Friss közvélemény-kutatást tett közzé a HVG, amely azt mutatja, a Fidesz szavazótábora 3 milliós, elkötelezett és kiemelkedően mozgósítható.

Ez a korcsoport nagyon nem bírja Orbánt, bukna a Fidesz, ha rajtuk múlna a választás
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Medián által végzett felmérés szerint a fideszesek 68 százaléka mondta magát biztos szavazónak. A kormánypárt a választani tudó biztos szavazók között 60 százalékos támogatottsággal büszkélkedhet.

Az ellenzék két legerősebb pártja, a Momentum és a DK szimpatizánsai is viszonylag magas (73 és 70 százalékos) szavazati aktivitással bírnak. Ez a mutató az ellenzék összességét nézve viszont csak 60 százalékos.

Ha arra kell osztályzatot adni, hogy a kormány mennyire kezelte jól a járványt, a Fidesz híveinek 91 százaléka 4-es vagy 5-öst adott. Érdekes viszont, hogy ha a 30 év alattiakat nézzük, itt csak 44 százalék adott legalább "jó" érdemjegyet a kormánynak.

A felmérés arra is rámutat, hogy a fiatalok a választási szándékukat tekintve is kilógnak a sorból.

Míg minden más korcsoportban többségben van a Fidesz, ha a 30 év alattiakon múlna, egy most vasárnapi választást az ellenzék fölényesen nyerne

- derítette ki a Medián.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A fiatalok nem tűrik, ha szándékosan irányítják, befolyásolják őket!!! Ők az internettről szívják magukba az információkat és nagyon jól látják a különbséget orbán diktatúrája és a nyugati demokrácia között. Remélhetőleg minél többen lesznek akik majd el is mennek szavazni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
A fiatalok nem tűrik, ha szándékosan irányítják, befolyásolják őket!!! Ők az internettről szívják magukba az információkat és nagyon jól látják a különbséget orbán diktatúrája és a nyugati demokrácia között. Remélhetőleg minél többen lesznek akik majd el is mennek szavazni!!!
Gyütt Mönt
@Shikari: figyelmedbe ajánlom Chomsy (amerikai közgazdász prof.) tízparancsolatát, amely a diktatúrák természetrajzát írja le, meglehetősen közérthető stílusban. A 7. pont épp erről szól:
7. Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
namihami
Ezért nem adná ki a Fidesz a papok és a hungaronyilasok kezéből az oktatásügyet. Ha gondolkodó és reális döntéseket hozó generációk nőnének fel, távol a jobboldali ""trianon- és nagymagyar őrülettől"", az orbáni degeneráció egy-két generáció alatt kihalna és a klán ellenőrizhetővé és elszámoltathatóvá válna.
fergeteg
Buta megvezetett,önmagukat nem képző,szellemileg besorvadt fiatalok. Akiket csak a betevő falat érdekel.
Megkeverve egy kis kannásboros kólával.Esetleg partidroggal megspékelve.
Ezeket nem érdekli a haza.
Ktanulnak a nyugdíjasok pénzén aztán mennek Európa liberálbolsevista sarkaiba.
Gyütt Mönt
@Shikari: gratulálok, nagyon jól látod a helyzetet! Manapság éppen ezt éljük meg, némi magyaros unortodox beütéssel.
Eladott Ország
Az edukációs problémáival küzdő jobboldal képtelen megszólítani a tanult, tájékoztatásra és nem agymosásra vágyó olvasók-nézők-szavazók népes táborait, ezért marad a propaganda, maradnak a zászlóshajóknak alig nevezhető, népszerűségtől független kifizetőhelyek és oktatás helyett a szotyolaköpködésben mérhető, teljesítmény híján is kényszeresen a pofánkba tolt futball-mánia. Hiába a közpénzmilliárdok, a szar akkor is szar marad, ha Rozikának nevezzük.
youtu.be/An1nP2IJhzs
csak úgy....
@Shikari: pelikán elvtárs! rád haragudni fognak a pártban... :)
Csizmás Kond
...újabb kacsamese...
" A Medián által végzett felmérés szerint a fideszesek 68 százaléka mondta magát biztos szavazónak."
...és tessenek mondani honnan a fenéből tudták, hogy ki a fideszes ?
Gyütt Mönt
@Csizmás Kond: bizonyára hallottál már a Kubatov-listáról. Onnan tudhatták.
Málna
@fergeteg: Nem buták ők, csak tapasztalatlanok. A 30 alattiak csak a Fidesz kormányzást ismerik, mivel 10 éve ők vannak hatalmon. Természetes, hogy kíváncsiak rá, mások hogyan kormányoznának.
Málna
@Gyütt Mönt: Le kell vinni 14 évre az iskolakötezettséget, és mindjárt szebbek lesznek az eredmények.
SystemError
Tehát csak idő kérdése, mert a fidesz bukása generációkba van kódolva. Igazából érdekelne, hogy konkrétan miből áll a fidesz szavazótábora, mert az értelmiség is kiállt mögülük. A fiatalok már az internetadónál elbukták, de most főleg. Budapestet elvesztették és az önkormányzati választáson sokat buktak. A hazug médiájukat egyre kevesebben nézik.

