Szerdán hajnalban valakik a "náci" szót, valamint a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) mozgalom nevének rövidítését firkálták Winston Churchill néhai brit miniszterelnök városligeti szobrára – jelentette be a főpolgármester Facebook-oldalán.

Politikai üzeneteket firkáltak a budapesti Churchill- szoborra – megszólalt Karácsony Gergely

Karácsony Gergely azt írta, hogy súlyos tudatlanságról tanúskodó, konkrét és átvitt értelmű barbárságnak tartja a tettet, különösen egy olyan államférfival szemben, akinek kulcsszerepe volt a nácik ellen vívott háborúban.

A szobrot civilek kezdték lemosni, az eredeti állapotot a Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai állították vissza – olvasható a Facebook-bejegyzésben.

"Úgy látszik, ma Budapesten berúgta az ajtót (...) a történelem meghamisítása, vagy legalábbis totális félreértése, és az erre alapozott gyűlöletkeltés"

- fogalmazott Karácsony Gergely, megjegyezve, hogy ő Churchill életművének tisztelője, aki a rasszizmus minden formáját elítéli.

"Támogató empátiával követem az amerikai eseményeket, a Black Lives Matter mozgalmat, érteni vélem a dühöt, de a tiszta gondolattal és a jogos akarattal összeférhetetlennek tartom a rombolást"

- írta a főpolgármester.

