Horthy Miklós államfővé választásának századik évfordulójára jelent meg Ungváry Krisztián történész kötete, ami azt vizsgálja, hogy a kormányzónak milyen felelőssége volt az 1919-20-as atrocitásokban, a fehérterrorban, a zsidótörvényekben, Magyarország háborúba való belépésében, a kiugrás kudarcában, illetve a magyar zsidóság deportálásában. Valóban az ő érdeme a konszolidáció, és tényleg korszakos államférfi volt, ahogy a NER állítja? 

Feltöltő: SystemError
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

161 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Még egy Soros bérenc . Nehéz a kupiban vendéget fogadni, különösen, ha a madámról kiderül, hogy az erkölcsrendészet vezetője.
@Shikari: Te ne pofázzá a szégyenfolt az ami a magyarokat éri, amikor a mészárlást elsunnyogják a főmegmondók.
Le a kalappal a kis "kormányzó" előtt, mert van vér a pucájában a nagyit bírálni. te meg csak egy tányérnyaló vagy aki csak okádani jár ide. egy álszent hazudozó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Shikari: no te sem lehetsz egy tubarózsa a családod böcsületén,-munkakerülö fiatal barátom!
dade-dade! te pénzért mindent,hogy ne kölljön melózni?
csak úgy....
@CsipkeRózsa: az "istvánka" tudta,hogy miröl beszél! -ellenben a szócséplö,lusta,munkakerülö @Shikari: val...
namihami
Egész ""államférfiúi nagysága"" a fehér lóval és a tengerészegyenruhával összefoglalható. A többi tevékenysége (deportálás, Szálasi hatalomba segítése, nyilashatalomátvétel) a feketelapokat erősíti.
Nem véletlen a ""lovastengerész"" jelző, hiszen egész politikai pályája a fehérterroros megtorlásra épül.
csak úgy....
ha magyarországot a titanichoz hasonlítom,akkor az elsö léket az ellentengernagy verte bele...
Sámannus
Még egy Soros bérenc . Nehéz a kupiban vendéget fogadni, különösen, ha a madámról kiderül, hogy az erkölcsrendészet vezetője.
@Shikari: Te ne pofázzá a szégyenfolt az ami a magyarokat éri, amikor a mészárlást elsunnyogják a főmegmondók.
Le a kalappal a kis "kormányzó" előtt, mert van vér a pucájában a nagyit bírálni. te meg csak egy tányérnyaló vagy aki csak okádani jár ide. egy álszent hazudozó.
kereső
horthy miklós- tömeggyilkos, háborús bűnös.
Gyütt Mönt
Magyarország Horthy korában királyság volt, IV. Károly uralkodott - névleg. Amikor a király két alkalommal is visszatért és át akarta venni a hatalmat, Horthy megakadályozta. Ezt úgy hívják, hogy államcsíny.
csak úgy....
@kereső: ebben sem lennék biztos! egyszerüen fingja sem volt,hogy mit csináljon a nácik és a szovjet között! stadiont meg akkoriban még nem építettek...
Rockxy
nemán!
hát nem a zorbána felelőss?
szerintemmega mentőscsaj a felelős, akinek 10 betegéből 12en meghaltak.
vagya pakaiákos.
ase ojan rossz ötlet.
csak úgy....
@Gyütt Mönt: már horthy sem szerethette az ellenzéket,föleg ha az egy király!
a fernc jóska és az elödei eltoszták a habsburg renomét magyarországon,pedig nem is voltak libsik...,sött!
SystemError
Tetves, fehér lovon urizáló tömeggyilkos, náci partányokat éltet a fidess, mert ők is azok nemzethyleg
csak úgy....
@SystemError: nem kéne túlzásokba esni! csak alkalmatlan volt kormányzónak,mint pld. a ferkó és a viktor miniszterelnöknek! szar idök jártak akkoriban,egyszerre meg nem lehetett az adolf és sztalin haverja...
SystemError
@csak úgy...: Hát nem tudom mi a túlzás, hogy a döntéseivel tömeggyilkos volt. Vegyük a zsidókat vagy a don kanyart vagy az hogy náci a zsidótörvények kapcsán..vagy az hogy ugyanazt a Semjénes urizálást tolta fehér lovon..
szegfue
@Shikari: 7:53 Csak rajta! Vegyetek -- bár egyedül vagy:)) -- "elégtételt", bizonyitsd be a "hazugságot"! Mégis kire, vagy mire vársz?!:)))
verőce21
a Gyurcsánnyal lepaktáló jobbikosoknak pedig lefőtt a kávé...
Csizmás Kond
" Valóban az ő érdeme a konszolidáció, és tényleg korszakos államférfi volt, ahogy a NER állítja? "
A valóság nem valakinek az állítása szerint lesz valóság hanem attól amit tett. ...és az is biztos, hogy Horthynak épp azok köszönhetik hogy ma megvannak és valakik hogy akkor ő volt a kormányzó.
Gyütt Mönt
@SystemError: A gazember utolsó mentsvára a hazafiság (Samuel Johnson).
Aki Én
Ugyan azok istenítik, akik orbánt. Nekem ennyi elég.
szegfue
@Shikari: 10:08 Mit tett dr Szakály ennek érdekében?! Megtudhatom hogy áll ez az "elégtétel vétel és a hazugságok bizonyitása" szerinted?
szegfue
@Shikari: Ne bomolj már ember!!! Ha én mondjuk irok egy tanulmányt, egy könyvet, melyben "tisztázom az elméletét" mondjuk a kifli készitésnek, attól még nem biztos, hogy igazam van... mégha O.V. szeretné is az általam gyártott kiflit, attól az még nem biztos, hogy "követendő" példa. Vagyis dr. Szakálynak is van véleménye, amely megegyezik O.V. véleményével, ez még nem jelenti azt az bizonyos "elégtételt és a hazugságok bizonyitását", amire Te vágysz többek között. Arról már nem is beszélve, hogy sem Szakály, sem O.V. nem élte át a 2. világháborut, tehát közvetlen tapasztalata nem lehetett -- ahogy Neked és nekem sem --, igy pusztán levéltári anyagokat olvasta, kutatta, vagyis esély is volt bőven arra, hogy 1 bizonyos történetet valaki igy, más pedig úgy irta le, tehát Szakály azt szürt le ezekből, ami az ő "izlése" szerinti volt. Ugyhogy hagyjál ezekkel a "kormányzóurimunkássággal"!
CsipkeRózsa
@Shikari: 10:08

