Ungár Péter (LMP) arról beszélt, a gondozást végzők is elvárják, hogy elismerjék munkájukat, olyan embereket ápoltak, akik Covid-fertőzöttek voltak, és emiatt rengeteg túlórájuk volt.

Miért nem kapnak a szociális gondozók is 500 ezres juttatást? Gulyás Gergely így indokolta
Fotó .MTI/Botár Gergely

Érthetetlen, hogy ezek a szociális dolgozók, miért nem kapják meg azt az 500 ezer forintot, amit az egészségügyben dolgozók igen

- mondta.

Számításaik szerint ez egyszeri 45 milliárd forintos költséget jelentene, amely a magyar költségvetés egészét nézve nem jelentős összeg. Felidézte, hogy a Fidesz 2004-ben beadott egy határozati javaslatot, miszerint mindenki, aki a hozzátartozóját gondozza, kapjon a minimálbérrel megegyező összeget.

Az időseket gondozóknál ennek a juttatásnak az emelése végül elmaradt. Ők mikor kapják meg a minimálbérrel megegyező támogatást? – kérdezte.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott: ahhoz, hogy Magyarország egy járványhelyzetben helyt álljon, sokak munkájára szükség volt, beleértve a szociális dolgozókat, a rendőröket, katonákat is.

Nehéz meghúzni a határt, de mindenkinek nagyon köszönik a munkát. Hozzátette: az egészségügyi dolgozók voltak a leginkább a középpontban, ezért döntöttek úgy, hogy a kormány egyszeri juttatásban részesíti őket. Hangsúlyozta a szociális dolgozókra is gondolnak, a gazdasági recesszió ellenére január 1-jétől 14 százalékos béremelésben részesülnek.

Megjegyezte: az otthonápolási díj emelése az otthon gondozott fiataloknál azért történhetett meg, mert azt a kormánypárti képviselők megszavazták. Amikor a voksolás volt, akkor az ellenzéki képviselők épp az Országgyűlés szétverésével voltak elfoglalva – mondta.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Elfogadhatatlan magyarázat pofátlan összeggel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Miért nem? Miért nem?
Mert a fiúk csak kivenni szoktak. Ahhoz hogy adjanak, vissza kéne tenni. Többek között az EU-tól kapottat is. Az pedig nem a Fidesz módszere. Inkább a kezüket törnék el...
lusta
@Nessy: De csak Pénztáros Lölőnek.
Namely
"Számításaik szerint ez egyszeri 45 milliárd forintos költséget jelentene, amely a magyar költségvetés egészét nézve nem jelentős összeg."
Csak én nem olvastam a cikkben, hogy ez az Ungár Péter pl felajánlotta a fizetését a szociális dolgozók számára? Nem jelentős összeg?
Ilyen agymenéseket az épp aktuális buzibárban szed össze a Petike?
ómió
Tényleg! Miért nem kap mindenki? Talán, hogy az efftársak kérdéseket tehessenek fel?
Csizmás Kond
...és miért nem adnak azoknak az intézménytulajdonosoknak is akiknek a tulajdonukbna lévő épületekben voltak fertőzöttek...há nem ?
Nessy
@Namely: Ha jól emlékszem, az ellenzék a fizetésemelését felajánlotta, a kormánypárti képviselők nem! Ennyi! Ne keverd a szociális otthont, a több ágyas szobáival, és az emelt szintű apartmanos, de legalább is különszobás elsősorban magán intézménnyel, ahol sok milliós a belépés, és nem az átlagnyugdíjhoz van szabva a költségtérítés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.