Változékony időjárás várató, gyakori záporokkal.Marad a szeszélyes időjárás – ezeken az országrészeken számíthatunk durva zivatarokra

Pénteken a délnyugati harmadban fátyolfelhők szűrik a napsütést, néhol képződnek csak gomolyok. Ezzel szemben az ország többi részén a több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.

Éjszaka csökken majd a felhőzet, de főleg a Dunától keletre maradhatnak felhősebb körzetek is, így ott továbbra is lehet csapadék.

Szombaton a többórás napsütés mellett kevés fátyol- és sok gomolyfelhő várható. Sokfelé számíthatunk záporra, zivatarra, amelyek között egy-egy hevesebb is lehet. A délnyugati vidékeken némileg kisebb a záporeső esélye.

Pénteken a nyugatias, az Észak-Alföldön az északkeleti szél élénkül meg, éjszaka, illetve szombaton jobbára mérsékelt marad a légáramlás. Az intenzívebb zivatarokat helyenként viharos erejű széllökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 31 fok között valószínű.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.