Nem lesz olyan durva a helyzet viszont, mint tegnap volt.

Hétfőn is bőven jönnek zivatarok – itt lehet számítani rájuk

A vasárnapinál kisebb területen és kevésbé intenzív zivatarok alakulhatnak ki, a legnagyobb valószínűséggel főként a Dunától keletre, legkisebb eséllyel északnyugaton – írta még vasárnap este a hétfői várható időjárásról az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarokat hétfőn is elsősorban felhőszakadás kísérheti, de néhol akár viharos széllökések és nagyobb méretű jég is előfordulhat.

Hétfő reggel zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták, hogy felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében.

Az OMSZ hétfő hajnali tájékoztatása szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak helyenként és rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar.

Néhol megélénkül, északnyugaton időnként megerősödik az északnyugati szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon 19, 20 fok sem kizárt. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Index

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.