolgármester hajléktalanszállót a Városháza műemléknek nyilvánított épületében – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel, miután elutasította a fővárosi önkormányzat örökségvédelmi engedély iránti kérelmét.

A közleményben azt írták: a főpolgármester a Városház utca 9-11. – Gerlóczy utca 2-6. szám alatti központi Városháza épületében tervezte megnyitni a hajléktalanszállót, az érintett ingatlan azonban műemlék, továbbá műemléki jelentőségű területen és a turisták által is nagy számban látogatott világörökségi védőövezetben fekszik, illetve kiemelten védett régészeti lelőhelyeknek is része.

Mindezeken túl Belváros-Lipótváros kerületi építési szabályzata szerint a Városháza vegyes városközponti terület építési övezetben található, ahol szállás funkció nem helyezhető el, így hajléktalanszálló sem létesíthető, és erre a meglévő épület, illetve épületrész rendeltetése sem módosítható – tették hozzá.

„Mindemellett a kormányhivatal álláspontja, hogy az elmúlt években sikeresen felépített és rekordokat döntő magyar turizmus szempontjából sem szerencsés a főpolgármester ötlete” – áll a közleményben.

Forrás: MTI/Blikk

Kép: Karácsony Gergely/Facebook

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Érdekes hogy a Fasiszták bármiről dönthetnek de, a döntésükért csak és kizárólag Karácsony a felelős.
Az a gazember Orbán miért felelős??
Ja ő semmiért ő csak 15 millió Magyar miniszterelnöke?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Érdekes hogy a Fasiszták bármiről dönthetnek de, a döntésükért csak és kizárólag Karácsony a felelős.
Az a gazember Orbán miért felelős??
Ja ő semmiért ő csak 15 millió Magyar miniszterelnöke?
Maxipocak
Adja Isten, hogy lássak fideszes, hazaáruló trógerek közül párat rákban vagy egyébb betegségben szenvedni. Nem fogok szurkolni a gyógyulásukért.
Nessy
Gondolja pártunk és kormányunk, ha nem látszanak, akkor nincsenek is a hajléktalanok, a mélyszegénységben élők, a nyomorékok?? Hogy is van ez, t. státusz keresztények?? Aki segít rajtuk, az vegzálja aki meg segítségre szorul, azon rúgnak még egyet ! Hány szerencsétlen bedőlt hiteles, a pofátlan árfolyamon történő forintosítás miatt hányan kerültek utcára, miközben Matolcsy az ezen nyert milliárdokból csinált "alapítványokat", melyek ma is szórják a milliókat, milliárdokat! Luxus szállók, kínaiaknak kínai hitelből vasút, oroszoknak orosz hitelből Paks II. Van itt mindenre pénz, csak amire kellene, arra nem jut! Nyugodalmas, szép álmokat hölgyek, urak !
csak úgy....
@Pegero: ne hisztizz mert arra már az anyád sem reagál,szerencsére stabil a kedves mama,nem úgy mint a @durbincs: anyuja.
Qqberci
Qrva jó, hogy a qrmány még ezzel is tud foglalkozni... Hiába, no, a csutkánynak mindenben benne kell lennie, pláne, ha Karácsonyt tudja basztatni vele...
csak úgy....
@Qqberci: szerintük, egy jó kormány ott tesz keresztbe és annak akinek akar...
csak úgy....
@durbincs: büdös vagy! mikor fürödtél ?
ómió
Pedig utána már a lepratelep is jöhetett volna! Efftársilag!
Nessy
@Horizont: Talán Ha Karácsony megkérte volna Mészárost, vagy Tiborczot, hogy vállalja a projektet, már kiemelt beruházás lenne, sok milliárdért! A várbéli kolostor is műemlék vala, de azért lehetett odaépíteni egy nem odaillő erkélyt, hogy nagyurunk "lenézhessen" hű alattvalóira".
Jozefina
És ehhez a kormánynak azaz orbánnak mi köze van???
rokker33
Én támogatom Karácsonyt, de hogy a város házba helyezzék a hajléktalanokat az szerintem is nagy baromság! Van Budapesten rengeteg elhagyatott épület, miért pont a városházát kellene feláldozni a büdös hugyos lusta alkoholista emberek miatt??
Giovanni Alba
@csak úgy...: Csak halszagú, meg csatorna szagú, meg van benne kicsi latrina is. Semmi különös, csak a szokásos.
Giovanni Alba
@Shikari:" Folytassuk azzal hogy nekem, mint átlagos fővárosi életet élő Budapestinek, hová tette Karigeri a jogaimat? Miért vagyok kénytelen az aluljáróban találkozni az alkoholista söpredékkel és miért mocskolnak, koszolnak mindent össze közterületen, vagy a tömegközlekedésen? Miért kell eltűrnöm a kéregetésüket és a hányásukat a járdán? A tömegközlekedésen miért kell szagolnom a sok mosdatlan, pisi, szaros senkiházit?" Kicsit ellentmondásba keveredtél önmagaddal. Ha elhelyezik a hajléktalanokat, akkor nem kell kerülgessed őket az aluljáróban. Vagy mindegy mit csinál Karácsony Gergely főpolgármesterként, az neked csakis rossz lehet?
Nessy
@Shikari: Ezzel csak egy hangyafülnyi probléma van! Megszólítás nélkül is neked mindenki libsi, bolsi, nyüszít, vinnyog etc.
Egyébként azt mondja a Szentírás: "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!" Az elmúlt időszak végképp bebizonyította, hogy pártunk és kormányunk tagjai nagyon nem "szeretik tenmagukat"! Időnként Te is csatlakozol. Lehet templomot építeni szerte a világban közpénzből, az embertelenség, embertelenség marad!
rokker33
@Shikari: ma16:38 Bár általában nem tartom helyesnek és elfogadhatónak a véleményedet,de most minden betű igaz!! Én sem támogatom a hajléktalanok pátyolgatását, hisz hálátlanok és
mindnek csak a pénz kellene, de segíteni egyik sem akar semmit!! Pl télen szoktak hó munkásokat keresni napi pár 1000 forintért ami nem sok de azért valami.Nah ezek a g.cik még arra is lusták, hogy azt a várost amit nap mint nap össze szarnak hugyoznak szemetelnek legalább egy évben 1x elmenjenek segíteni pénzért! Ha már sok hasznuk nincs legalább kárt ne okoznának a városnak!
Giovanni Alba
@Nessy: Az ég kék, a fű zöld, siki meg marad az, aminek indult. :-)
rokker33
@Horizont: mert nincs kivétel azért! Előbb utóbb aki hajléktalanná válik az elveszíti az igényeit is és alkoholista drogos csöves lesz aki egész nap kéreget italra!Hogy tegyen valamit a társadalomért az már mindnek büdös! És kapnak elég támogatást ingyen szállás ingyen étel mosakodási lehetőség stb.Van ismerősöm aki élt hajléktalan szállón egy darabig a zuhanyzót 1 hónapban kb 1 X használták télen nyáron aki használta az ugyan úgy vissza vette a büdös hugyos szaros izzadt ruháit! Nagyon jól tetszik, hogy a normális társadalom elől elrejtik ezeket a söpredékeket!
rokker33
@Horizont: Ja és hozzáteszem nem gyűlölöm őket felőlem éljenek úgy ahogy akarnak, sőt ha szépen kérnek még pár 100 forintot szoktam adni nem sajnálom tőlük, de ezeken az embereken (kb 90% ) ám már nem lehet segíteni, mert nem is akarják hogy segítsünk!!Ez van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.