Szakályt ezért fizetik meg jól.
szegfue
@Shikari: Ne terelj már... Milyen érvet kellene felhoznom ahhoz, hogy Te is elhiggyed: dr Szakály "elmélete" csupán az ő elmélete, vagyis a saját véleménye valamiről? Ez nem egy Thalesz, vagy egy Pitagorasz tétel, amit számitásokkal bizonyitani lehetne! Mára nekem elég volt... pááááá
CsipkeRózsa
@Shikari: 11:30

Horthy senkit nem védett meg, senki nem köszönheti neki az életét.
Azt gondolod, hogy Budapesten, nem az elején, leállíttatta a vonatoztatást? Ebben is tévedsz, Budapestről előbb elvitték a zsidókat Sárvárra, onnan már mehettek tovább a végállomásra.

Csak egy ki kitérő volt.
szegfue
@Shikari: Az is tény, hogy sokan meg neki "köszönhették", hogy deportálták őket. Ha mondjuk én egyik napon "megölök" 1 embert, majd 2 nap mulva megint, de hozzá mentőt hivok és életben marad, akkor én csak 1 emberölésben vagyok bünös, a másikban nem, mert hozzá "jó" voltam?! Ezt Te sem gondolhatod komolyan. Jogod van imádni Horthyt, sőt felnézni rá, de azért erre ne legyél olyan büszke. Bár nyilvánvalóan azért valaki Téged is szeret...
CsipkeRózsa
@Shikari: Engem ne akarj meggyőzni, nem fog sikerülni.
lusta
@Shikari: Maga barom. Kamieniec Podolski - Kozma Miklós.
vacsi
@Shikari: Horthy, ha nem is ő adott parancsot a zsidók elszállítására, de belenyugodott - és ő volt a kormányzó, ez egyértelműen az ő bűne volt! Márpedig a zsidók MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK voltak, akiket kiszolgáltatott a német gyilkosoknak. Na jó, a nyilasok is lelkesen részt vettek benne.
Hogy Horthy a magyar nemzet hőse lenne?!
Csizmás Kond
Az ilyen hortizó nyavalygók a legnyálasabb gyáva taknyok. Tudják, hogy ki és miért gyilkolta a zsidókat de ők azért is egy mellékszereplőt támadnak...
lusta
@Shikari: Ennyire egy vadbaromnak lenni már csúcs. Minisztertanácsi határozat nyomán Kozma Miklós kormányzói biztos adott utasítást Kárpátalján a deportálásra. Ki is volt a kormányzó?
Csizmás Kond
@Shikari: ...az ilyen műveltségűek gyújtogatnak amerikában is...
Csizmás Kond
@Shikari: Horthy a hazáját védte ellentétben ezekkel akik épp azt rágják és gyalázzák...közben meg magyarnak vallják magukat...de kik lesznek ha kirágják maguk alól a hazát ?
lusta
@Shikari: Akkor valami nem kerek. Lengyelország lerohanása után nagyon sokan Magyarországra menekültek. ˝Számolhattak a kitoloncolással akik nem voltak magyarok.˝ Ez a veszély mégsem fenyegette őket. Nem voltak magyarok. Vadbarom.
lusta
@Csizmás Kond: Miben védte? Hol védte? A Don-kanyarban?
Csizmás Kond
@lusta: ...hát ha neked csak ennyi ugrik be akkor fölösleges belevágni...
lusta
@Csizmás Kond: A lista nagyon hosszú. Hát ha Önnek csak ennyi ugrik be akkor fölösleges belevágni..
lusta
@Shikari: A történelmi ismeretek hiánya Önnél, mint fő vadbaromnál, a hozzászólásaiból világosan látható.
Csizmás Kond
@lusta: Ha már annyira akarsz bizonyítani hát soroljad ...de támaszd is alá .
lusta
@Shikari: Hát akkor fussunk neki még egyszer. Ne menjünk vissza egész Nürnbergig, de a honfoglalásig se. A mai modern korban van egy olyan bíróság, Hágában, ahol 2002 óta pl. népirtási ügyekben, háborús bűncselekmények ügyében, stb. ítélkeznek. Na az elítéltek 80 százaléka nem ült meg senkit sem és állítják, állították, hogy vér nem tapad a kezükhöz. Horthy sem ölt meg személyesen senkit és ugye kormányzóként vér sem tapad a kezéhez. ˝AZ AGYRÁGÓ BOGÁR A TE FEJEDBEN IS ÉHENHALNA.˝
kokopelli
@lusta: Maguk a német "nazik" nyilatkozták a háború után,hogy nem volt egy még másik nemzet,ahol több lakossági
feljelentést kaptak volna a külföldi "nazi-tesóktól",mint Magyarországon! Szorgos nemzet voltunk mindíg?
