Magyarország háborúba sodródásával kapcsolatban nem kerülhető meg Horthy Miklós politikai felelőssége. Mindez természetesen szervesen összefügg a trianoni békeszerződés revíziójának kérdésével, hiszen Magyarország külpolitikai céljait Horthy kormányzósága alatt egyértelműen ez determinálta. Horthy Miklós álláspontja a revízióval és az első világháborúval kapcsolatban a legcsekélyebb önkritikát is nélkülözte. Úgy vélte, a magyar kormányzatot nem terhelte semmilyen felelősség, mindenről a destrukció (a „zsidók”), a hűtlen, illetve rossz irányba befolyásolt nemzetiségek és a tájékozatlan nagyhatalmak tehettek. Ez az attitűdje 1919-től haláláig lényegében nem is változott, és mindez borítékolta azokat a konfliktusokat, amelyekkel politikai pályáján szembe kellett néznie

Forrás: 24.hu
Feltöltő: SystemError
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Jók ezek a Horthys-s cikkek, mert muszáj írniuk rá központilag a barna nyelvűeknek...Dolgozzatok, hazudjatok! :)
SystemError
Ugyanolyan parádézó patkány volt, mint aki most képzeli magát horthynak meg nemzethynek. Emberek haltak meg emiatt akkor is és most is..
Gyütt Mönt
Mindig más a hibás, mi sosem. Ez alapelv!
SystemError
@Pegero: Az a jó ebben a képben, hogy ezt univerzálisan lehet használni nálad, ezért rászántam kb 10mp az életemből, hogy átéljem egy napi létedet 10mp-ben. Ezt te hogy bírod egész nap úgy, hogy gyakorlatilag semmi mondanivalód nincs?! Mivel alapvetően nem én kezdtem ezeket küldözgetni neked, gondolom nem sértődsz meg, ha összevonom az eddigi ténykedéseddel..A mivel is...?:)

Ez viszont költői kérdés volt. Mindenki tudja rá a választ.

Viszont tovább fejlesztettem a képet. Most már teljesen rád van szabva tartalmilag:
i.imgflip.com/45c4q4.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.