Amíg nem lesz vakcina, nem lélegezhetünk fel.

A virológus figyelmeztet: ne most menjünk Horvátországba nyaralni! – ezért fontos ez

Vakcina nélkül gyakorlatilag nulla az esélye, hogy a világból eltűnjön a koronavírus – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Kemenesi Gábor virológus. A Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, a Szentágothai János Kutatóközpont munkatársa – aki a Koronavírus Kutató Akciócsoportnak is tagja – a járványügyi védekezésről úgy fogalmazott: most füstöl az avar, de ha lazul a figyelem, leéghet az erdő. Ezért bármilyen nehéz, most nem javasolja a horvátországi nyaralást.

Úgy fogalmaznék, hogy takaréklángon ég. Ennek a kérdésnek a megválaszolásához azonban azt is tudni kell, hogy Magyarország közigazgatásilag létezik ugyan, de a járvány szempontjából nincsenek határok. A koronavírus-járványnak van egy jól látható fő hulláma: Kínából indult, majd Európa lett a fő gócpont, utána következett az Egyesült Államok, most Dél-Amerika van a soron, a következő jó eséllyel Afrika lesz. Ebben éppen az az óriási kockázat, hogy a járvány a világ minden pontjára eljutott, így azt is nehezebb megjósolni, mikor és hogyan térhet vissza. Annak, hogy teljesen eltűnjön, vakcina nélkül gyakorlatilag nulla az esélye.

- mondta a virológus.

Forrás: HVG

Kép: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Rockxy: Ne legyél már olyan, mint Pálinkás Pali. Sajnos a vírus jelen van, és jelen is marad. Ünnepel egy 17 fős társaság, mert végre lehet, erre fel majdnem mind elkezd légzési nehézségekkel küszködni, és kiderül, hogy megfertőződtek? Plusz a bár 7 dolgozója is az? A románoknál is újra fellángolt, nagyon komoly a helyzet, és főleg akkor lesz az, ha mindenki azt gondolja, innentől mindent lehet.
Pálinkás Pál
@division: Örülök hogy így számon tartod az észrevételeimet...akkor gondolom azt is tudod,hogy a "félelmetes " járvány, eddig fertőzöttség ,áldozatok száma alapján már majdnem elérte egy átlagos éves influenzajárvány egyharmadát!!! Mit fogtok csinálni ősszel,amikor elindul a szokásos flu??? helyetekbe én már nekilátnék sterilszobát építeni,..meg nem árt ha beszereztek egy szkafandert is!!! Tudomásul kéne venni,vírusok voltak,vannak, és mindig is lesznek velünk...és a vakcínáról csak annyit...a flu ellen évtizedek óta van,mégis,ahogy említettem,évente 3-4-szer ennyi áldozattal jár mint a korona...mi lesz az örökös rettegőkkel???
Rockxy
@division: Ez a téma szerteágazó és itt nem lehet eldönteni, mi helyes és mi helytelen.

Az tisztán látszik, hogy az objektivitásra törekvő írások nem sok embert érdekelnek.
A többség kamut kiált, ha a valósághoz csak egy kicsit is közelít egy szakvélemény, a rettegő okostojások, és a mindent tudó trollok, akiknek lételeme a félretájékoztatás, elmebeteggé nyilvánítanak akár egy orvost is.

Ezek a jegyzetek nem azoknak szólnak, akik kíváncsiak a valódi miértekre:
www.tenyek-tevhitek.hu/a_lelegezteto_gep_hasznalatat_egyre_tobb_orvos_kerdojelezi_meg.htm

www.tenyek-tevhitek.hu/az_uj_koronavirus_es_a_titanic.htm

Részlet:
"A jóléti társadalmak - lássuk be - nem a vírusokba, hanem a jólétbe halnak bele. A bőség társadalmában előállt a habzsolás és a kezeléssekkel meghosszabbított élet egyensúlya.

Akik most meghalnak, többségükben olyan emberek, akik eddig is csak azért éltek, mert a gyógyszerekkel sikerült nekik az élet és halál mesgyéjén egyensúlyozniuk. Nevezhetjük az orvoslás diadalának, hogy ezek a súlyosan beteg emberek sokáig életben tarthatók, de tekinthetjük ezt az egészet az emberek becsapásának is.

A nyugati orvoslás elhitette az emberekkel, hogy az életmódjuk okozta betegségekről nem tehetnek, és az orvostudomány az, amely a gyógyszeriparral karöltve megmenti az ő életüket.

A balga tömeg elhiszi, mert el akarja hinni: cserébe ehet és ihat annyit, amennyit csak akar. A dietetika meg jön az okostányérral, meg az "együnk változatosan" dumával, és ajánlgatja a sütőolajat, ami két, évtizedekig eltitkolt vizsgálat újraelemzése szerint kétszeresére növeli a szívhalálozást (Ramsden és mtsi.,2013 és 2016). "
division
@Rockxy: @Pálinkás Pál: Az orvostudomány azért van, hogy ezeket az emberek életben tudja tartani, minőségibb életet biztosíthasson számukra bizonyos betegségek mellett. Amennyiben nem jön egy pusztító vírus, éveket is élhetnének még, így viszont nem. Sajnos nem minden esetben a pusztító életmód az oka, sok esetben a genetika a felelős a betegségeinkért. Szerintetek egy kisgyerek, aki I. típusú cukorbetegségben szenved, haljon csak meg, mert nem tudunk mit kezdeni egy vírussal? Vagy valaki, aki ügyelt mindig is az életmódjára, ám egyszer csak rákkal diagnosztizálják, az is haljon meg, még ha az orvostudomány segítségével évei lennének még hátra. Pali, az influenza messze nem ugyanez, de inkább ne kezdj bele megint a szokásos mantrázásba, mert nagyon nem értesz ehhez a témához.
Rockxy
@division: Kár minden további betű.
Nekem erre nincs időm. :)
division
@Rockxy: Nem probléma. Attól még sok mindenben igazam van. Majd meglátjuk, vírus terén kinek lesz igaza végül. Remélem neked:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.