Ungár Péter (LMP) arról beszélt, a gondozást végzők is elvárják, hogy elismerjék munkájukat, olyan embereket ápoltak, akik Covid-fertőzöttek voltak, és emiatt rengeteg túlórájuk volt.

Miért nem kapnak a szociális gondozók is 500 ezres juttatást? Gulyás Gergely így indokolta
Fotó .MTI/Botár Gergely

Érthetetlen, hogy ezek a szociális dolgozók, miért nem kapják meg azt az 500 ezer forintot, amit az egészségügyben dolgozók igen

- mondta.

Számításaik szerint ez egyszeri 45 milliárd forintos költséget jelentene, amely a magyar költségvetés egészét nézve nem jelentős összeg. Felidézte, hogy a Fidesz 2004-ben beadott egy határozati javaslatot, miszerint mindenki, aki a hozzátartozóját gondozza, kapjon a minimálbérrel megegyező összeget.

Az időseket gondozóknál ennek a juttatásnak az emelése végül elmaradt. Ők mikor kapják meg a minimálbérrel megegyező támogatást? – kérdezte.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott: ahhoz, hogy Magyarország egy járványhelyzetben helyt álljon, sokak munkájára szükség volt, beleértve a szociális dolgozókat, a rendőröket, katonákat is.

Nehéz meghúzni a határt, de mindenkinek nagyon köszönik a munkát. Hozzátette: az egészségügyi dolgozók voltak a leginkább a középpontban, ezért döntöttek úgy, hogy a kormány egyszeri juttatásban részesíti őket. Hangsúlyozta a szociális dolgozókra is gondolnak, a gazdasági recesszió ellenére január 1-jétől 14 százalékos béremelésben részesülnek.

Megjegyezte: az otthonápolási díj emelése az otthon gondozott fiataloknál azért történhetett meg, mert azt a kormánypárti képviselők megszavazták. Amikor a voksolás volt, akkor az ellenzéki képviselők épp az Országgyűlés szétverésével voltak elfoglalva – mondta.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Elfogadhatatlan magyarázat pofátlan összeggel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Elfogadhatatlan magyarázat pofátlan összeggel.
tudode
Miért, miért!
.
Mert azoknak a tintanyalóknak, akiknek fogalmuk nincs a VALÓ VILÁGRÓL, mint pl. az IDŐSKORÚAK TARTÓS ÁPOLÁST VÉGZŐK DÍJÁVAL kapcsolatban azok a szülők igénylését elutasította a T. hatóság azzal az indokkal, hogy a sérült gyermeket egyedül nevelő szülő dolgozott, nem vett igénybe ápolási díjat, vagy csak négy órát vállalt munkát.
.
El nem tudják képzelni a T. jogszabályalkotók, hogy micsoda logisztákára van szükség a sérült gyermek számára szakemberek segítségére, amihez egy mezei anya nem ért!
.
Gulyás Gergely nem hagyta ki a az ellenzék cikizését:
.
"""Megjegyezte: az otthonápolási díj emelése az otthon gondozott fiataloknál azért történhetett meg, mert azt a kormánypárti képviselők megszavazták. Amikor a voksolás volt, akkor az ellenzéki képviselők épp az Országgyűlés szétverésével voltak elfoglalva – mondta.""""
.
A kormánypárti gombnyomogatók bármit megszavaznak, mert ha nem jön a bünti, azzal együtt, hogy kilenc éve KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL rontják a parlament, és az ország levegőjét, olyan cinizmussal, amelyre nem volt példa!
Nessy
Ahogy a mai híradót hallgattam kiderült, hogy a turisztika fogott elsősorban padlót, a többi kisebb csődbe ment vállalkozás problémája csak részlet kérdés, amivel most nem foglalkozik a kormány! A sok tízezer, más területen dolgozó, és munkanélkülilévé váló ember meg keressen gyorsan másik munkát magának!
csak úgy....
"Hangsúlyozta a szociális dolgozókra is gondolnak, a gazdasági recesszió ellenére január 1-jétől 14 százalékos béremelésben részesülnek." aranyos...,már csak 6 hónapot köll aludni és jön a kánaán!
nem április 1 et akart mondani a gergö?
Nessy
@csak úgy...: lesz még abból június is, sőt 2022. Ismerve kormányunk ez irányú fizetési készségét!
kereső
Ennyi erővel azt mondhatta volna, hogy CSAK! Az is egy semmit mondó magyarázat, meg ez is.
csak úgy....
@Nessy: én,ha szociális dolgozó lennék,akkor ragaszkodnák az április 1.i béremeléshez!
nem érne csalódás...
Nessy
@csak úgy...: Majd ha a szállodaipar és a Balaton mellé a szociális gondozást is megveszi Lőrinc barát, lesz állami támogatás számolatlanul!
vitriol
A kormány szándékosan félreérti a járvány miatti segítségnyújtást. Más országokban azonnali segítséget nyújtottak a kormányok, nálunk meg csak az ígérgetés folyik, hogy majd a 2021-es költségvetésből jut mindenhová. Ám láthatjuk, hogy abból sem lesz semmi, mert a most rendelkezésre álló közpénzt bőkezűen szétszórják minden felesleges dologra.
emerencia
Az állami alkalmazottak kapjanak közpénzből, a többiek pedig a munkáltatójuktól. Az idős gondozás is olyan hatalmas biznisz mint a gyógyszer kereskedelem. Mindkettő hasznából futná ez az egyszeri juttatás az alkalmazottaknak.
namihami
Miért nem? Miért nem?
Mert a fiúk csak kivenni szoktak. Ahhoz hogy adjanak, vissza kéne tenni. Többek között az EU-tól kapottat is. Az pedig nem a Fidesz módszere. Inkább a kezüket törnék el...
lusta
@Nessy: De csak Pénztáros Lölőnek.
Namely
"Számításaik szerint ez egyszeri 45 milliárd forintos költséget jelentene, amely a magyar költségvetés egészét nézve nem jelentős összeg."
Csak én nem olvastam a cikkben, hogy ez az Ungár Péter pl felajánlotta a fizetését a szociális dolgozók számára? Nem jelentős összeg?
Ilyen agymenéseket az épp aktuális buzibárban szed össze a Petike?
ómió
Tényleg! Miért nem kap mindenki? Talán, hogy az efftársak kérdéseket tehessenek fel?
Csizmás Kond
...és miért nem adnak azoknak az intézménytulajdonosoknak is akiknek a tulajdonukbna lévő épületekben voltak fertőzöttek...há nem ?
Nessy
@Namely: Ha jól emlékszem, az ellenzék a fizetésemelését felajánlotta, a kormánypárti képviselők nem! Ennyi! Ne keverd a szociális otthont, a több ágyas szobáival, és az emelt szintű apartmanos, de legalább is különszobás elsősorban magán intézménnyel, ahol sok milliós a belépés, és nem az átlagnyugdíjhoz van szabva a költségtérítés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.