Egy rendőr is érintett abban a korrupciós ügyben, amiben bűnügyi felügyeletet indítványoz az ügyészség.

Rendőr érintettje is van egy borsodi korrupciós ügynek

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy rendőr és két társa ellen előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

A megalapozott gyanú szerint még márciusban egy borsodi telephelyen megjelent egy férfi azzal, hogy testvére – egy rendőr zászlós – mint egyéni vállalkozó tulajdonában álló munkagép időszakos műszaki vizsgálatát kérje.

A vizsgabiztos a hatósági eljárás során hivatalos személyként a kormányhivatal iratai közé valótlanul azt rögzítette, hogy a vizsgálat kérelmezője a rendőr, és meghatalmazott az ügyben nem jár el. Emellett – miután a munkagépben nem volt benne az üzemóra, amely állásának rögzítése és fényképen történő dokumentálása a vizsgálat kötelező eleme –, a rendőr javaslatára egy másik munkagép üzemórájának adatait rögzítették úgy, mintha az a vizsgálatra vitt lassú jármű üzemórája lenne.

Ezért a rendőr testvére 2000 forintot adott át a vizsgabiztosnak, majd erről telefonon beszámolt fivérének, aki kevesellte az összeget és közölte, hogy 5000 forintot szokott adni.

A nyomozó ügyészség hétfőn mind a három embert gyanúsítottként hallgatta ki. A rendőr tagadta a bűncselekmény elkövetését, míg a testvére és a vizsgabiztos beismerő vallomást tett. A vizsgabiztos azt is elismerte, hogy a járművek időszakos műszaki vizsgálatához kapcsolódóan rendszeresen fogadott el vesztegetési pénzt.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a vizsgabiztos őrizetét és ma indítványt tesz a Debreceni Járásbíróságnál bűnügyi felügyeletének elrendelésére – áll a közleményben.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ilyen pitiáner a nyomozó ügyészség??!!! A milliárdos ügyekben miért nem ilyen aktívak??!!
Jozefina
Ilyen pitiáner a nyomozó ügyészség??!!! A milliárdos ügyekben miért nem ilyen aktívak??!!
ila51
@Jozefina: onnan van egy egy ráta visszaosztás
Borsodi
@Jozefina: Mert az már befolyásos embereket érintene.és azok sérthetetlenek, keresztények.akiknek nagy a hátszelük.
tudode
Ez az igazi KETTŐS MÉRCE, vagy mi akkor, amikor a sneciket elkapják a cápák lubickolhatnak a közlóvéban
.
www.google.com/search?q=ner+tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER+&aqs=chrome.1.69i57j69i59j35i39j0l5.5531j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
!!!
nezelodo
Vajon mennyire taksálta volna ez a pancser, ha rábízzák a baltás gyilkos ügyének lezárását? Ezek még a főnökeiket sem ismerik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.