Két hete Londonban is megrongálták Winston Churchill emlékművét: a parlamenttel szemben emelt szobor talapzatára festékszóróval azt fújták, hogy az egykori brit miniszterelnök rasszista volt.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem lennék meglepve, ha ez egy vadhajtások vagy fidelitasz akció lett volna. Karácsony Gergő csőbe húzása lehetett a cél szerintem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Nem lennék meglepve, ha ez egy vadhajtások vagy fidelitasz akció lett volna. Karácsony Gergő csőbe húzása lehetett a cél szerintem.
Rockxy
eza híres bleklájvzméter egyre inkább arról szól, hogy a fehér nem.
ja! én láttam a zorbánt ottan firkálni, a kövérrel mega zegész fidesszékházzal kézenfogva úgy firkáltak, ahogycsak a szódás a lovát.
ómió
"Begyűrüzött" az amerikai "haladás"? És éppen a bolsifan Churchill lett a célpont?
Aki Én
@ómidióta a buta bolsi: Ti, a kisebbség uszítjátok az embereket, ti szítjátok a tüzet, ti gyűlölködtök állandóan tudatosan, mert csak ebben a közegben tudtok létezni. Az törvényszerű, hogy ebből baj lesz. Hazaárulók vagytok, aljas és buta bolsik!!!
ómió
@Aki Én: Rühesvörös bolsi tetüként nagyobb hazugságokat nem bírsz ideböffenteni, bolsi szarkupac? "Trenírozd" még magad!
Aki Én
@ómió: Nem, nem szoktam hazudni. Ezért is mondom, hogy egy elmebeteg féreg vagy. Ezt kár is lenne túlragozni, te egysíkú bolsi.
Gyütt Mönt
@ómió: Churchill miint bolsifan? Mindig tudsz új dolgokat és összefüggéseket felmutatni.
ómió
@Gyütt Mönt: Nem én voltam Sztálin efftársad szövetségese, hanem ő! Van rá egy ütős hazugságod?
ómió
@Aki Én: Ó, te nem, bolsiék fajkreténje, csupán igazat nem mondasz sosem! Még a saját tetves bolsi egódat is a másikra hazudnád egy-egy Internacionálé éneklés után!
silber13
@ómió: Na igen, mertugye az USA elnöke is bolsi volt na Churhill is az volt, ső, szeriinted az egész világ is bolsi volt te agyalágyult!.-))))))) Bunkó voltál, és primitív papucsállatka és az is maradsz.
Gyütt Mönt
@ómió: valószínűleg nem ismered a kínai bölcsességet, miszerint az ellenségem ellensége a barátom. Átmenetileg bizony szövetségesek voltak. Történelem!!
silber13
@Gyütt Mönt: Ne is magyarázd ennek a félnótás fiesznyiknek, aki olyan hőle, hog a Magna Chaartát gyerekek számára készült játék varázskártyának képzeli
ómió
@Gyütt Mönt:Ja. "Átmenetileg"! "Átmenetileg" nekünk 45 év kommunizmus volt a bünti, mig pl. a lengyeleknek ugyanez "jutalom"! "Átmenetileg"!
ómió
@silber13: Ja, mert, ugye szövetségesei se voltak - se Churchill, se Roosevelt - a világtörténelem egyik legnagyobb tömeggyilkosának, Sztálin efftársatoknak!? Hazudd már ide - eggyel több, vagy kevesebb, nem számít! Csak a "black lives..."! "Egésznótás" bolsi tetüként netán "sikerült" már a múltat "végképp eltörölnöd"?!
kokopelli
@silber13: miért is kellene olyanokkal foglalkoznotok,akik pénzért privát átírják a történelmet? (;-))
silber13
@ómió: Nagyon jól tudod, ho nálunk nem volt kommunizmus, ergo felesleges marhaságokat írkálnod.
Gyütt Mönt
@ómió: kommunizmus sehol sem volt. Nem ismered a kommunizmus ismérveit. Nekem még államvizsgáznom kellett belőle.
kokopelli
@Gyütt Mönt: ..ne csodálkozz!A fityiszes barmok az akkor elítélt Adolf utódjainak a scheggét nyalják!
Abban az odaadó munkában a valóság nem zavarja őket! A nagy Tramp-li barátnak nyalnak be,akinél
megtalálhatják mindenre az "alternatív Fakt"-ot (relatív valóságott)! Nemhiába mondta az öreg angol,hogy
"a történelem az,amiben az utókor megegyezik",és sokak "csak azt hiszik el,amit ők hamisítottak!"
Hajrá fidesz! (;-))
csak úgy....
@ómió: ugye az csöppöt sem zavar,hogy horthy,szálasi az adolf szövetségesei voltak?
...mert mindíg azok a genya külföldiek,-azok csesznek és csesztek el mindent .
ómió
@csak úgy...:Most ezzel "tereled" angolszászék bolsispan mibenlétét? A kettőnek egymáshoz mi köze?Amúgy Horthy tényleg Adolf szövetségese volt (Szálasi a csicskája), mert az ígért a hazájának legalább részleges revíziót Trianonra - még, ha ez efftársilag nem is mond semmit!
ómió
@Gyütt Mönt: Annak lenini megfogalmazása szerint tényleg nem és bár lehet, hogy efftársilag ehhez máig is tartjátok magatokat, "köznyelvileg" viszont kommunizmus ott volt/van, ahol kommunista diktatúra volt/van! Én ez utóbbi értelmezést tartom korrektnek és használom, mert a lenini változat csak egy sosem volt/lesz fikció!
ómió
@silber13: Lásd fentebb a Gyütt Mönt efftársadnak írott válaszomat! Ennyit az "okosságodról"!
csak úgy....
@ómió: te vagy terelve és nem én terelek, észre sem veszed mert (sajnos) birkuci vagy...
Gyütt Mönt
@ómió: ezek szerint a szocializmust átugrottuk volna? Nem is volt olyan?
ómió
@Gyütt Mönt: "Köznyelvileg" az a kommunizmus és sajnos nem ugrottuk át! "Kivívtunk" vele magunknak, 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött, hogy, amikor majd ránk omlott, legyen mit a "Zorbánra" hazudni, amiért innét mennek Nyugatra dolgozni és nem onnét ide!
ómió
@csak úgy...: Sima lebirkucizás a válasz, olyan efftársi ráhazudásosan? Ennyi? Ex katedra és punktum? Még mindig a "foximaxi érvelésnél" tartasz?
Gyütt Mönt
@ómió: köznyelvileg is elmaradott vagy. Az nem kommunizmus volt, hanem frigidair szocializmus. Rémlik?
ómió
@Gyütt Mönt: Röstellném is azt a fajta "haladóságot", amit te képviselsz! Amúgy meg pingálhatod a kommunizmusodat, ahogy akarod. Attól még az volt!