Szóval valaki mondja már el, hogy akkor mi indokolná, hogy nő a népszerűségük, amikor egyetlen társadat nem mutat erre...Csak nem hazudoznak egész nap ?:)
kolnidre
@Shikari: Mint pártsemleges megállapítottam,hogy az összes hozzászóló között Te vagy a legnagyobb barom.
Clavigo
@Shikari: Remélem te balfasz,,érzed a törődést,,itt a fórumon.
csak úgy....
@Shikari: mi az,hogy "Nem egészen!"? :) mert te 1/2 kegyelmü és az nem egy egész? :)
Clavigo
@fergeteg: @Shikari: Konzultálhatnatok egymással,,,nemzethyleg. Kellőképpen kretének vagytok hozzá...Orbán elvtárs szeret benneteket.. Dupla adag krumplit kaptok a jó teljesítményért...
jesz
a fiatalok másként gondolják azt, amit remél a fidesz? óóó..kérem, ez csak most van...
Orbán közvetlen stábja elsőként kapja ezeket a híreket..mi nem tudhatunk róla, de már felállt az a különleges propaganda szerkesztőség, mely ötletei alapján a fiatalokat jó útra terelik...

Nemsokára a problémás fiatalok is szeretni fogják Orbánt.
A lehetetlen állapot rendezése pipa.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem azt tudják, hogy ki a fideszes, azt kérdezik meg, hogy, ha most vasárnap lenne a választás, kire szavazna. Ebből jön ki a fidesz szavazótábora.
solidedge
Hajrá fiatalok! Bennetek bízok hogy elsöpritek ezt a gennygóc rendszert.
csak úgy....
@Shikari: hülyegyerek! orbán a mostani saját magára sem szavazott volna 15 évvel ez elött!
te megrekedtél mint kisdobos örsvezetö? még jó ,hogy nem taítattak a nevelö szüleid, fölösleges pénzkidobás lett vóna!
Aki Én
@Málna: ,, A 30 alattiak csak a Fidesz kormányzást ismerik, mivel 10 éve ők vannak hatalmon."
Nagyon jól látod. És ez az idő pont elég volt arra, hogy lássák mit nem szeretnének, de nagyon.
Ez a korosztály netezik, járja a világot és nem a szociban nevelkedtek, hogy orbánnal nosztalgiázzanak. Egyszerűen látják, zsigerből érzik a hazudozást, megtévesztést, korrupciót. Régóta nagy fájdalma a fidesznek, hogy képtelenek megszólítani a fiatalokat. Ezzel a bolsi tempóval, suttyó és feltűnően hazug kommunikációval és korrupcióval nem is fogják. Ráadásul a valódi többség nem is fideszes, tehát otthon is hallják mi a helyzet. Jól is van ez így.
Maradjunk annyiban, hogy aki ma tagadja vagy pártolja a korrupciót és hazudozást, az értelmileg elég alacsonyan létezik.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Igazából csak azt lehet valamely párt tagjának nyilvánítani aki fizeti a tagságit és aktív tagja a szervezetnek. Azok akik rá szavaznak valamelyik pártra de nem tagok azok nem érdekből vagy -istaságból szavaznak hanem valami egyéb okokból. Az ilyen felmérés meg csak arra jó, hogy valakiknek legyen amivel foglalkozni, ugyanis a választáskor legtöbb ilyen nyilatkozó el sem megy szavazni.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...ebben van valami igazságod...de az az érdekes, hogy amikor rádnézek nekem nem a párthovatartozásod ugrik be ...
Málna
@Aki Én: Vagy csak arról van szó, hogy a tizen- és huszonévesek még nem ismerik fel a konzervatív értékeket. De annak is eljön majd az ideje 30 körül, a családalapításkor...
Aki Én
@Málna: Tolvajlás, hazudozás, korrupció, mint konzervatív érték.
beszarok rajtatok.
Tényleg nem lehet eldönteni, hogy ennyire buták, vagy ennyire aljasak vagytok.
tudode
Az un. "nem bírja a kormányt", a 47% közül több százezren vannak olyan választók, akik neveltetésükből fakadóan ELŐLEGEZIK A BIZALMAT királynak, koldusnak, de ha csalódnak, akkor megvonják a bizalmat, reménykedve abban, hogy felváltja egy tisztességesebbekkel az ország irányítóit, akik arra kaptak megbizatást, hogy a társadalmi nyugalmt békét tartsák fenn "minden köülmények" között:
.
Lássuk csak a tényeket:
.
A választási térképek zöme csalóka, mutatunk egy reálisabb képet a Fidesz győzelméről
.
adatujsagiras.atlatszo.hu/2019/05/29/a-valasztasi-terkepek-zome-csaloka-mutatunk-egy-realisabb-kepet-a-fidesz-gyozelmerol/
.
""" És akkor ott van a valóság, hogy az szavazásra jogosultak mindössze 22 százaléka szavazott a Fideszre, 21 százaléka pedig a többi pártra. Az ország maradék 57 százaléka pedig nem adta senkire sem a voksát. """"
.
Azon a leejtőn, amelyre navigálta az országot a NER nincs megállás, az ország is csúszik le a semmibe!
Málna
