Kisköre és a környékbeli települések polgármesterei – akik között több fideszes is van – közös beadvánnyal fordult az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, hogy azonnal vonják vissza a MÁV járványhelyzetre kitalált menetrendjét, mely országszerte 31 mellékvonalon ritkította meg jelentősen a vonatokat.

A 24.hu cikke szerint Kisköre fideszes polgármestere, Magyar Csilla a Facebookon számolt be arról, hogy Kisköre és 11 másik érintett település vezetője közös beadványban kérték a MÁV-ot és a vasúttársaságot felügyelő Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy a június elején bevezetett, a járványra hivatkozva alaposan megritkított menetrendet vonják vissza. 

Újabb fideszes polgármesterek tiltakoztak a vasúti mellékvonalak beszántása ellen

Bzmot-szerelvény érkezik Abádszalók vasútállomásra

Fotó: wikipedia CC BY 3.0/Supergranat0820

Az aláírók között több polgármester fideszes - Heves, Kisköre, Abádszalók, Kunhegyes, Kisújszállás vezetői –, a beadványban pedig úgy fogalmaztak, hogy 

a járatritkításoknak a kijárási korlátozások idején talán még lett volna létjogosultsága, azonban most, azok feloldása után, a forgalom újbóli élénkülésének időszakában szakmailag teljesen megalapozatlan döntésnek tartjuk.

Arra is kitértek a beadványban, hogy az előző évek a fejlesztésről szóltak a 102-es, Kál-Kápolna és Kisújszállás közti vonalon, ehhez képest most a menetrnedváltás után a vonalon közlekedő vonatok 80 százlaékát leállították. A pótlóbusz pedig 35 perccel hosszabb menetidővel közlekedik, ráadásul a csatlakozásoknál is 30-40 perccel többel kell számolniuk az utasoknak. 

A mellékvonalakat ritkító új menetrend ellen nemrég Balassagyarmat fideszes polgármestere, az Ipoly-menti térség fideszes országgyűlési képviselője is felszólalt, de az őrségi települések vezetői is tiltakozásukat fejezték ki.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Kell a pénz fővonalra: Budapest-Belgrád.
ómió
Beszántása? Az még a "haladó" efftársi kormányok évadaiban volt!
Nessy
Jelenleg nem megszüntetnek egy vasút vonalat, hanem értelmetlenné teszik, és majd utána szüntetik meg. Ha nyolc vonat párból egy marad, hetet megszüntetnek, akkor az csak látszat működés. És miután fél év múlva kiderül, hogy nem sokan használják az egy megmaradtat, meg van a jogcím a megszüntetésére.
Gyütt Mönt
Kell a pénz fővonalra: Budapest-Belgrád.
jesz
Fideszes polgármesterek zúgolódnak?

-százados úr! Kérem a tiltakozó polgik névsorát!
-értettem, azonnal hozom..
-gondoskodjon, hogy legközelebb ne lehessenek a hatalom közelében sem...
-értettem!
-távozhat!
namihami
@jesz: És még jóságos volt, hiszen közéjük is lövethetne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.