Jókor címmel tájékoztató magazint kapnak a nyugdíjasok.

2 millió nyugdíjas postaládájában landol Orbán Viktor köszöntője
A csalad.hu által közzétett képen Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja és Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Jókor című, nyugdíjasoknak szóló tájékoztató magazin bemutatóján az Emmi Szalay utcai épületében 2020. június 16-án. MTI/csalad.hu/Förster Tamás

A Magyar Államkincstár kiadásában negyedévente megjelenő színes kiadvány első számát a napokban, a következő hetekben veheti kézbe a több mint 2 millió nyugdíjas – jelentette be Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kedden Budapesten.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón azt mondta,

a lapban az idősek egyebek mellett egészségügyi kérdésekről, a nagyszülői gyedről, vagy a Nők 40 programról is olvashatnak.

Nyitrai Zsolt elmondta,

az Idősek Tanácsa kezdeményezte egy olyan hiteles tájékoztató kiadvány megjelentetését, amely a legfontosabb közérdekű információkat tartalmazza a nyugdíjasoknak.

A magazin a Magyar Államkincstár kiadásában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Idősek Tanácsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésében jelenik meg – tette hozzá.

A miniszterelnöki megbízott azt hangoztatta,

az idősek munkája nélkül Magyarország ma nem állna olyan fejlettségi szinten, mint napjainkban, és ezért – mondta – "köszönettel és tisztelettel tartozunk nekik".

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-KDNP még ellenzékben kötött szövetséget a nyugdíjasokkal, amelyet kormányra kerülve, 2010-ben megújított. Ennek lényege, hogy a nyugdíjasokat érintő döntéseknél minden körülmények között figyelembe veszik a szempontjaikat – fűzte hozzá.

Novák Katalin azt mondta, a nyugdíjasok a negyedéves magazinból közvetlenül, hiteles forrásból kapnak tájékoztatást minden őket érintő kérdésről. Utalt arra, hogy a koronavírus-járvány idején voltak, akik visszaéltek az idősek kiszolgáltatott helyzetével, és nem is mindenhonnan kaptak hiteles tájékoztatást.

Az államtitkár kitért a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítéséről szóló kormányzati döntésre. Ismertetése szerint azt minden nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő megkapja majd, és a kormány emellett fenntartja a nyugdíjprémium intézményét is.

Arra hívta fel a figyelmet:

2010-ben vállalták, hogy megőrzik a nyugdíjak reálértékét, a nyugdíjak mindig lépést tartanak az áremelkedéssel, és ezt sikerült is betartania a kormánynak.

Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke ismertette: 2 millió 130 ezer példányban jelenik meg az általuk kiadott magazin, és azt a Magyar Posta közreműködésével juttatják el az időseknek. Reményét fejezte ki, hogy az újságot az idősek megelégedéssel fogadják, és abból

hiteles, objektív és pontos tájékoztatást kapnak.

Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja azt mondta, azért javasolták a tájékoztató újság kiadását, mert sokszor téves információk jelentek meg az időseket érintő ügyekben.

Példaként említette, hogy idősek azért estek pánikba, mert valahol azt olvasták, csökkentik, vagy megadóztatják a nyugdíjukat. Kell egy olyan fórum, ahol az ilyen téves hírekre azonnal lehet reagálni

- hangoztatta.

A nyugdíjasok egyebek mellett az egészségvédelemről, sportolási lehetőségekről, kulturális témákról is szívesen olvasnak, ez a magazin pedig alkalmas erre, ezért is örülnek a megjelenésének – tette hozzá.

Az újságíróknak is kiosztott 16 oldalas színes magazin

első számában Orbán Viktor miniszterelnök köszönti a nyugdíjasokat,

a lapban Monspart Sarolta tájfutó világbajnokkal és férjével, Feledy Péter újságíróval, valamint Farkas Bertalan űrutazóval is olvasható interjú.

(MTI)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
12 oldalnyi klotyópapír, műanyag tasakban. Mennyibe került? Értelme? Kövér Szilárd nyomdája csinálta?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ágimami
@CsipkeRózsa: Nekik nem kell senkitől engedély!!! Ez van sajnos!!
Gyütt Mönt
@Eladott Ország: ómió ilyet nem olvas, mert nem illik bele a Fidesz propagandájába. Ő csak echte Bayer és társaitól olvas.
kereső
@Aki Én: Pedig ez 2012. január 1 óta, amitóta az "alapizé" van hatályban, ez igy van. Ugyanis nem a régi sztálinista alkotmányhoz képest megszüntette a "Társadalombiztositást" (tegyük hozzá, hogy 120 év után, amelyhez még horthyék sem nyúltak)- tehát nincs társdalombiztositás- gyakorlatban: a kormány dönt arról, hogy pl. a munkavállaló által a munkanélküli szolidaritási alapba levont és befizetett járuléknak csak 1/3-át forditja a "cimkére" a többi meg megy a nagy kalapba. És nem lehet tudni, hogy a többi járulék is igy van-e, mert a költségvetés egy kockás papirral ér fel(sajtpapir), nem átlátható. Ami meg még dühitő ebben a szép kiadványban, hogy valszeg a nyugdijkasszából finanszirozzák- a Kincstár adja ki!!!Tehát a nyugdijas a saját pénzén tudja meg, hogy milyen faxa kormány is van, és hogy ő milyen qrva jól él.
ómió
@Eladott Ország: Mert még azt se képesek ellopni, amit Böszme vezíred meghagyott? Tényleg "abcúg"! A nyugdíj meg csak adható? Akkor azért lopott el Böszme efftársad a "szerencsésebbjétől" 2 havit is, ugye? És, persze, "köszönhetően a Fidesznek", ugye? Tetüfi! K...ra stabil a plafonod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.