A Lánchidat nemzeti kincsnek tekinti a főváros vezetése, ezért akkor is fel fogják újítani, ha Budapest "beleroskad" - írja Karácsony Gergely szerdai Facebook bejegyzésében.

Karácsony: a kormány rengeteg pénzt készül elvonni Budapesttől

A főváros azért "roskadhat bele" a beruházásba, mert

a kormány éppen annyi pénzt készül elvonni Budapesttől, amiből minden egyes évben fel tudnák újítani újra és újra a Láncidat

- írja a főpolgármester.

Az önkormányzati vezető Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár szerdai nyilatkozatára reagált, amely szerint Karácsony Gergely késlekedése milliárdokkal drágítja a Lánchíd felújítását és jelentősen meghosszabbítja a hídzár idejét.

Karácsony Gergely szerint a kormányzati kommunikáció

azt szeretné bemagyarázni a közvéleménynek, hogy a Lánchíd állapota 170 év után váratlanul leromlott azért, mert a budapestiek ellenzéki polgármestereket és főpolgármestert választottak.

Vagyis azon a városvezetésen kérik számon a Lánchíd állapotát, amelyik nyolc hónapja van hivatalban, miközben nekik lett volna 108 hónapjuk a felújításra.

Felidézi, hogy hivatalba lépése után azonnal jelezte a kormánynak, hogy az előző városvezetés közbeszerzése alapján nem elég a beígért hatmilliárd forint kormányzati támogatás a Lánchíd és az Alagút felújítására, a főváros pedig a saját 17,3 milliárdos részénél többet nem tud költeni.

Amikor pedig világos lett, hogy a kormány több pénzt nem ad – folytatta –, azt kérték a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén, hogy a 6 milliárdos támogatást az Alagút felújításának elhagyásával költhessék csak a Lánchíd felújítására, illetve módosíthassanak olyan közbeszerzési feltételeken, amik a szakértők egybehangzó állítása szerint drágították a beruházást. Ugyanis a kormányzati hatmilliárd és a fővárosi 17,3 milliárd így elegendő is lenne – vélekedett.

Ennek ellenére a kormányhatározat változatlanul csak akkor biztosítja a hatmilliárdos támogatást, ha egyszerre történik meg a híd és az alagút felújítása, az egyszer már rettenetesen drágának bizonyult feltételek mellett – emlékeztet.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy a híd állapotáról szóló jelentés ismeretében azonnal kitiltották az 5 tonna feletti járműveket a hídról, illetve a szakemberek napi szinten ellenőrzi a hidat és a kisebb javításokat azonnal elvégzik, illetve hetente jelentést tesznek a híd állapotáról.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Pegero: Semmivel sem tudod bizonyítani azt az állítóagos "pénzosztást" csak vinnyogsz itt, marhaságokat beszélsz Magyarán notórius hazuozó vgy
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Pegero: Te ne ragozd tovább! Ha jól rémlik KG 8 hónapja főpolgármesster. Tarlós 108 hónapig volt az. Miért nem rajta kéritek számon a Széchenyi lánchid felújitását- amikor is Bpest legnagyobb haszonélvezője volt a kormány" nagylelkűségének"-mondta volt orbán balázs, az egyik kormánycsicska.Igen láttuk- az orosz metrókocsikban és a 150 milliárdba kerülő arénában.A hid állami tulajdon- és mint ilyen a kormány/orbán felelőssége-még akkor is, ha ezzel akar betartani KG-nek, Bpestnek. Ócska kis lókupec orbán- nem az a korszakos államférfi, akinek mutatni szeretné magát. Gerinctelen, gyáva szaralak- akárhogy fényezitek is.
ómió
@silber13: Internáci szolidarítás? Karigeri efftársatoknak szólj, hogy ilyen is van!
silber13
@ómió: Quo usque tandem abutere Ómió patientia nostra?:)))))))))
ómió
@silber13: Ti meg a türelem?! Na, ne má'!
ómió
@silber13:Nektek csak a saját hazugságaitokhoz van. De azokhoz "rendíthetetlen"! Sőt! Kimeríthetetlen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok