Magyarország azt szeretné, hogy fair uniós újraindítási csomag álljon össze, meg kell fosztani a diszkriminatív elemektől a jelenlegi javaslatot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a csehországi Lednicében.

Orbán: "a pénzt először meg kell keresni és utána kell elkölteni"
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel és Igor Matovic szlovák miniszterelnök (b-j) a visegrádi országok (V4) kormányfői csúcstalálkozóján a csehországi Lednicében 2020. június 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A cseh kisvárosban a visegrádi csoport (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei egyeztettek az EU helyreállítási alapjáról, a következő többéves uniós költségvetésről, a határnyitásokról, a turizmusról és a migrációról.

A kormányfők közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor kiemelte: Magyarország alapvetően pozitívan viszonyul a javaslathoz a helyreállítási alapról, de még sokat kell dolgozni rajta, el kell távolítani belőle az abszurd elemeket.

Morális problémát jelent, hogy összességében a gazdag országok több pénzt kapnának, mint a szegényebbek, ez nem maradhat így

- jelentette ki.

Úgy vélte, emellett rugalmas felhasználásra van szükség, hiszen másra kell a pénz az egyes országokban. Továbbá le kell mondani a rebate-ek (visszatérítések) rendszeréről, ezt a speciális összeget Nagy-Britannia kapta, de az ország kilépett az unióból – magyarázta.

Orbán Viktor kifejtette: az európai gazdaság újraindítását illetően az egész ötlet, amelyet új generációnak neveznek, filozófiailag nagyon messze áll attól, amit a magyarok gondolnak a világról, szerintük ugyanis

"a pénzt először meg kell keresni és utána kell elkölteni".

Ha valaki megfordítja a sorrendet, vagyis "hitelt akar, azt akarja elkölteni, és utána akar érte megdolgozni", annak a kockázatát mindenki viselje saját maga – tette hozzá.

Azt mondta, ugyanakkor megértik, hogy az EU más megközelítést alkalmaz, értik a szándékot, amely a javaslat mögött van, rendkívüli helyzetben rendkívüli megoldásra van szükség.

Megjegyezte: Portugália hasonló méretű és fejlettségű ország, mint Magyarország, de Magyarország 30 százalékkal kevesebbet kapna, és "ez biztos nincs így jól". De ha sikerül az anomáliákat kiküszöbölni, lehet támogatni a javaslatot – fűzte hozzá.

Kitért rá: a visegrádi miniszterelnökök négy sikeres ország vezetői a koronavírus-járvány elleni védekezés szempontjából, hiszen európai összevetésben kiemelkedően sikeresen védekeztek,

megmentettek sok tízezer életet, és most arról beszéltek, hogyan menthetnek meg sok százezer munkahelyet.

Nyilatkozatot adtak ki, amelyet Magyarország teljes mértékben támogat, ebben minden benne van, ami "nekünk fontos" és demonstrálja a V4 egységét – vélekedett.

Kérdésre közölte: az újraindítási csomag kijavítása egyszerű, ha a gazdag országok belátják, hogy Nagy-Britannia kilépésével a rebate-ek rendszere erkölcsileg nem tartható meg, és ezt az összeget tisztességesen szétosztják a tagállamok között. Hozzátette:

"nem akarunk elvenni semmit" a déli országoktól, de az lehetetlen, hogy "a nálunk gazdagabb" országok több támogatást kapjanak.

Úgy látja, a rebate-ekről le kell mondani, "az egy másik korszakhoz tartozott".

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a soron következő uniós tanácskozás időpontját óvatosan kell megválasztani, kellő előkészítés szükséges, mert ha ott nem tudnak megegyezni, az nagyon negatív üzenet lesz a pénzpiacoknak és Európának. Ezért összehívni a következő tanácskozást csak akkor szabad, ha már közel vannak a megállapodáshoz, így későbbi időpontra lehet szükség – közölte.

Ugyancsak kérdésre Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a nemzeti konzultációt azért indították el, mert két dologban vár a kormány támogatást. Az egyik, hogy fel kell készülni a koronavírus-járvány második hullámára, és a konzultáció arról szól, hogy milyen eszközöknek kell majd akkor elsőbbséget adni – mutatott rá. Hozzáfűzte: most is jó eredményeket értek el, de a második hullámban még sokkal jobbakat tudnak, ha a konzultációt végigviszik.

Kifejtette: a másik téma a gazdaság újraindítása, és mivel Magyarországon nem segélyalapú, hanem munkaalapú társadalmat építenek, a munkahelyeket meg kell védeni, ennek eszközeiről is szól a konzultáció.

A kormányfő szerint

a 2020-as év gazdasági problémáit 2021-ben kell megoldani, és a magyar gazdaság sikere azon múlik, hogy a kormány mennyire jó gazdaságvédelmi és munkahelyvédelmi politikát csinál. Ezért indokolt, hogy a konzultációban gazdasági kérdéseket is feltegyenek

- vélte.

Hangsúlyozta: "biztatást és megerősítést" vár a konzultáció eredményeként.

Orbán Viktor megjegyezte: "jó volt újra barátokkal találkozni", és pénteken Budapesten a szlovák miniszterelnökkel folytatják a most megkezdett megbeszéléseket. A kormányfő szlovák kollégájának együttérzését fejezte ki a ruttkai támadás miatt.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Orbán olyan, mint a koldus, aki folyton szidja az adakozót.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Teljesen igaza van Orbánnak !
Mit kaptunk eddig a Unijótól?
CsipkeRózsa
Orbán olyan, mint a koldus, aki folyton szidja az adakozót.
kereső
"a pénzt először meg kell keresni és utána kell elkölteni".

Ha valaki megfordítja a sorrendet, vagyis "hitelt akar, azt akarja elkölteni, és utána akar érte megdolgozni", annak a kockázatát mindenki viselje saját maga – tette hozzá."- na akkor mi is a helyzet a paks2 , és kinai vasúti hitellel, meg a kötvényekkkel orbán úr???
Sámannus
Lassan a böllér a hajnali szürkületben összetéveszti a röfivel. Olyan pohos, hogy már a gombok is lerepülnek a zakójáról.
Szerintem má a tükörben sem látja a farkát, mer rá lóg a hasa.
kissé felnőttem
megkerested te is aligha , de költekezésed a csillagos egekig ér.
szép új világ
Nem úgy akarta mondani, hogy először el kell lopni és utána lehet elkölteni?
SystemError
Miről beszél ez a patkány. Még a lopott pénzt is előre elköltik...
Clavigo
Vazzzze,,,ez mindjárt " lebabázik "...
lampa laz
Ebben igazad van b+, mert te folyton azt keresed, h honnan tudod ellopni.
simmering73
A cím egész pontosan:
Orbán: "a pénzt először meg kell keresni és utána kell ellopni".
Béla333
Első a harácsolás, a lopás, aztán mehet a dőzsölés!
Értjük mi...
Clavigo
Elképzeltem,,,hogy ez a megélhetési Szutyok pénzt keres...
vitriol
orbánék megkeresték, megtalálták, már költik is!
kereső
@fergeteg: Mit kaptunk eddig az Ujinótól? A helyesen feltett kérdés- mennyit kaptun k eddig az Eu-tól? Egészen pontosan 11.000 milliárd forintot 2010-2018 között. Te sem látod, hogy hova lett, és mi lett vele?Nagy része elveszitette köz jellegét- és ebből lett tiborcz i. nagykorú magyar állampolgár 33 évesen, 33 milliárd boldog tulajdonosa.És ő csak egyik, a kisebbik.
Qqberci
"a pénzt először meg kell keresni"

Keresem, keresem, de valaki folyton kilopja a zsebemből...
Qqberci
"hitelt akar, azt akarja elkölteni, és utána akar érte megdolgozni"

Nyilván ezért nyomatja a magyar qrmány a kedvezményes hiteleket...
evacica
Bizony bizony, hogy aztán el tudjuk lopni! Ez a jelszó, mi meg csak nézzük! Ja meg megkeressük amit mások ellopnak!
Giovanni Alba
@fergeteg: De mit adtak nekünk a rómaiak? (a Brian élete c. halhatatlan remekműből)
Nessy
"Rugalmas felhasználás"! Magyarra fordítva: mindenre lesz "költve" a pénz, csak nem arra amire az Unió szánta! Nálunk per pillanat a "gazdaság" Mészáros, Garancsi, Tiborcz, reklám és propagandaminisztérium!
verőce21
Most senki nem posztol, hogy Orbán csak diktárokkal találkozik? :)
tudode
Még a koldus sem piszkít bele abba a tányérba, amelyből miután kikupálódik egy fatornyos falu gyermeke, aki a Soros ösztöndíj óta csupán a szájkaratéból él népes családjával olyan szinten, mint ÓSZERES, amelyet már II. Erzsébet királynő is megirigyelhetne!
.
Számtalanszor szemtől szembe az EP-ben felvilágosították, hogy nem Magyarország, csupán egy párt élheetlen vezetője:
.
Mint pl.
.
--- Kedves Orbán miniszterelnök úr...
.
www.youtube.com/watch?v=yEvedNhLysw
--------------------------
.
--- Guy Verhofstadt-Hungary in the European Union
.
www.youtube.com/watch?v=FmWVHq75hn0
------------------------------------
.
Legutóbb már nem is tett eleget az EP meghívásának, hanem a deKÁZÓT delegálta volna maga helyett!!!
Kapanyél
Nemtom a Gulágon van é a fotográfus, aki ezt a képet alkotta!? Most vagy nagyon teletömték párnával, hogy ne verje pofán a lengőajtó, vagy kurva kövér lett!
szegfue
@Sámannus: 17:20 Nekem is az jutott eszembe, hogy lassan már könnyebb átugrani, mint megkerülni:) Bár arról, hogy alacsony, nem tehet...
Nessy
@evacica: Meg kell keresni egy jó "barátot", elnyerni kiírás nélkül is közbeszerzéseket, amit aztán duplán túl lehet árazni! És jöhetnek a több milliárdos osztalékok, meg a ráadás!
szegfue
@Kapanyél: De lehet, hogy fuj a szél és kissé szétnyilik a zakója, ezért látszik oldalról ugy, mintha dagi lenne:)
szegfue
@Kapanyél: Hahaha! Mi lobogjon, hiszen az már egyre kevesebb... forditott arányban van a "pocijával":)))
csak úgy....
viktor és az aranyköpései! :)
"Morális problémát jelent, hogy összességében a gazdag országok több pénzt kapnának, mint a szegényebbek, ez nem maradhat így"
orbán és a morál! egy bübörgö ország ,európa húzó ereje államföje ,leszegényezi az országát!?
és a dübörgö folyt.köv. : "nem akarunk elvenni semmit" a déli országoktól, de az lehetetlen, hogy "a nálunk gazdagabb" országok több támogatást kapjanak."
és a kedvencem! "a pénzt először meg kell keresni és utána kell elkölteni".
beszarás ez a viktor!
csak úgy....
"a pénzt először meg kell keresni és utána kell elkölteni"...,mert paks II nem hitelböl és a budapest -belgrád közöttire már megkerestétek !
viktor! te csak a balsors lehetsz ,aki régen tép ...
justhpeter
Nem is értem Orbán miért nem kapta még meg a közgazdasági Nobel díjat. Hiszem ezt az egyszerű közgazdasági kérdést már régen megoldotta. Megkereste a pénzt - lásd magánnyugdíjpénztár - és elköltötte, ahogy mifelénk mondják ellopta. Előre megfontolt szándékkal, aljas indokból és bűnszövetségben - lásd az akkori parlamenti bátor embereit, akik megszavazták.
És ezt az egyszerű tételt a hülye nyugatiak még ma sem alkalmazzák. Nem csoda, hogy lassan mennek a levesbe. Pedig az ötlet sokat ér és ha Polt Pot fellapozza az asztalán a Btk-t, a minősített tényeket figyelembe véve azt is meg tudja mondani, hogy ez fegyházi években számolva mennyit ér.
csak úgy....
@justhpeter: föl köll terjeszteni a béke és a közgazdasági nóbelra!-persze, szerintem elöbb kapna oszkárt a szinészi alakításaiért!
rokker33
O1Geci először ellopja azt a pénzt amit el kellene költeni.Kapunk támogatást az uniótól nem is keveset és először Orbán puhos gecin és Mé'szaros Pénztáros Lölőn keresztül jut el azokhoz akiknek szükségük lenne rá, de akkor már 80% levan nyúva!!Ez Magyarországon
1990-2020 csak gengszter váltás volt !!
Sámannus
@szegfue: Szerintem má nem is látja hová huggyozik, ha állva csinyája. Lehet hogy a bocskorába, mert a pocak eltakarja a retyót. DDD
namihami
@Sámannus: Szerinted kinek a pelusai eldobálása miatt tartott a Százlábúnak olyan sokáig a horvát autópályán eltöltött kényszerű utazás? És az a rengeteg kényszermegállás, amit bepelenkázásokkal töltöttek, se véletlen.
Sámannus
Gyerekek ez a fószer mindig az ellenkezőjét hazudja, mint amit csinyá. Aki kicsit is figyel leordít róluk a turpisság. Má el kajabálták egy párszor. Legutóbb amikor azt magyarázták miért nem adott az unió támogatást. Annak az volt az egszerű magyarázata, hogy ők azt a pénzt amit az unió ígért előre elköltötték. Ako már hiába mondták, hogy költsék a pandémiára, már akkorra szétlopták, teljesen törvényesen. Mindenki aki itt be van szervezve, a már "megkeresett pénzt elsüllyeszti mielőtt megkapná. Ezt úgy hívják előfinanszírozás. Mese még az a húsz százalék is amit Lölő vissza ad. A maffia amit megszerez SOHA nem adja vissza. A bukta ott van, ha ezt valaki lenyomozza és véletlenül nem fizetik le.
Nessy
@csak úgy...: Sőt az orvosi Nobel is jár neki! Mert szerinte a második járványhullám ellen a népnemzeti konzultáció "végigvitele" az ellenszer!
Sok lökött tudós, meg vakcina után kutat!
Eddig elég volt minden bajra a Tízparancsolat, most már milliárdokért népnemzeti konzultáció az igazi ellenszer. Hülyeség ellen is vajon?
csak úgy....
@Nessy:söt! :) ír ,olvas,beszél...,kész fönyeremény! én értelek de míg léteznek a cinikus pegerók a tökfilkó shikarik,a hazafiasan gyagyás csizmás kotondok és naponta 21Xvergödszkék...,addíg orbánnak mindenben igaza van, még akkor is ha nincs és sosem vót..
Nessy
@csak úgy...: Bukfenc mindent tud! (Csinn Bumm cirkusz!)
Borsodi
A pénznek meg kell keresni a módját,hogy lehet megszerezni munka nélkül,és nyomtalanul el tüntetni.
Gauntlet
Így nem marad tartalék vész esetére! Közgazdász zseni 2020 !
Joker
A fiatalokra idebent pedig nyomatja rá a hiteleket csőstől ,arról nem is beszélve a maaarha 98-02 között engedélyezte a deviza alapú hitelek folyósítását . Ezzel az intézkedéssel több 10 ezert Magyart adósított el ezreket tett hajláktalanná.
Akkor nem szólalt meg a dög hogy mindenki vállalja saját maga a kockázatot mert bármikor beüthet 1 csúf crack , mint ahogy most is és 2008 ban is történt . Na erre szavaztatok ! Gratulálok ! Legközelebb óvatosabban a tollakkal . .-(((((((((((
human
Obán minden pillanatban mást mond, mint amit tesz.
Jozefina
Az EU elég idióta, ha nem látja mit csinál és ire költi a pénzt!!! Az Eu helyében orbánt megkerülve kellene pénzt osztogatni a megfelelő helyekre közvetlenül!!!
kereső
