Nagy Blankát többek közt „ócska kis prolinak” nevezte Bayer Zsolt, de ezt a bíróság szerint tűrnie kell az érintettnek.

Felmentette a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság Bayer Zsoltot az ellene becsületsértésért indított perben, amelyet a diáktüntető Nagy Blanka kezdeményezett. A Népszava tudósítása szerint a bíróság úgy ítélte meg, hogy ha valaki kiáll a nyilvánosság elé, és elmond egy beszédet, a közélet aktív szereplőjévé válik, és innentől kezdve tűrnie kell a kritikát.

Bayer szavai pedig beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába, és nem valósítottak meg becsületsértést.

Az ügy a 2018-as túlóratörvény miatti tüntetéshez kapcsolódik, ahol az akkor érettségi előtt álló Nagy Blanka is felszólalt; a lány fertőző járványhoz hasonlította a Fideszt, amely szerinte lerabolja az országot.

Bayer ezután az Echo TV műsorában

„szerencsétlen, nyomorult, rohadt kis prolinak”, illetve „igazi kretén, barom állatnak” nevezte Nagyot, akire aztán a kormánypárti média össztüze zúdult. Azt írták róla többek közt, hogy több tárgyból bukásra áll, illetve sokat hiányzik, alig jár iskolába.

A Bayer Zsolt ellen indított eljárásban a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság első körben elutasította Nagy Blanka keresetét, kimondva: Nagy Blanka közszereplőként tűrni köteles a bírálatot. Ezt a döntést a Fővárosi Törvényszék megsemmisítette és új eljárásra kötelezte a bíróságot, ám most ismét felmentették Bayert. A döntéssel szemben Nagy Blanka fellebbezni fog.

Címlapkép: YouTube/ECHO TV

(nepszava.hu)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Na hát akkor ez meg fasszopó, saját szóhasználatával Orbán diktatúrájának "meleg szarig benyaló" takony. Igazából egy senki, aki élvezi ennek a náci rendszernek az előnyeit, addig amíg újra nem a képességeinek megfelelő helyen találja magát
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
"A nemes ember csiszolja másokban a jó tulajdonságokat, és nem mélyíti el másokban a rossz tulajdonságokat. A közönséges ember ezt éppen fordítva csinálja." (Konfuciusz)
ómió
@Eladott Ország: Álom-álom, bolsi álom! "Pikáns" hazudozással "dúsítva" de "édi" is lehet!
vitriol
Felmenthetnék bayert a további megszólalása alól! Az lenne a méltányos ítélet a főnökétől!
namihami
@kereső: 08.55: Van és lesz. A Fideszről és szolgálóiról beszélünk. Azok pedig folyamatosan képesek a saját szintüket is alulmúlni.
kereső
@namihami: Na de a "magyar FÜGGETLEN!!!biróság"???
solidedge
A bíróság Bayer gyengeelméjűségére hivatkozva hozta meg a döntést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.