lusta
@kokopelli: 1. A Szovjetunió elleni hadbalépést nem kérték a németek. Önszorgalomból tettük.
2. A német megszálláskor, mit ad a vak véletlen, a Gestapo kész listákkal érkezett és nem tétlenkedett. Azonnal megkezdődtek a Horthy által önkényesnek minősített és emiatt kemény ejnye-bejnye is elhangoztt, de a magyar hatóság által nem akadályozott letartóztatások. A németek őrizetbe vették többek között Keresztes-Fischer Ferenc belügyminisztert, a kisgazda Nagy Ferencet, a szociáldemokrata Peyer Károlyt, több arisztokratát, így gróf Sigray Ödönt, gróf Szapáry Gyulát, a többiekről meg ne is beszéljünk.
3. Szeretünk mi ilyenkor, lásd egy-két mélymagyar hozzászólást, a németekre kenni mindent, de a valóság sokkal fájdalmasabb. A vidék zsidóságát a kisebb falvakban a csendőrség, a városokban a rendőrség gyűjtötte be. Szükség esetén a csendőrségnek karhatalmi segítséget kellett nyújtania a városokban a rendőrség számára. Ez olyannyira sikeres volt, hogy maga Veesenmayer panaszkodott a berlini vezetésnek, hogy nem győzik a bevagonírosást és szállítást, mert a magyar hatóságok a precízen megadott ütemtervet önhatalmúlag túlteljesíti.
Csizmás Kond
@lusta: Tehát neked ezek a döntő érvek...idézlek ..."maga Veesenmayer panaszkodott a berlini vezetésnek, hogy nem győzik a bevagonírosást és szállítást, mert a magyar hatóságok a precízen megadott ütemtervet önhatalmúlag túlteljesíti."
...amúgy még ilyent és hasonlót minden felelősségrevont némettől lehetett hallani...íme...
" Eichmann miközben Izraelben a tárgyalására várt, visszaemlékezésében[5] így fogalmazott: „Persze illedelmesen be kell vallanom, hogy a magyar hatóságok gépezete olyan módon működött, ahogy azt akkoriban más országokban működő egyéb hatóságok ritkán mondhatták volna el magukról. Nemcsak zsidóügyekben, hanem egyszerűen minden más hivatalos feladatukat illetően úgy működtek, hogy több alkalommal azt mondtam magamnak: 'Az áldóját! Eddig azt hitted, hogy csak Németországban uralkodik az a bizonyos pontosság, és itt legalább ugyanazt a kínosan pontos akkurátusságot látod.' Csodáltam a magyar közigazgatást...”[6]"
...Ezek nem tények hanem önvédelmi próbálkozások, a saját felelősségüket igyekeztek átkenni másokra egyetlen kézzelfogható dokumentum nélkül...és így annyit is ért és ma is annyit ér.
Csizmás Kond
Ja...a zsidók deportálásában tényleg voltak lelkes magyar politikusok is, de azok egytől egyig a németnek esküdtek fel és rendelték alá magukat oly őszintén, hogy még a magyar törvényeket is figyelmen kívül hagyták az ilyen esetekben csakhogy a németek elégedettek legyenek velük.
kokopelli
@lusta: Mivel mi hárman (fiúk) a háború után születtünk,nem sokat kaptunk belőle!A szüleink mesélték,hogy a
Budapest megszállása után németek mellett sok mocskos (akár büntetett előéletű) karszalagos "honfitárs " segí-
tette a názikat! El is tüntek az oroszok megjelenése után a barmok!! (a "Blockwart" szót akkor ismerték meg a la-
kók! Még a környékről is elhúzták a "szennyest"!)
lusta
@kokopelli: Nagyapám megszökött a frontról. Amikor a szovjet tankok ellen egy vasúti töltést jelöltek ki védvonalnak és egy szem puskája volt a katonáknak, úgy döntött, ebből ő nem kér, három fia van, azokat fel is kellen nevelni. A csendőrök pedig nagy precizitással, rendszeresen keresték őt, persze más szökevényeket is, de nem találták meg, mert a családon kívül senki sem tudta, hogy megszökött. Így nem volt, aki felnyomja őt. Mellesleg a mai napig senki sem tudja hová rejtette a puskát.
CsipkeRózsa
@Shikari: "Tehát zsidók térdre és lehet hálát rebegni!"

A fokozásban nagy vagy, egyre jobban belerángatod magad a túlzásokba!!!

