A tűzíjáték árát még nem tudni, az nem fért bele a 6,5 milliárdos keretbe.

A 24.hu cikke szerint a kormány augusztus 20. kapcsán háromnapos Szent István-ünnepet akar rendezni, mintegy hagyományteremtő céllal. 

Többet költ a kormány az augusztus 20-ai ünnepségsorozatra, mint amennyit a Lánchídra ad

Fotó: pixabay.com CCO

A rendezvényre nettó 6,575 milliárd forint fog elmenni a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) és a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. által megkötött szerződés szerint, de ebben az összegben nincs benne a tűzijáték ára, ott még csak ajánlattételi szakaszban van a közbeszerzés. 

"A mostani megbízás (Rendezvényszervezési és komplex kommunikációs ügynökségi feladatok ellátása a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt. részére a Szent István Napi ünnepségsorozat kapcsán) értékének 70 százalékát, tehát nettó 4,6 milliárd forintot az NKH köteles kimeríteni, a fennmaradó 30 százaléka opciós. Hogy a hatalmas összegből pontosan hol és milyen rendezvényeket szerveznek, a szerződés törzsszövegéből nem derül ki.

A nyertes az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt. A feladat annak a 30 milliárd forintos rendezvényszervezési keretmegállapodásnak a része, amelyet a Rogán Antal tárcája alatt működő kommunikációs hivataltól nyert el a műsorszóró tavaly nyáron. Alvállalkozónak a cég akkor a tízmilliárdos állami kommunikációs megbízásokat elnyerő Balásy Gyula cégeit, illetve a Fidesz kedvenc őrző-védőjeként ismert Valtont vonta be."

- olvasható a cikkben.

Mint ismert, több petíció is fut jelenleg, amely szerint nem tűzijátékra kellene költeni a járványhelyzet miatt megroppant gazdasági helyzetben, hanem valami értelmes dologra. 

Az egyik ilyen lehet a Lánchíd, amelynek felújítására 6 milliárdot ad a kormány, de ez már Tarlós István idején sejthető volt, hogy nem lesz elég a rekonstrukcióra (a főváros 17,3 milliárdot tud beletenni a Lánchíd és a Váralagút renoválásába). A cikk szerint Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester is jelezte ezt hivatalba lépése után nem sokkal, és úgy számolt, hogy az alagút nélkül tartható lenne a terv. Ehhez viszont kell a kormány hozzájárulása, de ők még mindig nem változtattak azon a feltételen, hogy az alagúttal együtt újuljon meg a Lánchíd (ekkor adják ki a 6 milliárdos támogatást, viszont a két felújításra együtt nem elég a pénz). 

Karácsony a cikk szerint néhány napja úgy fogalmazott, hogy a Lánchidat Budapest fel fogja újítani, mégha beleroskad is, ami amúgy eléggé valószínű, lévén hogy a kormány annyit akar elvonni a fővárostól, amennyiből évente fel lehetne újítani a Lánchidat.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Augusztus 20-a az ALKOTMÁNY ünnepe, de vajon mit ünnepel Magyarország,
amikor évek óta nincs is Alkotmányunk, csak tákolmányunk...De jó alkalom arra,
hogy ezt a hatalmas pénzt méhszaros lölőke zsebreb@ssza !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Lánchídból nem lehet lopni..ez ilyen egyszerű
Rockxy
"a kormány kényszerpályán van." (Horn Gyula, 1994-ben)
és még mindig!
Csizmás Kond
@Nessy: Ezek a viták csak feszültségkeltésre jók. Egy hidat nem úgy javítanak fel hogy tessék itt van hatmilliárd és a többit gazdálkodd ki, hanem felmérik a költségeket...
A pénz pedig megvan, ugyanis ha már Tarlós idejében is napirenden volt a javítás akkor azt is megtárgyalták, hogy a költségvetésből mennyit szánnak rá. Az elvonások bár megrövidítik a bevételt nem föltétlen a hídjavítást korlátozzák, ugyanis ami sürgősebb azt kell előre megtenni ...persze attól még a kakát lehet egymásra kenni de az nem javít a híd állapotán.
...és a büntetésről...te előre láttad a vírus okozta káoszt ?
Gyütt Mönt
@Shikari: jelentsd fel ha tudsz konkrétumot. Ellenkező esetben bűnpártoló vagy.
silber13
@Shikari: "Qui nimium proat,nihil probat!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.