A gazdasági intézkedésekkel 1,2 millió magyar munkavállaló munkahelyét sikerült megvédeni – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kormány: 1,2 millió munkahelyet sikerült megvédeni
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hangsúlyozta: ahogy várható volt, a munkaerőpiacra és a gazdaság teljesítményére is komoly hatással volt a járvány elleni védekezés miatti teljes leállás. A gazdasági növekedés vonatkozásában eltérőek az előrejelzések, a kormány a Pénzügyminisztérium által jelzett 3 százalékos recesszióval számol – mutatott rá. Hozzátette: mivel a költségvetés tervezésekor nem erre számítottak, ez nagy mértékben csökkenti a költségvetés mozgásterét.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Mondjuk, ezt sem értem igazán... Ezt az 1,2 millió munkahely "megvédését" mégis mihez képest kell néznem?! O.V. szerint 4,5 millió a foglalkoztatás M.o.-... na most ebből 1,2 milliónak megvédték, a többivel meg mi van? Az opertiv törzs szerint (máj.20-i nyilatkozatuk) több, mint 100 ezren vesztették el a munkájukat, u.akkor 2020.ápr. 12-ig a regisztrált munkanélküliek száma több, mint 320 ezer volt, vagyis jó lenne tudni: ténylegesen hányan vesztették el a munkahelyüket... A "megmentett" álláshelyek számát kellene hasonlitani az elvesztett állások számához, akkor pontosabb képet kapnánk... nyilván azért nem ez a céljuk:(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@silber13: De azért, bolsi fajgyökérként legalább a következő gyökérkezelésed után megnyugodhatnál már! Vagy az agybajod már menthetetlen?
lusta
@szegfue: Mi van, mi van, megy a lecsóba.
silber13
@ómió: Kusadj és inalj sebesen ,mert nem kapsz ingyen kaját fideszéktől!
szegfue
@lusta: Na igen... mindent, amit "megvédenek" ez a sorsa.
Aki Én
Szeretnek arról beszélni, ami ha nem is nekik köszönhetően, de megmaradt, mint inkább arról, ami nekik köszönhetően tönkre ment.
Már régóta csak a buta szektájukhoz beszélnek, a valódi kisebbséghez.
ómió
@silber13: Nálatok így dívik? De akkor miért velem foglalkozol? Miért nem rohansz a 30 ezüstért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.