Kedd este hunyt el Drobilich Gábor 66 éves korában, aki a rendszerváltás után az egyik legnagyobb olajos cég, az Energol vezetőjeként került a hírekbe.

Drobilich Gábor  a ’90-es évek magyar alvilágának ismert és befolyásos alakjának számított. Bűnözői múltja a ’70-es években kezdődött, ekkor volt tagja a Négy Páncélosként ismert betörőbandának, amely benzinkutakat rabolt ki éveken át, amíg le nem buktak.

Meghalt a magyar alvilág egyik legismertebb alakja

A 90’-es években többek közt Drobilich közreműködésével jött létre a hírhedt Energol Rt., és ő volt az, aki állítólag felkarolta Portik Tamást, és mentora lett. Drobilich neve a Fenyő-gyilkosság kapcsán is felmerült, amikor is hamis tanúzással vádolták meg.

Az Index azt írta róla most, hogy Drobilich – a bűnözői körökben hosszúnak számító életét annak köszönhette, hogy – nem vágyott a rivaldafényre, és rendre tartotta a száját, titkokat sose fecsegett ki, Portikra például nem tett terhelő vallomást.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(index.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Betörő, rabló, majd olajipari cégvezető? Tényleg egy pocsolya ez az ország. Nem csoda, hogy Orbán kényelmesen el van benne. Európában a magyarok a legelfogadóbbak a korrupcióval szemben. Szégyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Betörő, rabló, majd olajipari cégvezető? Tényleg egy pocsolya ez az ország. Nem csoda, hogy Orbán kényelmesen el van benne. Európában a magyarok a legelfogadóbbak a korrupcióval szemben. Szégyen.
Clavigo
@human: Háát,,,ha a parlamentben köztörvényes elitélt,,majd Göncz által felmentett szarházi is ott üldögélhet,,,,akkor ez a görény teljesen rendben van,.. Majd kap egy állami temetést is ,a végén... :):):) Elvégre nem pakolt ki az olajügyekről...:):):)
Gyütt Mönt
@Clavigo: tudod, ha én az almáim között találok egy rohadtat, azt biztosan kidobom, hogy megmentsem a többit. Fideszéknél ez az elv másként működik. Ez rávilágít az egész lényükre.
namihami
Feketébe burkolni az országot, szórakozóhelyeket, mozikat bezárni, tv és rádió kizárólag gyászműsorokat adjon.
Egy igazi fidesz jellegű nagyság ment el közülünk.
SystemError
Pintér most biztos megsiratja a régi szép időket.
justhpeter
@namihami: Ez csak mentor volt. A fideSS már továbblépett, ők törvényt hoznak rá !
lampa laz
Ennek a hírnek, még ha belül gyászol is, olajszőke sanya örül legjobban.
szép új világ
Az első pillanatban azt hittem Sintér Sanyáról van szó a cikkben
KisGenyo2
@szép új világ: Én is pont arra gondoltam! XD XD XD
De ő 71 már.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.