Nem csak ebben a hsz-ben, a többiben legalább ennyire. Imádhatod Horthyt, de másokat ne kényszeríts rá, hogy komolyan vegye a sok régi és új megállapításodat.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Horthy hogyan védte a hazáját, a sok magyar halála árán? Ma is nagyot alkottál a sok kitalált szövegeddel.
Gyütt Mönt
@Csizmás Kond: a magyar törvények alapján a zsidók nem kívánatos személyek voltak. Lásd zsidó törvények, e téren még a Német birodalmon is túltettünk. Az első két zsidótörvény (1938: XV. tc. és 1939: IV. tc.) korlátozta a zsidók számarányát a társadalmi és gazdasági élet egyes területein. Az 1941-ben elfogadott ún. harmadik zsidótörvény már a nürnbergi faji törvények szellemében fogant, és megtiltotta többek között a zsidók és nem zsidók házasságát.
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem biztos, hogy a tények nálad vannak.
SystemError
@CsipkeRózsa: "A fokozásban nagy vagy, egyre jobban belerángatod magad a túlzásokba!!! "

Ez egy tükör előtt hormonzavarosan őrjöngő beteg kis majom..:)

www.youtube.com/watch?v=sUSN7fqVBio
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Rózsika, olvasgatni kell...és nem pártlapokat . Ami megtörtént azt elmásítani nem lehet csak félremagyarázni ...és te épp arra buksz.
Csizmás Kond
@Gyütt Mönt: Itt az előbb is leírtam...ahhoz hogy valamit megérts az akkori helyzeteket kell megérteni...a többi csak duma.
Akkor is úgy mint most mindennek meg volt az oka.
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Shikari: ti ketten a kipcsák lovas nemzethez tartozhattok! elöszeretettel vágtattok eszetlenül a nem túl "dicsö" múltban és ezért észre sem veszitek,hogy a jelenetekbe bele lehet rottyantani.
Gyütt Mönt
@Csizmás Kond: 9:26 valóban ok-okozat az összefüggés. Az eredendő ok a mohóságunk, melyre a héja vezetőink ráharaptak. Senki sem kényszerített minket a háborúba belépésre, ám ott volt bennünk a Trianon-trauma és revansot akartunk venni. A gyorsan előretörő Wermacht kezdeti sikerein felbuzdultunk. A későbbiekben sodródtunk az eseményekkel. Javíts ki, ha másként volt.
Gyütt Mönt
@Shikari: köszönöm a javítást, bár nem értek egyet veled. A kucs kifejezés az, hogy nem voltunk kényszerhelyzetben. Persze a belépést követően már igen! Csábítónak tűnt a könnyű konc, ráfáztunk.
csak úgy....
@Shikari: téged még mindíg a farkas flóri féle fölzárkóztatási alapból fizetnek?
aztán havi hány ezer forintér beszész itt hülyeségeket,napi 12 órában kedves munkaképes ,munkakerülö barátom?
csak úgy....
@Shikari: a hálátlan fidesz ,már réges rég adhatott vóna néked egy történészi pulpitust ,mert te kenyed és vágod a dógokat.
Gyütt Mönt
@Shikari: nyugi, érthetően írtál. Ennek ellenére állítom, hogy a Trianon által elvesztett terület és népesség volt a katalizátor, a revansvágy, a NEM,NEM, SOHA! jelszó sulykolása. Nem voltunk ellenséges ország, mint pl. Spanyolország, Svédország vagy Svájc sem.
Gyütt Mönt
@Shikari: Horthy is barát volt. Az kétségtelen, hogy a felvonulási útvonal kellett a németeknek, ez azonban nem azonos a hadiállapottal. De hát a revans az revans.
csak úgy....
@Shikari: mert nem a te eszedet használom,tibim! :) a te "eszednek", orbán után befellegzett...
Gyütt Mönt
@Shikari: Horthy jó kapcsolatot ápolt a Führerrel. Nem volt német nyomás, erre nincs semmilyen bizonyíték, persze örültek a belépésünknek. Volt viszont vágy a könnyen megszerezhető koncra, no meg a revansra. Miután ÖNKÉNT beléptünk, onnan már a sodródás volt az uralkodó. A kiugrási szándékunkról tudomást szereztek a németek, így került sor Horthy zsarolására. Látod, Sztálin tökösebb volt: amikor a németek felajánlották, hogy von Paulus tábornokért a kiadják a fogságban lévő fiát, elutasította. Azt felelte, hogy közkatonáért nem adunk tábornokot.
csak úgy....
@Shikari: te a jelenben is otthon,vagy csak a múltban? :) neked mitöl jobb,ha horthy egy álítólagos hös volt? fogadok,ha fideszék a kan bélát nyomatná 2 hétig a buksi fejedbe,akkor neked ö lenne az aktuális hösöd! :) gyagya vagy te tibi,csak éppen nem forogsz...
Eladott Ország
@durbincs: Az Echó tv megszűnt. A forradalom felfalta gyermekeit. Ne aggódj Gajdics Ottó KISZ-esből lett obersturmbannführer hetente legalább kétszer műsoron lesz, és a demokrata munkásőr Bencsik, különben elvonási tüneteid lesznek, a nyalógép Dobos Marianne tolmácsolásában. Mészárosné Kelemen Beatrix strómanné a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöklését veszi át, csak előbb leteszi az érettségit "BITOLÓGIÁBÓl." Ő lesz a román Elena ( Ceaușescu) a kémiai tudományok doktora a "cokettő" magyar kiadása.
csak úgy....