@Nessy: tegnap 19:14, Simicska átlagban 500 milliárdba fájt nekünk évente. Azóta szaporodott a banda a felsoroltakkal-és ez most már igy 2000 milliárd /év akit +-ban eltartunk.Komolyan mondom, az a csoda, hogy még van ez az ország- hiszen ebben nincsenek benne a többi potya leső- a sport, az egyházak a nemzettestvérek. Meddig birja vajon a "fejős tehénke?"
kokopelli
"A pénzt először meg kell keresni..."-mondja a nagy eszme!...de ne a mások zsebébe keresse !Azt már
megadóztatta a "fiskus" ! A fiskustól meg a Lölő-höz és a csókosokhoz vándorol! ! nem is nagyon kell keresni!
ómió
Sőt! Még részletletagadás se lesz!
Yoda69
Ez eleg hiteltelenul hangzik egy olyan ficere szajabol, aki meg eleteben nem kereset penzt becsuletesen.
Eladott Ország
Orbán: "Nincs ingyen pénz."
scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/98164682_165779854973856_4005455563600166912_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=JfVrL5f_KXIAX_V5REk&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=88f625021d58d93d76bcf89d24e86019&oe=5EF5F295
scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/98205378_165574004994441_8724331763733626880_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ArumZ01tG50AX-aIHb7&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=84bf4cdb03650f9615324245434da9cb&oe=5EF81DE3
Orbán Viktor soha nem volt, nem van és nem lesz vagyonos ember, a veje nem közszereplő, csupán a közpénzből hasít, a szomszéd gázszerelő – aki köztudottan okosabb mint Zuckerberg – teljesen magánember, a karaktergyilkosságokban élen járó portáloknak nincs közük a Fideszhez. Ebből is világosan látszik, hogy Magyarország legalább 120 százalékban jogállam, tehát akkor sem történne semmi, ha jogállamisághoz kötnék az uniós támogatások kifizetését. Arról nem beszélve, hogy az a pénz nekünk jár, jussunk, de igazából nincs is rá szükségünk, hiszen mindenkit leköröztünk már a fejlődésben. Sőtpláne mi vagyunk Európa motorja, a demokrácia és a jogállamiság bölcsője. Ha innen nézzük, valójában mi tartjuk el az Európai Uniót. A jogállam én vagyok, mondá Orbán Viktor és ebben mindenki egyetért vele. Deutsch Tamás is. De azért harcol, mert harcolni kell, mert meg kell védeni az Uniót önmagától. Hamarosan be is következik az elkerülhetetlen. Az Európai Néppárt Orbán utasításai szerint megváltozik és sírva könyörögnek a Fidesznek, foglalná el a trónt Orbán a Néppártban is, az Unió élén is. Az uniós ügyészséget betiltják, az Unió költségvetését leteszik Matolcsy György hozzáértő kezébe, ezentúl Orbán hozza a törvényeket, a Századvég megszakérti, a Magyar Csecsemőt Minden Családba nevű civil szervezet pedig helyesli. Az Unió polgárainak csak hátra kell dőlniük és élvezniük kell a jólétet és biztonságot. Pont úgy, ahogy mi is tesszük itt, a csirkeháló túloldalán.
kissé felnőttem
@Eladott Ország: meg ugye mi jőttünk leg keletebbről ez ujabb lózung és még itt vagyunk meddig? hisz sűvit az elszegényedés. Csak a vak nem látja.Lassan se orvos se ápoló,csak gumibotosok az iskolákban. Na ki akar még eztán is itt maradni hát ... A Szózat meg a Himnusz már kevés.abból aligha élnénk hetekig hónapokig.
kissé felnőttem
na megkeresték a pénzt ??? hogy irodabutorra,tűzijátékra na hát meg konzultációra, de szorgalmasak az urak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.