@Aki Én: Persze, hogy nem tudod eldönteni. Buta vagy ehhez.:-)
ómió
Az "újszülöttnek" bizony még a kommunizmus is új! Pláne, ha meg se tanítják a lényegére!
ittott
Fiatalok. győzzétek meg nagyanyátokkat is.
verőce21
"...a Fidesz szavazótábora 3 milliós, elkötelezett és kiemelkedően mozgósítható..." - Van még több kérdés, Lypsik?
verőce21
@Szeparepa2: Jól tökönlőtted magad!
Akkor önmagadra mondtad ki a halálos ítéletet...!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 14:34
Kommunizmus sosem volt csak kancsal maris meg a hülye fityfaszos szavazók fejében.
kulabombaafityiszre
@Shikari: június 11., 10:50
Tőkés feri,tudom hogy szeretnéd,de nem lehet mindenkiből olyan idióta,buta,szervilis seggnyalót
nevelni,mint amilyen te vagy.
ómió
@Eladott Ország: Na! Már megint másra hazudnád tetves bolsiságotok sava-borsát? "Video" nem lesz belőle? Athina se vállalja?
ómió
@kulabombaafityiszre:Kommunizmus sosem volt? Akkor 1947-től 1990-ig, mégis, mi volt, tetüfi? Tudod: amikor "eleitek kivívtak" nekünk 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött! Na, hazudj már ide valamit!
SystemError
Nem a Rózsadombon fognak megöregedni, ha a fiatalokon múlik...:)
csipetke
@SystemError: 21:09 Ó dehogynem.Ezek már úgy megszedték magukat,hogy nem a Rózsadombon,hanem bármelyik Karib-tengeri szigeten eléldegélnek majd a bukás után,mialatt mi itt szívunk a katyvasszal,amit ez a tolvaj banda maga után hagy.
Ezek vannak olyan firnyákosak,hogy még egy kerti budi se lesz a nevükön.Lásd orbánt,akinek a vagyona,azaz a fél ország lőrinc barát nevén van...
solidedge
Pedig a Fidesz propagandát is fejtett ki a fiatalok megnyerése érdekében. Schmidt Mária a képernyőn vázolta a Fidesz új arculatát. Legyünk szexik mondta, majd próbált belenézni a kamerába de csak az egyik szemével sikerült.
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 09:17
Szocializmus volt,és kommunista diktatúra.
Vágod hülye gyerek.
kulabombaafityiszre
@Shikari: A te fejed lett nyomi,amikor az öt állítólagos apád kitaposott anyádból.
kulabombaafityiszre
@Shikari: Taknyos a vagy te,bél a nyakadon.
Nincs érv megint anyázol.
Ez a keresztényi román újmagyar kúltúra Tökés feri.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:36
Akkor az öt apa igaz?
Elfogytak az érvek és anyázol.
Ki ne fosd a beled idegességeben,mert szükséged lesz rá amikor a nyakadra tekerik.
Bugris,vedd már észre felnőtt egy generáció akinek nagyon tele van a töke veletek szervilis seggnyalókkal,
meg a törpe bohóc vezéretekkel.Értd már miért írom,hogy a beled a nyakadon?
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:36
A keresztényi román újmagyar kúltúra szerinted azt jelenti,hogy román retek?
Neked valami problémád van a mondatok értelmezésével?Felmenőid közül több embert zártak esetleg bolondokházába?Biztos a legjobb géneket örökölted,mert nem ez jön le a hozzászólásaidból.Úgy viselkedsz mint egy idegbeteg,aki nem kapta meg a kezelését.
Esetleg az öt apád mind értelmi fogyatékos volt?
SystemError
@Peller Anikó: Főleg, ha ilyen jól szocializált az ország ebben, hogy meg sem akarja már próbálni. Amikor ezek a Rózsadombon fogják szedni a gyógyszereiket már régen nem lesz hatalmuk, csak a pénz...Az pedig ilyen szinten semmi. Nem lesz már Polt Péterke és a többi hulladék. Azért ne felejtsük, nem a bírósági ügyeket nyerték meg, hanem embereket vettek meg és az amúgy megalapozott ügyek el sem jutottak odáig, hogy vizsgálni lehetne.., Ha bizonyos ügyek, melyek nem évülnek el, mint az államellenes bűncselekmények újra beterjesztésre kerülnek, akkor már nem lesznek ott a csicskáik...
ómió
@kulabombaafityiszre: Na, látod, fajkretén, az a kommunizmus!
Málna
Tehát akkor a fiatalok körében is csak összefogással nyerne az ellenzék. Magyarul: közülük is a legtöbben Fidesz-szavazók.
SystemError
@kulabombaafityiszre: Hormonzavaraos parádézó kisgyerek, aki a náciknál találta meg az egyszerű kis világához illő identitást. Ezek persze nem igazi nácik, csak valamibe csomagolni kell az elbaszott gyerekkorát. Az igazi nácik leköpnék az ilyen hazaárulókat, hiába egy retkek azok is. Legalább azok, ha az ember szemébe néznek, akkor nem hazudnak. Ez egy senki prosti srác, ahogy a többi is. Ma náci, holnap az, amit kérnek a központból..:)