@Eladott Ország: ezt az echós tv dógot,hiába is forszírozod az agyilag megzakkant 1/2 hal kollégának! neki az volt a szellemi tápanyag...
@durbincs: erösen kurázsi mamás!
Eladott Ország
@durbincs: tegnap, 21:52 ☻ Üzenjük Brüsszelnek: ( Donald Trump és a fogorvosok támogatásával, a fidesz permanens szopásához és ánuszrózsájának nyalásához)
i.imgflip.com/3b8meq.jpg
Gyütt Mönt
@Shikari: a csehek bár német megszállás alatt voltak, mégsem sodródtak bele a háborúba. Felvonulási terület volt. Prágának náci helytartója volt (Heydrich). Nem üzentek hadat sem a Szovjetuniónak, sem az USÁ-nak, harci cselekményekben nem vettek részt. Igaz, nekik nem volt Trianonjuk. Több eszük volt, mint nekünk. Sajátos mentegetőzés minden hibánkért másokat, illetve a kényszerítő körülményeket okolni. Hallottam egy bölcs mondást: mielőtt másokban keresném a hibát, először magamat vizsgálom meg, hogy mindent megtettem-e, és ha nem találok hibát, csak azt követően fordulok mások irányába.
Csizmás Kond
Fölöslegesek az elemzések, mert azt már nem lehet visszajátszani...
Csizmás Kond
@Shikari: valahol itt kezdődtek a gyökerek...
" Máig ható viták gyökere, hogy a Tanácsköztársaság vezetésének etnikai összetétele jelentős mértékben hozzájárult az antiszemitizmus felerősödéséhez[32] a proletárdiktatúra bukása utáni évtizedekben: „A munkásmozgalmi vezetők és a baloldali intellektuelek társadalmi összetételéből adódott, hogy a zsidó származású népbiztosok és népbiztoshelyettesek aránya elérte a 60, sőt valószínűsíthetően a 70-75%-ot” – írta Romsics Ignác. Miközben a Horthy-éra alatt a munkásmozgalom említett összetételét elsősorban és éppen a Numerus Clausus, valamint más szegregatív és antiszemita törvények, rendeletek létének a kényszerítő hatása tette indokolttá, hajszolt az említett mozgalmakba intellektuel, vagy kiemelkedő tehetségű fiatal embereket."
vacsi
@Shikari: Sajnos, ez nem igaz, még akkor sem, ha ma ezt akarják bemesélni. Én gyerekkoromban sokat beszélgettem a nagyszüleimmel, mind a néggyel, ők bizony mást mondtak. Horthy mindenben kiszolgálta a németeket, a képen is látszik az az alázat, amivel Hitler előtt áll. Bár én egy másik fényképet láttam róluk, azon a felesége is rajta volt - már akkor is undorított...
Gyütt Mönt
Apám mindkét világháborút átélte, nála hitelesebbet nem tudok elképzelni sem.
vacsi
@Shikari: Édesanyám egy vidéki kisváros gimnáziumába járt, a 40-es években. Az osztály fele zsidó volt, őket kivétel nélkül elvitték, közülük egyetlen egy jött haza. Anyukáméknak soha nem volt érettségi találkozójuk, amikor erről kérdeztem, azt felelte: miről beszélnénk? Hogy kit, hogyan pusztítottak el?
Az osztály tanulói mind MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK voltak!
SystemError
@Shikari: Szakály volt, aki idegenrendészeti intézkedésnek nevezte a magyarországi zsidók egy részének deportálását Kamenyec-Podolszkijba? :) Elhiszem odavagy érte, de hiteltelen ebből a szempontból. Nem baj ott van még neked Szaniszló Ferenc. El tudom képzelni, hogy ő is isten a szemedben..:)
Clavigo
@Shikari: Jó reggelt Bugsy... Ma is pont olyan hülye vagy,mint tegnap.
vacsi
@Shikari: Hülye vagy - és gyanítom, Te is a nyilasok leszármazottja lehetsz! Akkor már értem, hogy a Te nagyszüleid miért másképp mesélték a zsidók kiírtását!
vacsi
@Shikari: A nyilasok nem "magyarok voltak", hanem a magyarok között voltak nyilasok is. Amire viszont büszke vagyok: a családomban nem volt nyilas, az én családom magyar. A nyilasok ugyanis aljas gyilkosok voltak, és Horthy tudtával írtották a zsidókat, a cigányokat, a kommunistákat, meg még ki tudja, kiket. Aljasságukról még a németek (nácik) is elismerően nyilatkoztak!
csak úgy....
@Shikari: ha te magyar lennél , akkor nem csinálnád itt naponta a gyözike showt, inkább munkára adnád a buksid...
Gyütt Mönt
@Shikari: nem helyénvaló, hogy szinte féltéglával vered a melledet, hogy te micsoda magyar vagy, mert az, hogy ide születtél, az csupán a véletlen műve, nem érdem. Azt biztosan tudjuk, hogy Horthy kormányzása alatt születtek meg a kirekesztő zsidókat törvények. Itt kezdődik a gond.
Clavigo
@Shikari: Te még románnak is hülye vagy..
Gyütt Mönt
@Shikari: nyilvánvaló, hogy a kirekesztés a világ bármely részén bűn. Többek közt az ENSz alapokmánya is hitet tesz a kirekesztés ellen. Tény, hogy az USA is igencsak késve cselekedett e téren.
csak úgy....
@Shikari: te magyar? dade,-te rühelled a munkát és ezt évek óta itt bizonyítod!
...közben játszod a történelem prof. ot a politikust a mindent tudót a gondolkodásra képtelen csalhatatlant!
SystemError
@Shikari: Tűpontosan elmeszelte a barnanyelvűt az alkotmánybíróság is.
hvg.hu/itthon/20171222_szakaly_sandor_alkotmanybirosag_zsidok_deportalasa_veritas

