A győri Audi-gyárban mondott beszédet a miniszterelnök.

Nagy ígéretet tett Orbán Viktor – ez a terve az ország újraindítására

Erőteljes kormányzati támogatásra van szükség a gazdaság újraindításához – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak a győri Audi-gyárban, ahol hétfőtől a motor- és járműgyártás ismét a megszokott munkarendben termel.

A koronavírus-járvány gazdasági hatása még az olyan, világszínvonalon kiemelkedő gyárakat is rendkívül érzékenyen érinti, mint az Audi, és az is nyilvánvaló, hogy a gazdaság újraindításához – még a saját lábán megálló Audi-gyár újraindításához is – kell kormányzati segítség. Ennek hiányában ugyanis a gazdaság nem indul újra – fejtette ki a kormányfő, miután a járműgyár három műszakra átállása alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kíséretében látogatást tett a gyárban.

A miniszterelnök közölte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az Audi-gyárban az összes munkás és mérnök megtalálja számítását, a kabinet kész pénzügyi hátteret is biztosítani a gyár teljes kapacitáson való működéséhez.

Jelezte ugyanakkor, a tulajdonosoknak, a vezetőknek és a dolgozóknak is jó megállapodást kell kötniük.

"Megállapodásokkal lehet munkahelyeket megvédeni" – hangsúlyozta.

Orbán Viktor azt is mondta, egy, de akár két évbe is telhet eljutni oda, hogy a járvány előtti kiindulópontot meghaladó, nagy terveket lehessen a termelő üzemekben meghirdetni.

A kormányfő a magyar ipar fellegvárának, büszkeségének nevezte a győri Audi-gyárat, amely nemzetgazdasági szempontból is fontos, eddig ugyanis több mint 11 milliárd eurónyi beruházás történt a mára környezetsemleges gyárban.

De most még az Audi-gyárért is küzdeni kell – hangoztatta Orbán Viktor, aki ugyanakkor arra számít, hogy "a válságot nemcsak hogy túl fogjuk élni, hanem megerősödve is fogunk kikerülni belőle", és ennek része lesz "az Audi nevű sikersztori" folytatása.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke azt mondta: az Audi Hungaria egyre inkább egy kompetenciaközponttá fejlődik, amelynek jelmondata, "Audi Hungaria, Győrből a világnak".

Közölte: a harmadik műszak visszaállításának alkalmából bemutatták a kormányfőnek és kíséretének a koronavírus elleni intézkedéseiket, a munkahelyeik átalakítását, amelynek köszönhetően már április közepén el tudták kezdeni a gyártást az első motorgyártó soron. Kiemelte, a munkatársaik biztonsága az első, és az átalakítások eredményeképpen biztonságosan tudnak gyártani.

Arról is beszélt ugyanakkor, hogy egyelőre messze vannak a koronavírus-járvány előtti normális állapotoktól, a vásárlások még "visszafogottak", a vevői igények korlátozottak.

A gyárlátogatáson – amelyen részt vett Dézsi Csaba András győri polgármester is – Alfons Dintner bemutatta a miniszterelnöknek a győri Audi-modellek gyártási folyamatát.

Az eseményen kiosztott közleményben azt is írták: az Audi Hungaria április közepén indította újra gyártósorait, első lépésben egy műszakban, majd a vállalat fokozatosan futtatta fel termelését. Az Audi Hungaria 2019 végén 12 807 munkatársat foglalkoztatott.

Forrás: MTI

Kép: MTVA

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán mit szív? Átkozottul ütős anyag lehet. Szerintem mixeli a kólát, - ami fel van ütve speeddel - és valami komoly pszichoaktív cuccalt az Albert Hoffman laborból. “Továbbra is hiszünk benne, hogy a magyar gazdaság egy “V” alakú kilábalási pályán fog mozogni”. V, mint vaktyúk, vakló (ami nem bátor), vátesz, voluntarista. Párhuzamos világok... Egy az Orbáné, egy a Matolcsyé, egy pedig a valóság. Utoljára Trianon előtt állt Magyarország ilyen nagy lehetőség kapujában.
Ez a kanyarrómeó és hasonszőrű társai meg vannak róla győződve, hogy a válság utáni fellendülést ők ,,okozták". Föl sem merül bennük, hogy az a sok vállalkozó - akit rommá adóztattak, akit irtottak mindenféle fals közbeszerzésekkel -, a vállalkozásokban dolgozó sok-sok alkalmazott hozta ezeket az eredményeket. Ezek (azok) a rohadékok csak a zsákokat adták a futáshoz. Orbán-Matolcsy sikerrecept: autópályán forgalommal szemben kanyarban előzni. Ez a Matolcsy és Kipcsak Norisz is adós egy válasszal: ha ilyen eszméletlen jók vagyunk, akkor 4 millió ember hogy tudta magát leküzdeni arra a szintre, hogy egy hónapnyi tartaléka sincs? Talán ha hallgattak volna az ÁSZ-elnökre. Mert könnyelműen elhegedülték mindenüket, mint a tücsök, a helyett, hogy gyűjtögettek volna, mint a szorgalmas kis hangya. És egy szó sincs a babapopsin levő pöttyről? Matolcsy György: nagy lehetőség kapujában áll Magyarország! Szerintem ott is marad!
A magunk erejéből, bölcs vezérünk vezetésével kilábalunk a koronavírusból,és a következő tíz évben gazdaságunknak és főleg neki köszönhetően lehagyjuk még Svájcot is. A monitorozás jól megy, a közpénzjelleg elveszejtése is sínen van, a kezelés is igen hatékony, a forint pedig szárnyal mint a szénné égett grillcsirke.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
A vírus után első a gazdaság? Csak nem?!!
Yoda69
O1G diktatort valaszra se meltattak Gyorben. ME ritkan kap ekkora sallert mint orban kapott. Ez a balfek azt hiszi majd o diktal az Audinak. Hat most megmutattak neki hol a helye.
kokopelli
@Yoda69: Az Audinak,a Daimlernek és a VW-nek (mint AG-knak azaz Rt-oknak) az otthonukban a kormány is
csak kérhet és jelenthet! A részvényesek döntenek! Azért mennek az üzletek odaát,ill. még a tengerentúl olyan
simán!! A tartományok is vehetnek részvényeket a piacon a saját rizikójukra! (...ki az az "orban" kérdeznék!!) (;-))
solidedge
Markos György után szabadon: a 3-as villamossal a kiserdőig és onnan balra. Ez Orbán nemzetmegmentő terve.
Eladott Ország
ómió
@Eladott Ország: Ennyire "szegényes" a bolsi hazugságlexikon? Sehol egy "innováció"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.