www.google.com/search?q=%22%C3%B3mi%C3%B3%22&rlz=1C1GCEB_enHU895HU895&oq=%22%C3%B3mi%C3%B3%22&aqs=chrome..69i57j0l7.3384j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

:)
solidedge
@Málna: Vadhajtások: Téglaképű Dobrev Klára. Ez mennyivel gusztusosabb?
Málna
@solidedge: Semennyivel sem. Egy szinten vagy velük?
csak úgy....
@Málna: hiányolom töled,hogy a "ti soraitokból!" még senkit sem utasítottál rendre!
nekik lehet, mert te egy szinten vagy velük?
Borsodi
Aki becsületes munkával keresi a pénzt és tartja el a családját,az egyértelmű hogy nem kér Orbánból!A fiataloké a jövő abban egy ilyen kormánynak nincs helye.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 13:30
Nem tudod a szocializmust megkülönböztetni a kommunizmustól.
Takarodj vissza történelem órára,kis taknyos.
A kommunista apádat szopod még.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 12:37
Te engem felidegesíteni ugyan már,hiszen nem az a lényeg mit mond hanem,hogy ki mondja.
A te vigyorgós végü mondataidat elnézve,egy idegbeteg,labililis idegrendszerü,hajlékony gerincü
ember vagy aki egy kis buksi simogtásárt hajlandó kinyalni a saját seggét is,megfelelési kényszere miatti vágyában.Egy házörzö kutya ezerszer különb nálad.Neki van tartása.
ómió
@kulabombaafityiszre: Most a bolsevik latrinában fuldokolva nem kapsz levegőt, vagy csak valamelyik főefftársad seggébe szorult bele a fejed, tetüfi?! Mert a kreténség általad produkált szintjét normalice csak komoly oxigénhiány indukálhatja! Persze nálad a bolsevik degenerálódás is a vezető okok közt van!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:17
Hülyegyerek,nőjj már fel akkor esetleg észreveszlek.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 06:18
Azért én nem vagyok ideges,mert te idegbeteg vagy.
Magad miatt legyél te ideges meg a hozátartozóid,már ha van olyan.
ómió
@kulabombaafityiszre: A te kreténségedhez, tetüfi, csak az efftársaid képesek "felnőni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.