Szerdán hajnalban valakik a "náci" szót, valamint a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) mozgalom nevének rövidítését firkálták Winston Churchill néhai brit miniszterelnök városligeti szobrára – jelentette be a főpolgármester Facebook-oldalán.

Politikai üzeneteket firkáltak a budapesti Churchill- szoborra – megszólalt Karácsony Gergely

Karácsony Gergely azt írta, hogy súlyos tudatlanságról tanúskodó, konkrét és átvitt értelmű barbárságnak tartja a tettet, különösen egy olyan államférfival szemben, akinek kulcsszerepe volt a nácik ellen vívott háborúban.

A szobrot civilek kezdték lemosni, az eredeti állapotot a Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai állították vissza – olvasható a Facebook-bejegyzésben.

"Úgy látszik, ma Budapesten berúgta az ajtót (...) a történelem meghamisítása, vagy legalábbis totális félreértése, és az erre alapozott gyűlöletkeltés"

- fogalmazott Karácsony Gergely, megjegyezve, hogy ő Churchill életművének tisztelője, aki a rasszizmus minden formáját elítéli.

"Támogató empátiával követem az amerikai eseményeket, a Black Lives Matter mozgalmat, érteni vélem a dühöt, de a tiszta gondolattal és a jogos akarattal összeférhetetlennek tartom a rombolást"

- írta a főpolgármester.

Két hete Londonban is megrongálták Winston Churchill emlékművét: a parlamenttel szemben emelt szobor talapzatára festékszóróval azt fújták, hogy az egykori brit miniszterelnök rasszista volt.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Nem lennék meglepve, ha ez egy vadhajtások vagy fidelitasz akció lett volna. Karácsony Gergő csőbe húzása lehetett a cél szerintem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
@ómió: ez a "nemzetben gondolkodunk" nagyon átlátszó kifogás, arra jó, hogy a határon túliak szavazatát megvásároljuk. Ha annyira nemzetben gondolkodunk, akkor miért nem kampányolunk Burgenlandban, vagy Szlovákiában. Elárulom: azért nem mert azok gazdaságilag sokkal előbbre vannak, tehát mi lemaradásban vagyunk. Nagyon visszafelé sülne el, ha pl. egy burgerlandi magyarnak felajánlanánk, hogy az ő nyugdíját kiegészítjük, hogy elérje a hasonló szolgálati idővel rendelkező magyar nyugdíjat. Röhögő görcsöt kapna. Ugyanis a romániaiakkal és az ukránoknál ezt játsszuk el. Szar dolog, ha valaki karitatívnak akar muatkozni, de merő számítás van mögötte. A biblia azt tanítja a jótékonykodásról, hogy ha adni akarsz valakinek, azt úgy tedd, hogy mások ne lássák. Ezzel szemben melldöngetve híreszteljük a jótékonykodásunkat. Viszont roppant keresztények vagyunk :)
kokopelli
@Gyütt Mönt: (13:48) Az a gesztus a kormánytól egy elterelő" akárm" a saját határon belüli problémákról!
A "trianoni hasfájás" minden fizikai és minden politikai szerencsétlenséget felülüt ill. lefed! A nyugat már majd-
nem elfelejtette,mert a gazdaság más szinten prosperál!A szélsőjobbosok is belefáradtak már,mivel ott nem
olyan húzós az irredenta maszlag!
kokopelli
@csak úgy...: annyira hülyék,hogy még a utána sem tudnak nézni,hogy W.Churchill volt az ,aki a németek elleni
normandiai patraszállást hosszú hónapokig tervezte,mielőtt meglepte vele a "nazi"-kat! ...lesz még Sztálinból és
Leninből is nazi a fideszéknél!...ha már szerintük Trump egy demokrata lett! (;-))
ómió
@Gyütt Mönt: Eszerint az efftársaknak nem kell a "szavazat"? Miért nem teszik ők is? Ja, hogy mert képtelenek kibújni az internáci gunyából? Pech! És, ugye, ezt is a Fideszre kell kenni! De, mintha nem kampányról beszéltünk volna, hanem a trianonizáltak támogatásáról! Támogatni meg leginkább a tőlünk elesettebbeket szoktuk, nem? Vagy efftársilag ez másképp van? Az meg maga a "csúcs", amikor a "materialista eligazít" a bibliaértelmezésben!
Gyütt Mönt
@ómió: mindig tudok tőled valami újat tanulni. Most materialistává vedlettem, de sebaj. Az előbbiekhez elfelejtettem odaírni, hogy az adomány önzetlen legyen, ne várjunk érte ellenszolgáltatást. Fideszéknél ez is másként működik. Az én esetemben alapelv, hogy olyanok döntsenek a sorsomról, akik itt élnek (életszerűen) és itt adóznak, a jó vagy rossz döntésükért érezzék át a következményeket. Azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Berzenkedem attól, hogy adományért ellenszolgáltatást várjak. Utánanézhetsz, hogy a Romániában élők már utolértek minket gazdaságilag, tehát nem helytálló az a szlogen, hogy az elesetteket támogatjuk a pénzünkkel. Vedd tudomásul, hogy te is, én is be vagyunk csapva, legfeljebb nem látod át.
ómió
@Gyütt Mönt: Hogy "vedlettél-e", azt nem tudom, de, hogy ugyanazt tolod, mint ők, az kétségtelen! Várjuk az "ellenszolgáltatást"? És az hova van írva? Vagy a trianonizált magyar - már, ha éppen van is olyan (mert volt, hogy ez efftársilag tagadott kategória volt) - akkora mucsai, hogy nem tapasztalja, ki van vele és ki ellene? Olyan amnéziás, hogy nem emlékszik 2004.dec.5-re, a kitagadóira? Attól, hogy őket is kirabolták belőlünk, már nem is magyarok? Pedig a legtöbbje "magyarabb", mint az itthoni! Ők az Antant "döntései" következményeit érzik, ahogy mi is! Máig is! Ha, be vagyunk csapva - és ez még finom kifejezés - akkor ez az! A románok meg "mindössze" 1400 euroval keresnek kevesebbet átlagosan, mint mi, de "vásárlóerőértékileg" (bármit jelentsen is ez) már "csaknem" elértek bennünket! Látod, mire "jó" nem volt az az "emúttnyócév"! Egyébként állítólag ott most hasonló a gazdaságpolitika, mint anno nálunk a Böszméé volt - öneladósítás terhére "fejlődnek"! Hát, csak hajrá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.