Ócska trógerek vagytok. Egy dologhoz ért minden nyomorék nálatok. Az anyátokat eladva hazudtak, hogy kicsit közelebb kerülhetek, ahhoz begyógyszerezett segglyukhoz!
Gyütt Mönt
@SystemError: 13:22 Kösz, erről lemaradtam.
SystemError
@Gyütt Mönt: Shikari is tudja, csak csipőből hazudik, ebből él:)
CsipkeRózsa
@Shikari: 12:21
"Csak a leghangosabbaknak."

Nem mindenki beszél.

11:47 "
"Sőt a zsidók koszorút vittek a kenderesi újratemetésére! :-)"

Ez sem igaz, egyetlen egy ember vitt koszorút, aki ráadásul nem is Magyarországon élt. Ezt már többször megbeszéltük.
SystemError
@Shikari: Most kezded a fos troll műsorodat, mert hazudtál?..:) ebben a témában befürödtél, húzzál máshol nyald fel a padlót a munkáltatód után! Ott ahol még nem égtél be:)))))
SystemError
@Shikari: Ez ilyen csalódott tróger náci műsort?..:)
CsipkeRózsa
@Shikari: A temetési történetről megírt cikket már többször idéztem a vitákban, egyetlen ember hálálkodott, aki egy személyben volt ott, a saját nevében írta.

13:29
Többször hangsúlyoztam, senki nem köszönheti az életét Horthynak. Ha le tudta állítani az utaztatást, akkor az elvitelek kezdetét is meg tudta volna akadályozni, ha meg lett volna az akarata. Egyébként, nem az a normális, hogy aki megszületett, az élhet is, miért kell azt egy vezető felé megköszönnie, hogy él? Nem az a természetes, hogy él?
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem egyetlen zsidó törvény volt, amit még más országokhoz is hasonlítgatsz.

Egy ki olvasnivaló, ha van hozzá kedved, röviden:

"Horthy-rendszer: 24 év, 22 zsidótörvény"

www.atv.hu/belfold/20140215-24-ev-22-zsidotorveny
CsipkeRózsa
@Shikari: Ha már Koszorús Ferenc, aki hőstettét nem Horthyval együtt végezte, inkább ellene:

"Baky László által szervezett csendőrpuccs meghiúsítása, amelynek célja Horthy Miklós megbuktatása, eredménye pedig 250 ezer magyar-zsidó polgár megmentése volt."

hu.wikipedia.org/wiki/Koszor%C3%BAs_Ferenc
CsipkeRózsa
@Shikari: Ezek szerint nem olvastad el a zsidó törvényeket, és nem láttad azt sem, hogy Koszorús Horthy ellen cselekedett.