Gyütt Mönt
@ómió: haladónak mondtam volna magamat? Egyre újabbakat tudok meg magamról :)))
ómió
@Gyütt Mönt: Nem kell azt mondanod! Elég, ha leírsz egy kommentet! Virít róla!
Gyütt Mönt
@ómió: a következőkhöz tartom magam:
Fiam, ha a bűnösök el akarnak csábítani téged: ne fogadd beszédöket.
Ha azt mondják: jere mi velünk, leselkedjünk vér után, rejtezzünk el az ártatlan ellen ok nélkül;
Nyeljük el azokat, mint a sír elevenen, és egészen, mint akik mélységbe szállottak;
Minden drága marhát nyerünk, megtöltjük a mi házainkat zsákmánnyal;
Sorsodat vesd közénk; egy erszényünk legyen mindnyájunknak:
Fiam, ne járj egy úton ezekkel, tartóztasd meg lábaidat ösvényüktől;
Mert lábaik a gonoszra futnak, és sietnek a vérnek ontására.
ómió
@Gyütt Mönt: Jól ragozható paradigmák, csak kérdés, ki tart bűnösnek kit!?
Gyütt Mönt
@ómió: én pl. bűnnek tartom a pénzünk szórását határainkon kívülre, de ez csupán egy példa. Határon belül is van bőven pénzszórás. Legyen az foci, vagy egyéb nem termelő beruházás. Tekintsünk el a részletesebb felsorolástól, még elkopna a billentyűzet.
ómió
@Gyütt Mönt:A nemzetben gondolkodók számára meg egyfajta jóleső "karitatív" érzés a határon túlra "trianonizáltak" megmaradásának támogatása. Ez a "velünk élő Trianon", amit máig is fizetünk, nyugati "imádottjaink nagyobb dicsőségére". Az élet meg maga a fejlődés, aminek egyre javuló feltételek kell legyenek a velejárói és nem a lerohasztás meg a "megáll az élet" szimptóma - ha elkopik a billentyűzet, ha nem!
Gyütt Mönt
@ómió: ez a "nemzetben gondolkodunk" nagyon átlátszó kifogás, arra jó, hogy a határon túliak szavazatát megvásároljuk. Ha annyira nemzetben gondolkodunk, akkor miért nem kampányolunk Burgenlandban, vagy Szlovákiában. Elárulom: azért nem mert azok gazdaságilag sokkal előbbre vannak, tehát mi lemaradásban vagyunk. Nagyon visszafelé sülne el, ha pl. egy burgerlandi magyarnak felajánlanánk, hogy az ő nyugdíját kiegészítjük, hogy elérje a hasonló szolgálati idővel rendelkező magyar nyugdíjat. Röhögő görcsöt kapna. Ugyanis a romániaiakkal és az ukránoknál ezt játsszuk el. Szar dolog, ha valaki karitatívnak akar muatkozni, de merő számítás van mögötte. A biblia azt tanítja a jótékonykodásról, hogy ha adni akarsz valakinek, azt úgy tedd, hogy mások ne lássák. Ezzel szemben melldöngetve híreszteljük a jótékonykodásunkat. Viszont roppant keresztények vagyunk :)
kokopelli
@Gyütt Mönt: (13:48) Az a gesztus a kormánytól egy elterelő" akárm" a saját határon belüli problémákról!
A "trianoni hasfájás" minden fizikai és minden politikai szerencsétlenséget felülüt ill. lefed! A nyugat már majd-
nem elfelejtette,mert a gazdaság más szinten prosperál!A szélsőjobbosok is belefáradtak már,mivel ott nem
olyan húzós az irredenta maszlag!
kokopelli
@csak úgy...: annyira hülyék,hogy még a utána sem tudnak nézni,hogy W.Churchill volt az ,aki a németek elleni
normandiai patraszállást hosszú hónapokig tervezte,mielőtt meglepte vele a "nazi"-kat! ...lesz még Sztálinból és
Leninből is nazi a fideszéknél!...ha már szerintük Trump egy demokrata lett! (;-))
ómió
@Gyütt Mönt: Eszerint az efftársaknak nem kell a "szavazat"? Miért nem teszik ők is? Ja, hogy mert képtelenek kibújni az internáci gunyából? Pech! És, ugye, ezt is a Fideszre kell kenni! De, mintha nem kampányról beszéltünk volna, hanem a trianonizáltak támogatásáról! Támogatni meg leginkább a tőlünk elesettebbeket szoktuk, nem? Vagy efftársilag ez másképp van? Az meg maga a "csúcs", amikor a "materialista eligazít" a bibliaértelmezésben!
Gyütt Mönt
@ómió: mindig tudok tőled valami újat tanulni. Most materialistává vedlettem, de sebaj. Az előbbiekhez elfelejtettem odaírni, hogy az adomány önzetlen legyen, ne várjunk érte ellenszolgáltatást. Fideszéknél ez is másként működik. Az én esetemben alapelv, hogy olyanok döntsenek a sorsomról, akik itt élnek (életszerűen) és itt adóznak, a jó vagy rossz döntésükért érezzék át a következményeket. Azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Berzenkedem attól, hogy adományért ellenszolgáltatást várjak. Utánanézhetsz, hogy a Romániában élők már utolértek minket gazdaságilag, tehát nem helytálló az a szlogen, hogy az elesetteket támogatjuk a pénzünkkel. Vedd tudomásul, hogy te is, én is be vagyunk csapva, legfeljebb nem látod át.
ómió
@Gyütt Mönt: Hogy "vedlettél-e", azt nem tudom, de, hogy ugyanazt tolod, mint ők, az kétségtelen! Várjuk az "ellenszolgáltatást"? És az hova van írva? Vagy a trianonizált magyar - már, ha éppen van is olyan (mert volt, hogy ez efftársilag tagadott kategória volt) - akkora mucsai, hogy nem tapasztalja, ki van vele és ki ellene? Olyan amnéziás, hogy nem emlékszik 2004.dec.5-re, a kitagadóira? Attól, hogy őket is kirabolták belőlünk, már nem is magyarok? Pedig a legtöbbje "magyarabb", mint az itthoni! Ők az Antant "döntései" következményeit érzik, ahogy mi is! Máig is! Ha, be vagyunk csapva - és ez még finom kifejezés - akkor ez az! A románok meg "mindössze" 1400 euroval keresnek kevesebbet átlagosan, mint mi, de "vásárlóerőértékileg" (bármit jelentsen is ez) már "csaknem" elértek bennünket! Látod, mire "jó" nem volt az az "emúttnyócév"! Egyébként állítólag ott most hasonló a gazdaságpolitika, mint anno nálunk a Böszméé volt - öneladósítás terhére "fejlődnek"! Hát, csak hajrá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.