A főváros vezetősége szerint pedig éppen az ellenkezője történik ennek.

Fideszes polgármesterek szerint Karácsony Gergely politikai okokból tagadott meg tőlük pénzeket

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere azt állítja, hogy Karácsony Gergely politikai döntés alapján lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét – írja az MTI.

Borbély erről egy keddi sajtótájékoztatón beszélt, ahol rajta kívül ott volt Kovács Péter, a XVI. kerület és Horváth Tamás, a XVII. kerület kormánypárti polgármestere, valamint Bese Ferenc, a XXIII. kerület független vezetője.

Csepelen a fideszes polgármester szerint négy útszakasz felújítása, továbbá egy P+R parkoló és egy három kerületet összekötő kerékpárút kialakítása marad el.

Kovács Péter arról beszélt kedden, hogy a XVI. kerületben két, a szükséges engedélyekkel már rendelkező beruházás marad el.

Horváth Tamás szerint Rákosmentén lámpás csomópontok, valamint a kamionforgalmat a sűrűn lakott területről elterelő összekötőút megvalósítása marad el.

Bese Ferenc pedig "szakmaiatlan"-nak nevezte Karácsony döntését, amely szerinte visszaveti Soroksár fejlődését.

Karácsony Gergely kedden egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a jövő évi költségvetés súlyos megszorítócsomag nemcsak az önkormányzatoknak, hanem az általuk képviselt embereknek, a lakosságnak is. A főpolgármester azt mondta, hogy amennyiben a tervezett változtatásokat, az elvonásokat a kormány fenntartja az önkormányzati ciklus végéig, úgy nem az a kérdés, hogy csődbe megy-e a fővárosi önkormányzat, hanem hogy melyik évben.

Ezen a sajtótájékoztatón az ATV kérdésére reagálva Karácsony azt mondta, hogy az útfelújítások során nem politikai, hanem szakmai döntés született.

Azokat az utakat újítjuk föl, amelyeket a budapesti úthálózat szempontjából legfontosabbnak tartunk. És pont az a célunk, hogy azokat az igazságtalanságokat, amik a legutóbbi időszakában bekövetkeztek: például, hogy voltak olyan kerületek, ahol a fővárosi utak 25 százalékát újították fel, míg mások, például a 15. kerület esetében például egy négyzetméter utat sem, ezeket az igazságtalanságokat most nekünk orvosolnunk kell.

Arra kérem a kormánypárti polgármestertársaimat, hogy közösen lobbizzunk a kormánynál a Budapestet sújtó megszorításokkal szemben, és akkor lehet, hogy még több utat fel tudunk majd újítani ezekben a kerületekben is.

M1 híradónak pedig azt válaszolta, hogy:

A minimális összeg egy útfelújításnál félmilliárd forint is lehet. A fővárosi vezetés abszolút szakmai alapon döntött ezekről, és vannak olyan fideszes kerületek, ahol sokkal több utat fogunk fölújítani, mint az előző években történt. És viszont vannak olyan kerületek, amik az elmúlt időszakban nagyon jól jártak az útfelújítással [...] ezt a hagyományt mi most megtörjük.

Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes is reagált a három fideszes és egy független polgármester keddi sajtótájékoztatóján elhangzott állításokra, szerinte

"eltérően a korábbi városvezetés gyakorlatától" az utak állapota és nem a polgármester párttagsága alapján döntöttek a fővárosi útfelújításokról.

Dorosz közleményében azt írta: korábban egyes fideszes kerületek ki tudták lobbizni, hogy az úthálózatuk több mint 20 százalékát is felújítsa a főváros, ehhez képest négy kerületben egy négyzetméter útfelújítás sem történt. Az előző ciklusban az útfelújítások többsége négy kormánypárti kerületben valósult meg. A főpolgármester-helyettes úgy látja, most sokkal igazságosabb, szakmai alapú döntés született. Azt is hangsúlyozta, hogy számos, kormánypárti polgármester vezette kerületben (V., X., XX., XXII.) több felújítást terveznek, mint ami az előző ciklusban megvalósult.

Forrás: Index

Kép: Karácsony Gergely/Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
És ezeknek a mocskoknak van pofájuk ugatni, amikor a Fidesz politikai okból vagyis a hatalom és uralomakarás miatt tagadja meg az ellenzéki városok támogatását?
Ezeknél undorítóbb lény(?) nincs a világegyetemben !!
Zsopiale
Akkor szépen kérdezzék meg a gazdi zsarnok bácsit, akinek a seggében lakmároznak, hogy A KORMÁNY MIÉRT VON MEG PÉNZEKET AZ ELLENZÉKI ÖNKORMÁNYZATOKTÓL SZAKMÁNYBAN... ÉS UTÁNA MÁR ÉRTENI FOGJÁK, HOGY HOL A PROBLÉMA, ami nyilván értenek, csak hivatalból nem érthetnek...
ómió
Nyilván nem elég még a főpolgi helyettes! Azokat is csak fizetni kell!
csipetke
És akkor mi van?A kormány/orbán politikai okok miatt (az önkormányzati buktáért) bünteti az önkormányzatokat,mondva,hogy mindenki vegye ki a részét a védekezésből.Ami azért fura,mert asszem az alaptákolmányban az van,hogy járvány esetén az állam dolga a védekezés.A fidesz azt is az önkormányzatok nyakába varrta,mert azon felül,hogy orbán,és szíjjártó szinte naponta pózoltak a repülők mellett,ami a védőcuccot hozta,és aminek jórészét el is adományozták,mert mi olyan gazdagok vagyunk.Elvonták az önkormányzatok bevételeinek nagyrészét,a fideszes polgik meg panaszkodnak?Menjenek a gazdájukhoz panaszra.Mindannyian tudjuk,hogy az elvonásoknak semmi közük a válsághoz.Ameddig orbán százmilliárdokat szór át a határon mindenféle sportizére,akkor nyilván van pénz,nem kellenének az elvonások. Ez az egész annyira infantilis,mint az óvodában:- bibibí,elvettem a csattogós lepkédet...Csak itt városokat nyomorítanak meg.Abba nem gondol a fidesz,hogy ezek az emberek pláne nem fognak rájuk szavazni,ha látják,hogy a fidesz ilyen genyó dolgokra képes.Bár ez nekünk jó,csak addig húzzák ki valahogy az önkormányzatok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.