Ha zsidó lennél, akkor most hálálkodhatnál, kár, hogy "kevesen lennél".
csak úgy....
azt nem értem,hogy miért köll vitatkoznotok egy kreténnel ? @Shikari: mindenkinél mindet jobban tud,sajnos bides neki a munka és ezért fölcsapott vitéz fideszesnek!
CsipkeRózsa
@csak úgy...: Muszáj válaszolnunk, ha van idő rá, nehogy a hsz-t olvasók elhiggyék a téves állításokat.
CsipkeRózsa
@Shikari: A mondatod befejező része lemaradt, : a halálba.
Gyütt Mönt
@Shikari: 12:21 Tipikus példa vagy arra, hogy azzal mentegetjük a bűneinket, hogy mások is ezt csinálták. (USA)
csak úgy....
@Shikari: és ezt neked a cigány öregapád mesélte,tekenö vájás közben...
csak úgy....
@CsipkeRózsa: nem mindenki shikari,hogy mindennek és mindenkinek bedöljön...
CsipkeRózsa
@Shikari: Mindenki mást szeret, nem vagyunk egyformák.
csak úgy....
@Shikari: már most kéne intézkedned,hogy majd a hanvaidat egy horthy emlékmü köré szórják,ha arra kerül a sor...
nem ám egy volt kisztitkár vagy mszmp-s mellé kerülsz!
Gyütt Mönt
@Shikari: szembe mész a fijjugg korábbi kijelentésével, miszerint mi toleráns és befogadó ország vagyunk. Te meg azzal jössz, hogy az összes külföldit kidobnád. De hiszen vagy 20.000 már lerakta a letelepedési kötvényért a lóvét, most pedog fizetjük nekik vissza kamatostól. Döntened kéne, hogy a fijjugg mikori álláspontjával egyezel.
csak úgy....
@Gyütt Mönt: na nem akarom védeni a @Shikari: kolléga értelmét még (jogosan) lehurrognának de marha nehéz dóguk van a szerencsétlen fideszeseknek, ezzel a szélkokas focialistával...
mi lesz abból ha ezeknek egyszer ,nagy sokára kinyílik a szemük ?
Gyütt Mönt
@csak úgy...: ugyan, az semmi! Vajon mi lesz durbinccsal ha lehullik a rohadt narancs?! A süllyedő hajóról is a patkányok menekülnek először.
Gyütt Mönt
@Shikari: értelek. Igazat adok abban, hogy ne illegálisan jöjje be ide.
jesz
@Shikari: hát honnan tudnám...még csak 73 vagyok, nem söpörtem a lova után a citromot...
kokopelli
@CsipkeRózsa: Amennyiben az unoka beszél nyíltan a dologról,úgy nem hiszem,hogy a "Horthy-drukkereknek"
joguk van a történéseket a saját pofájukra alakítani! Rendben,hogy a lóvé csábít,de hagyják a családra! Nem kell
leértékelni egy ellentengernagy szellemi nívóját! A családja tudja hogy mit csinált a vén bűnöző,oszt annyi!A kivül-
állók meg vállalják el a "nazi" beállítottságukat!
SystemError
@Shikari: Nagyon nyomin viseled, ha bebuksz.:) Kisfaszú majomparádé :) Persze megszoktad, hogy a végletekig hazudozhatsz visszaélve, azzal, hogy a legtöbb ember itt valódi usernek kezel..
kokopelli
@SystemError: Valamilyen hasonlóság van közte és az olyan német kommentelők között,akik (mégcsak nem is
németek) de A.Hitlert magyarázzák,ill. mentegetik! A körülmények és az első V.H a hibásak,ill. annak igazságtalan
befejezés utáni feltételei stb..stb.!..na meg az ellenség állandóan visszalőtt!! A "Holokaust" a győztesek kitalációja!
(a volt már meghalt apósom szerint is!) T,k,nem szabadna vitatkozni az "olyanokkal"!
csak úgy....
@kokopelli: erröl van szó! nincs az a történész,aki "istvánkánál" jobban ismerhette az öregapját !
kokopelli
@csak úgy...: ...én mindíg azt hittem,hogy Bpesten volt akár még "zsidó getto" is! Csak nem egy szanató-
riumot jelent az? Eichmann a "Német Utazási Irodának" volt a vezetője? Kik is toborozták a túristákat az Eich-
mann vasútra?Akár jegy nélkül is felsegítették a családokat a vonatra!? Miért is nem volt "retour-jegy"?)
Később azt mondta az Eichmann egy zsűri előtt,hogy a magyarok voltak a legjobb segítők az ő pályáján!! Nem
semmi egy olyan kis volt ázsiai néptől,ami mégcsak nem is tartozik az "aria" fajhoz min pl. a germánok !!- mondta
a teljesen aria germán! (pedig mégcsak nem is tudott énekelni az a buta "aria"!)
Rockxy
"Horthy Miklós egyértelműen felelős "
hát nemarrúl vót szó eredetileg, hogy a múltat vékképp eltörölni?
oszt legyen má vége enneka baromságnakis!
SystemError
@Shikari: Akkor a zsidók deportálását idegenrendészeti ügynek beállító Szakály Sándorod nem vesztett az Alkotmánybíróságon?
SystemError
@kokopelli: 18:49 Ennek nincsenek elvei ..."eladja" itt, ami a napi központi propaganda, de mint tudjuk abban sincsenek elvek már régóta.. Én egy ilyen lelkületű kis majmot látok csak benne:
www.youtube.com/watch?v=sUSN7fqVBio :)
csak úgy....
@Shikari: dade-dade...,te szóra sem érdemes!
csak úgy....
@Clavigo: míg tart a fidesz adta kannás..
Rockxy
a horti miatt hagyta ottan Katinka a tesupot, szégyen.
dea zorbánis a horti miatt engette be a konora virust a zországba.
a putyintis a horti miatt embargózzák.
hadházinak horti miatt van a lófasza napirenden, ráadásul fehér.
nagykár, hogy a lovon nemvót duda.
a tüzijátékotis a horti miatt fújták le.
a multikatis a horti engette be az oszágba.
a horti ojjan mohó, hogy a zorbánnak má teret se hagy, legföjjebb tán a moszkvatér még szóbajöhet.
a hotrti mostis ottül a parla mentébe, nemis tudhattyúk, hogy a nemtom kik eszt hogy engedhettethetik megneki.
SystemError
@durbincs: Ha a propiban kigyomlálták a szexhirdetős spam felhasználókat, akkor te hogyan maradtál meg? :)
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, szép dolog a bánya iránti nosztalgiád. De nem az eszedért szeretünk.
SystemError
Azért sokba van a fidessnek horthy. Ennyi troll munkaórát kifizetni erre...
Gyütt Mönt
@durbincs: sosem hittem, hogy ilyen taplók is léteznek.
vacsi
@Shikari: Szívesen, kisfiam!
Idióta!
CsipkeRózsa
@Shikari: A nem magyar állampolgárokat sem lehet a biztos halálba küldeni. Persze, sokkal több magyar állampolgárt is a halálba küldtek, vagy a nyilasok működtek közre.
Nincs mit védeni ezen.
vacsi
@Shikari: Most nem érek rá válaszolni, de nem marad el...
CsipkeRózsa
@Shikari: Remélem, ismered is a megmentett embereket, vagy csak úgy mondogatod?

Ezzel a felfogással minden ember megköszönheti a kormányának, hogy életben maradhatott, mert az volna a természetes, hogy kinyírják őket. Te be is tartod a hálálkodást kormányod felé.
Sámannus
@Shikari: Szarkupacot épít a zsírdisznó aki a szeméthegyre akar mesevárat építeni, de csak nő az a kupac alatta. Evvan!
Szardolog, de a békát le kell nyelni.
CsipkeRózsa
@Shikari: Most már tényleg hagyd abba a folytonos hálaadási kötelességet, többet az ilyen felvetésedre nem válaszolok. Szerinted, pl.: ha egy családban megmarad a kiskorú gyerek, az egész családját kiírtották úgy, hogy még a születési adatait sem tudja, miért kellene hálálkodnia?
Rockxy
a horti?
az ojan mértékben felelős, mint a majka meg a kálmánolga együttvéve csokorba.
az tutifiksz!
sőt, má majdnem krucifiksz!
csak úgy....
@Shikari: "Gondold meg miket beszélsz! " ...ezt tanácsolom én is neked,már évek óta..
gyugyu vagy te tibi,csak éppen nem forogsz! jut eszembe! az ifju gárdista egyengöncöd tartja még magát a naftalinban? elég szar anyag vót...,min a belevalók!
különben ne dícsérgesd az öreget, lassan forogni fog a sírjában...
SystemError
"Horthy Miklós egyértelműen felelős volt a fehérterrorért és a zsidók deportálásért is"
CsipkeRózsa
@Shikari: A németekhez a magyarok szállították ki a kirekesztett embereket a halálba, méghozzá nagy szorgalommal! Horthy nem Magyarországon élt?
CsipkeRózsa
@Shikari: Persze, tízezrek, ne mosdasd Horthyt!

Horthy téma befejezve, ne fokozd még jobban az ő nagyságát!
csak úgy....
@CsipkeRózsa: shikari akkoriban még nagyon kicsi volt,nem emlékezhet mindenre...
abban biztos vagyok,hogy egy kiválló táborparancsnok lett volna belöle a 40 es években,aki gondolkodás nélkül ,fölsöbb utasításra,örömmel és büszkén végzi az aljas munkát..
CsipkeRózsa
@Shikari: Kezeld úgy.

Kihagytam még a csendőrök említését, mint felelős személyeket, most ezt is pótolom.
Sámannus
@Shikari: Az nyelje akinek tetszik ez a trutymó.
CsipkeRózsa
@Shikari: Meg is kapják az utókor tiszteletét, pl.: Szakály Sándor történész még az íróasztalán is egy csendőr szobrocskát tart.

Tiszteld őket.
CsipkeRózsa
@Shikari: Szépen beszélsz, hátha híveket szerzel az őket tisztelők táborába.
kokopelli
A mi szüleink mesélték ,hogy a magyar názik a horogkereszt (Hakenkreutz) helyett a nyilas-
keresztet (Pfeilkreuz) választották! Az talán az jobban ált a pofájukhoz?! Csupa ártatlan kisdobosok!?
Gyütt Mönt
Gazsi, a cigányprímás 47-ben elhatározza, hogy belép a Rákosi vezette MDP-be, hátha jobbra fordul a sorsa. Behívják beszélgetésre, kint izgatottan várja a család. Gazsi lógó orral jön ki. Kérdik, mi történt.
- Azért nem vettek fel, mert annak idején a nyilasoknak húztam.
- Miért nem tagadtad le?
- Nem lehetett. Ugyanazok ültek az asztal mögött.
SystemError
"Horthy Miklós egyértelműen felelős volt a fehérterrorért és a zsidók deportálásért is"
SystemError
@Szeparepa2: Napi 20-30 értesítést csinálsz nekem...de a szent ügy érdekében csináld csak! :)
SystemError
Ungváry Krisztián: "Horthy Miklós egyértelműen felelős volt a fehérterrorért és a zsidók deportálásért is"
CsipkeRózsa
@Shikari: Most találtam egy neked való cikket, a "nem magyar állampolgárokkal" kapcsolatban:

"77 ÉVE TÖRTÉNT A KAMENYEC-PODOLSZKIJI TÖMEGMÉSZÁRLÁS"

akibic.hu/2018/08/28/77-eve-tortent-a-kamenyec-podolszkiji-tomegmeszarlas/
szegfue
@Szeparepa2: Azért is!
Ungváry Krisztián: "Horthy Miklós egyértelműen felelős volt a fehérterrorért és a zsidók deportálásért is"
csak úgy....
@Shikari: hurrá! ma shikari oktatáson volt! érzitek a külömbséget?
advocat
@Shikari: Azért Horhy unokának is van véleménye. Ha elolvasnád. Persze egy kicsit másképp látja, de ő alig élt itt. Másoknak. A vitéz kis "v"-vel írandó, mint herceg, király, stb. A címek használatát még az 1947. évi IV. törvény tiltja (mint az osztrákoknál is).
SystemError
@Durbincs: Irj valamit ide, hogy legyen egy kis hasznod is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.